Ψυχική Υγεία

Ψυχική Υγεία: Πώς άλλαξε η μεθαμφεταμίνη σε 20 χρόνια

Ψυχική Υγεία: Πώς άλλαξε η μεθαμφεταμίνη σε 20 χρόνια

Η μεθαμφεταμίνη P2P φαίνεται να προκαλεί πολύ πιο έντονη επιδείνωση της ψυχικής υγείας. Ορισμένα άτομα βιώνουν παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις μέσα σε λίγες ώρες και όχι μόνο μετά από μακροχρόνια χρήση, όπως φαίνεται με τη μέθοδο με βάση την εφεδρίνη.

Ψυχική Υγεία: Η άνοδος της μεθαμφεταμίνης P2P τροφοδοτεί προβλήματα ψυχικής υγείας και έλλειψη στέγης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με νέο βιβλίο. Τι να γνωρίζετε: Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η ​​περισσότερη μεθαμφεταμίνη που διατίθεται στις Ηνωμένες Πολιτείες παρήχθη από εφεδρίνη, που εξήχθη από φυτά εφέδρας. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της μεθαμφεταμίνης γίνεται τώρα από φαινυλ-2-προπανόνη (P2P), η οποία μπορεί να εξαχθεί από μια μεγάλη ποικιλία χημικών και να παραχθεί σε μεγαλύτερες ποσότητες. Στη δεκαετία του 2010, η μεθαμφεταμίνη P2P εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα, προκαλώντας την πτώση της τιμής και αυξάνοντας σημαντικά την πρόσβαση στο φάρμακο. 

Η μεθαμφεταμίνη P2P φαίνεται να προκαλεί πολύ πιο έντονη επιδείνωση της ψυχικής υγείας. Ορισμένα άτομα βιώνουν παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις μέσα σε λίγες ώρες και όχι μόνο μετά από μακροχρόνια χρήση, όπως φαίνεται με τη μέθοδο με βάση την εφεδρίνη. Αν και δεν υπάρχει συναίνεση για το γιατί η μεθαμφεταμίνη P2P προκαλεί χειρότερα συμπτώματα ψυχικής υγείας, μπορεί να οφείλονται σε τοξικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ή στη μεγαλύτερη ισχύ του φαρμάκου σε συνδυασμό με αυξημένη προσβασιμότητα, η οποία επιτρέπει σε περισσότερους ανθρώπους να τη χρησιμοποιούν συνεχώς.

Ο πρόσφατος αντίκτυπος της χρήσης μεθαμφεταμίνης στην ψυχική υγεία και την έλλειψη στέγης είναι το θέμα του νέου βιβλίου του Sam Quinones, “Οι λιγότεροι από εμάς”: Αληθινά Παραμύθια της Αμερικής και Ελπίδα στον καιρό της Φεντανύλης και της Μεθαμφεταμίνης. (The Least of Us: True Tales of America and Hope in the Time of Fentanyl and Meth). Αυτή είναι μια περίληψη του άρθρου , που δημοσιεύτηκε από την The Atlantic στις 18 Οκτωβρίου. Το πλήρες άρθρο μπορείτε να το βρείτε στο theatlantic.com.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας ασκεί βέτο στο νομοσχέδιο να πληρώσει τους ανθρώπους για να παραμείνουν νηφάλιοι από τα ναρκωτικά.

Οι θάνατοι από υπερβολική δόση που σχετίζονται με μεθαμφεταμίνη σχεδόν τριπλασιάστηκαν από το 2015 έως το 2019 στις ΗΠΑ

Έρευνα δείχνει την κατανάλωση ναρκωτικών στην Ευρώπη

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Κίνδυνος εμφάνισης Πάρκινσον στους χρήστες μεθαμφεταμίνης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει την ευημερία μας

Αθλητισμός: Η σωματική άσκηση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην ανακούφιση του στρες. Έρευνα σε εργαζόμενους ενήλικες έχει βρει ότι τα άτομα με υψηλή δραστηριότητα τείνουν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά στρες σε σύγκριση με άτομα που είναι λιγότερο δραστήρια.

3 στους 5 νοσηλευτές στη Σκωτία σκέφτονται να παραιτηθούν

Ψυχική υγεία νοσηλευτές: Το προσωπικό εργάζεται με απλήρωτες υπερωρίες, βρίσκεται υπό υπερβολική πίεση και δεν μπορεί να παρέχει το επίπεδο φροντίδας που θα ήθελε. Σύμφωνα με την έκθεση, οι νοσηλευτές δήλωσαν ότι αισθάνονται υποτιμημένοι και υπό υπερβολική πίεση.

Τα νεότερα σε ηλικία θύματα συντροφικής βίας έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν ψυχικές διαταραχές.

Ο αριθμός των ανδρών και των γυναικών που επηρεάστηκαν από την συντροφική βία ήταν ίδιος, κάτι που οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι τα ζευγάρια ήταν πιθανότερο να κακοποιήσουν ο ένας τον άλλο, παρά να υπάρχει μόνο ένας θύτης.

Προκλήσεις και οφέλη μιας σχέσης που αψηφά τα θρησκευτικά "πιστεύω"

Διαθρησκευτικές σχέσεις: Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να προχωρήσουν σε μια σχέση με διαφορετικά θρησκευτικά "πιστεύω", αναγνωρίζοντας πως ένα τέτοιο εγχείρημα έχει τις δικές του ξεχωριστές προκλήσεις.

Η κολύμβηση συμβάλλει στην καλή υγεία του εγκεφάλου και τη μείωση του στρες

Κολύμπι: Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κολύμβηση είναι πράγματι πολύ ευεργετική για το μυαλό, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεστε στην παραλία, σε μια ορεινή λίμνη ή κολυμπάτε στην πισίνα του ξενοδοχείου σας το καλοκαίρι. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μας ωφελεί.

8 στους 10 αντιμετωπίζουν το άγχος της πανδημίας στη φύση

Καναδάς κορωνοϊός: Οι άνθρωποι θέλουν να συνδεθούν με ασφάλεια με άλλους ή να βγουν έξω για λίγο φως από τον ήλιο και μια βόλτα, πεζοπορία, τρέξιμο ή βόλτα με ποδήλατο για ένα διάλειμμα από την αυξημένη τηλεργασία και τον χρόνο οθόνης.