Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Κρίση ΗΠΑ: Σχεδόν ένας στους πέντε ενήλικες ζει με ψυχική ασθένεια.

Κρίση ΗΠΑ: Σχεδόν ένας στους πέντε ενήλικες ζει με ψυχική ασθένεια.

Η έρευνα βασίστηκε σε δημοσκόπηση σε πάνω από 1.000 ενήλικες των ΗΠΑ τον Ιούνιο σε όλα τα δημογραφικά στοιχεία σε σχέση με τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις τους για το πώς τα παιδιά σχολικής ηλικίας αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις ψυχικής υγείας.

Κρίση ΗΠΑ: Τα σχετικά υψηλά ποσοστά έχουν πρόσφατα αποτελέσει αντικείμενο κυβερνητικού μηνύματος, συμπεριλαμβανομένης της ανησυχίας για τις επιπτώσεις στους νέους. Σε μια συμβουλευτική ειδοποίηση για την ψυχική υγεία, ο αμερικανός χειρουργός στρατηγός Vivek Murthy περιέγραψε τις ανησυχίες για την ψυχική υγεία που επηρεάζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για παράδειγμα, δεδομένα που αφορούν εφήβους ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών για εκείνους που είχαν ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο τον περασμένο χρόνο, διαπιστώνουν ότι τα ποσοστά έχουν αυξηθεί από 8 τοις εκατό το 2010 σε 16 τοις εκατό, σύμφωνα με στοιχεία από το US Substance Διοίκηση Υπηρεσιών Κατάχρησης και Ψυχικής Υγείας.

Για να υποστηρίξει τη δήλωση, το Telosity από τη Vinaj Ventures, το οποίο είναι ένα ταμείο που επικεντρώνεται στην ψυχική υγεία και την ευημερία των νέων, έχει αξιολογήσει ορισμένες από τις βασικές τάσεις δεδομένων.

Τα δεδομένα διαπιστώνουν ότι το 71 τοις εκατό των νεαρών ερωτηθέντων πιστεύουν ότι θα επωφεληθούν από τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Σε σχέση με τους γονείς και τους κηδεμόνες, το 85 τοις εκατό είπε ότι τα παιδιά τους θα επωφεληθούν από τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν μια πιεστική ανάγκη για περισσότερες υπηρεσίες σχετικά με την ψυχική υγεία των νέων.

Όσον αφορά ορισμένες από τις κύριες αιτίες για προβλήματα ψυχικής υγείας, οι ερωτηθέντες στην έρευνα κατέταξαν το κοινωνικό άγχος και την εικόνα του σώματος ως τους νούμερο. 1 και 2 παράγοντες που είναι πιο πιθανό να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική τους υγεία.

Η εξέταση των ποσοστών ψυχικής υγείας των νέων είναι επίσης σημαντική για την πρόβλεψη των κοινωνικών προτύπων συνολικά, καθώς πολλές διαταραχές ψυχικής υγείας εμφανίζονται για πρώτη φορά κατά την εφηβεία. Συνήθεις πηγές άγχους στην εφηβεία είναι το κοινωνικό στρες, η απομόνωση ή η κατάχρηση ουσιών. Υπήρχε επίσης η αίσθηση ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Για παράδειγμα, το 67 τοις εκατό των ερωτηθέντων είπε ότι πιστεύει πως η εκπαίδευση για την ψυχική υγεία πρέπει να διδάσκεται στο σχολείο.

Θεωρήθηκε ότι αυτό το είδος μάθησης θα πρέπει να περιλαμβάνει την εκμάθηση αντιμετώπισης αυτού του στρες και την αντιμετώπιση του κοινωνικού άγχους.

Όσον αφορά τον χρόνο που πρέπει να αφιερωθεί σε αυτή τη μάθηση, το 80 τοις εκατό πρότεινε 30 λεπτά την εβδομάδα.

Η πλειοψηφία δήλωσε ότι αυτό το είδος εκπαίδευσης θα πρέπει να ενσωματωθεί πολύ πριν οι μαθητές ξεκινήσουν στο γυμνάσιο, ίσως ξεκινώντας από την «προσχολική» φάση (ή το «νηπιαγωγείο»).

Η έρευνα βασίστηκε σε δημοσκόπηση σε πάνω από 1.000 ενήλικες των ΗΠΑ τον Ιούνιο σε όλα τα δημογραφικά στοιχεία σε σχέση με τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις τους για το πώς τα παιδιά σχολικής ηλικίας αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις ψυχικής υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το CDC λέει ότι τα άτομα με ορισμένες παθήσεις ψυχικής υγείας θα μπορούσαν να έχουν υψηλότερο κίνδυνο για πιο σοβαρή COVID-19,

Η ψυχική υγεία μετά τον τοκετό εμφανίζεται διαταραγμένη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με μελέτη

Ο κοροναϊός ‘χτυπά’ την ψυχική υγεία γιατρών και νοσηλευτών

Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Ψυχοσωματικών Παθήσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

AI: Χρήση για τον εντοπισμό καλοήθων όζων του θυρεοειδούς και τη μείωση των περιττών βιοψιών

AI: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό όζων του θυρεοειδούς που παρατηρούνται στο υπερηχογράφημα θυρεοειδούς, μειώνοντας μεγάλο αριθμό περιττών βιοψιών.

Η ευτυχία ούτε ανύπαρκτη είναι, αλλά ούτε και συνταγογραφείται.

Τίποτε δεν αποκλείει η ευτυχία να βρίσκεται εξίσου, και ίσως ακόμη περισσότερο σε αυτό που σου αρέσει να επαναλαμβάνεις. Μάλιστα, ο Μισέλ Ουελμπέκ το πηγαίνει ακόμη παραπέρα: «Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στην επανάληψη, στη διηνεκή επανέναρξη του ίδιου, όπως στον χορό και τη μουσική».

Close Icon