Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Ραντεβού σπίτι: Τι να προσέξετε πριν τον καλέσετε σπίτι για πρώτη φορά;

Ραντεβού σπίτι: Τι να προσέξετε πριν τον καλέσετε σπίτι για πρώτη φορά;

Ραντεβού σπίτι: Αν και η COVID-19 δεν αποτελεί πλέον κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου.

Θέλετε να προσκαλέσετε το άτομο που έχετε γνωρίσει στο σπίτι σας, αλλά δεν ξέρετε αν έχει περάσει τη δοκιμή ασφάλειας. Ενώ ο καθένας έχει τις δικές του μετρήσεις ασφάλειας – έλεγχοι ιστορικού, δημόσιες ημερομηνίες, κοινοί φίλοι κ.λπ. – μπορεί να είναι τρομακτικό να προσκαλείτε έναν ξένο στον πιο προσωπικό σας χώρο. Η αγκαλιά της ευαλωτότητας ήταν πάντα η πρώτη από τις πολλές προσαρμογές όταν πρόκειται για μια νέα σχέση. Ωστόσο, η πανδημία COVID-19 και η διαταγή παραμονής στο σπίτι είχαν τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο πλοηγούμαστε σε νέες σχέσεις.

Μια έκθεση του Mashable αποκάλυψε ότι το 70% των single  ενηλίκων των ΗΠΑ στις ΗΠΑ βρίσκουν πιο δύσκολα ραντεβού μετά την COVID-19. Εν μέσω του lockdown, οι άνθρωποι βασίστηκαν σε βιντεοκλήσεις, κοινωνική απόσταση και καλυμμένα ραντεβού για να καλύψουν τις ρομαντικές τους ανάγκες. Υπό το πρίσμα της πρόσφατης ανακοίνωσης του CDC ότι η COVID-19 δεν αποτελεί πλέον κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου.

Γνωρίστε τα όριά σας εκ των προτέρων

Πριν προσκαλέσετε ένα ραντεβού, είναι σημαντικό να θέσετε όρια με τον εαυτό σας και με αυτούς εκ των προτέρων. «Όσον αφορά τις σχέσεις, είναι πολύ καλύτερο να είσαι ξεκάθαρος για τα όριά σου από την αρχή», εξήγησε η ειδικός σχέσεων Τζέσικα Άλντερσον. «Εάν δεν το κάνετε, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία και την αυτοεκτίμησή σας». Λάβετε υπόψη ότι τα όριά σας μπορούν πάντα να αλλάξουν καθώς η σχέση σας μεγαλώνει.

Για παράδειγμα, η συνάντηση στο σπίτι κανενός δεν συνιστάται για ένα πρώτο ή δεύτερο ραντεβού. Όταν προσκαλείτε κάποιον, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει μια σχέση μαζί του και είχατε την ευκαιρία να συζητήσετε ποιος είστε, τι θέλετε και πού πηγαίνει η σχέση σας. Εάν είστε ξεκάθαροι σχετικά με αυτά τα όρια εκ των προτέρων, θα γλιτώσετε από την αναμονή και την ανησυχία πριν από την ημερομηνία. “Το να μοιράζεσαι αυτά που νιώθεις άνετα από νωρίς όταν βγαίνεις ραντεβού βοηθά στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου δημιουργίας δυσαρέσκειας”, λέει η Alderson.

Κάντε το διπλό ραντεβού

Εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια, ο διπλασιασμός των ζευγαριών μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε μερικά από τα νεύρα σας. Το να προσκαλέσετε έναν στενό φίλο του οποίου ο σύντροφος σας γνωρίζει εξίσου καλά θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο χρήσιμο, κλείνοντας το χάσμα ανάμεσα στις αμήχανες σιωπές ή στην προσπάθεια να σπρώξετε τα όρια. Το να έχετε πολλά άτομα μαζί σας επιτρέπει επίσης να χαλαρώνετε και να είστε ο εαυτός σας, κάτι που είναι ένα από τα πλεονεκτήματα των ραντεβού στο σπίτι.

Η οικειότητα αυτών των ραντεβού “μπορεί να οδηγήσει σε μια εμπειρία δεσμού λόγω της ιδιωτικότητας του χώρου που σας επιτρέπει να αισθάνεστε πιο ελεύθεροι όταν πρόκειται να εκφραστείτε”, είπε στο Mashable στην ίδια συνέντευξη η ειδικός γνωριμιών και σχέσεων Callisto Adams. Για διπλά ραντεβού, η αυτοέκφραση μπορεί να έχει τη μορφή ποτού, μαγειρέματος ή παρακολούθησης ταινίας μαζί. Εάν δεν σας ενδιαφέρει ένα διπλό ραντεβού και θέλετε να συναντήσετε το άτομο που βλέπετε, μπορείτε να ειδοποιήσετε έναν συγκάτοικο, φίλο ή μέλος της οικογένειας για την ημερομηνία για ευκολία. Επιπλέον, διατηρήστε την τοποθεσία σας ενεργοποιημένη για μερικά από αυτά.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας

Κανείς δεν ξέρει τι είναι σωστό καλύτερα από εσάς. Αν έχετε δει κάποιον για τον οποίο αισθάνεστε καλά, ίσως αξίζει τον κόπο να κάνετε ένα άλμα πίστης. Φυσικά, η ασφάλεια είναι πάντα μια ανησυχία. αλλά η διαίσθησή σας εργάζεται πάντα για να σε προστατεύει. Είτε κάτι αισθάνεται σωστό ή λάθος, γείρετε σε αυτό (παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα). Πάνω από όλα, το άτομο με το οποίο βλέπετε και θέλετε να προχωρήσετε ρομαντικά θα πρέπει να σας κάνει να αισθάνεστε άνετα, να σας υποστηρίζει και να σας κατανοεί.

Αυτό σημαίνει να μιλάτε με φωνή για τους φόβους σας όταν αυτοί πυροδοτούνται, γνωρίζοντας ότι το άτομο στην άλλη άκρη είναι δεκτικό και ανοιχτό να σας ακούσει. Το να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας ισχύει και κατά τη διάρκεια του ραντεβού – αν κάτι δεν πάει καλά, μη διστάσετε να το πείτε. Εάν θέλετε να τελειώσει το ραντεβού, δημιουργήστε μια διέξοδο με έναν στενό φίλο. Το πιο σημαντικό, μην ξεγελάτε τον εαυτό σας για αυτό που αισθάνεστε αληθινό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα πιο περίεργα τελετουργικά ραντεβού σε ζώα

Γιατί τα ραντεβού στα τυφλά αποτελούν μια αξέχαστη εμπειρία;

Κάντε την σχέση σας πιο ενδιαφέρουσα

Tips για το πρώτο ραντεβού με τον αγαπημένο σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι σημαντικό να εξισορροπήσετε την αρρενωπότητα και την ευαισθησία;

Ευαισθησία ανδρισμός: Η εξισορρόπηση της αρρενωπότητας και της ευαισθησίας είναι κρίσιμης σημασίας για την ενίσχυση των καλά στρογγυλεμένων ατόμων και των πιο υγιών κοινωνιών.

Η αινιγματική σχέση μεταξύ της κατάθλιψης και της καρδιαγγειακής νόσου εξηγείται σε τελευταία  έρευνα

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακά προβλήματα, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

Έχει σημασία αν σας ακούν τα παιδιά σας;

Οικογένεια: Τα παιδιά που δεν φαίνεται να ακούν τους γονείς τους μπορεί να επωφεληθούν από τη συμβολή τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Illinois

BabyX: Ψηφιακό βρέφος πρωταγωνιστεί στην 1η παγκόσμια έρευνα ψυχολογίας

BabyX: Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ερευνητές αναπτυξιακής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ θα χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό παιδί για να ερευνήσουν τις αλληλεπιδράσεις των ενηλίκων με τα μωρά. 

Τρόφιμα που σας βοηθούν να αποδώσετε τα μέγιστα

Ενισχύστε τη συγκέντρωσή σας: Ενσωματώνοντας ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σύνθετους υδατάνθρακες και παραμένοντας ενυδατωμένοι, μπορείτε να δώσετε στον εγκέφαλό σας την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποδώσει τα μέγιστα.

Ποια είναι το προειδοποιητικά σημάδια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια αναγνώριση: Η σχιζοφρένεια είναι μια πολύπλοκη ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από διαταραχές στις διαδικασίες σκέψης, τις αντιλήψεις, τη συναισθηματική ανταπόκριση και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Πώς σχετίζεται η μνήμη άγχους με την καρδιακή ανεπάρκεια;

Καρδιά στρες: Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η καρδιακή ανεπάρκεια αφήνει μια «μνήμη άγχους» με τη μορφή αλλαγών στην τροποποίηση του DNA των αιμοποιητικών βλαστοκυττάρων, τα οποία εμπλέκονται στην παραγωγή αίματος και ανοσοκυττάρων που ονομάζονται μακροφάγα.

Close Icon