Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία: Ποιες είναι οι καλύτερες δουλειές για άτομα με άγχος και κατάθλιψη;

Ψυχική υγεία: Ποιες είναι οι καλύτερες δουλειές για άτομα με άγχος και κατάθλιψη;

Ψυχική υγεία: Μια κατάσταση ψυχικής υγείας μπορεί να μην σας αφήσει να βρείτε δουλειά, αλλά όλοι χρειάζονται λίγη υποστήριξη κάθε τόσο. Έτσι, αφαιρέσαμε την πίεση από την αναζήτηση εργασίας σας, συγκεντρώνοντας τις 5 καλύτερες θέσεις εργασίας για άτομα που ζουν με κατάθλιψη ή/και άγχος.

Το να ζεις με μια κατάσταση ψυχικής υγείας όπως το άγχος ή η κατάθλιψη μπορεί να δυσκολέψει την εύρεση εργασίας που να ταιριάζει. Μπορεί να ανησυχείτε για την εύρεση ενός υποστηρικτικού και κατανοητού εργοδότη, ίσως ανησυχείτε ότι η πίεση ενός συγκεκριμένου κλάδου μπορεί να είναι «πολύ μεγάλη» για να επιτύχετε μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ή μπορεί απλώς να είναι δύσκολο να βρείτε τη σωστή δουλειά για τις δεξιότητές σας και εμπειρία. Ξέρουμε ότι είστε κάτι περισσότερο από την κατάσταση της ψυχικής σας υγείας. Μια κατάσταση ψυχικής υγείας δεν θα σας εμποδίσει να βρείτε δουλειά, αλλά όλοι χρειάζονται λίγη υποστήριξη κάθε τόσο. Έτσι, αφαιρέσαμε την πίεση από την αναζήτηση εργασίας σας, συγκεντρώνοντας τις 5 καλύτερες θέσεις εργασίας για άτομα που ζουν με κατάθλιψη ή/και άγχος.


Βιβλιοθηκονόμος

Αν αυτό που αναζητάτε είναι ένα ήρεμο, ήσυχο περιβάλλον εργασίας σε συνδυασμό με μεθοδικές εργασίες, η εργασία σε μια βιβλιοθήκη ή ως βιβλιοθηκάριος μπορεί να σας ταιριάζει. Και ενώ ορισμένες θέσεις βιβλιοθηκονόμου πλήρους απασχόλησης απαιτούν πτυχίο, πολλές βιβλιοθήκες προσλαμβάνουν επίσης τεχνικούς/βοηθούς βιβλιοθηκών. Βοηθούν στην οργάνωση βιβλίων, στην εργασία στο γραφείο κυκλοφορίας, στη σάρωση και στη μεταφόρτωση εγγράφων και βοηθώντας τους πελάτες να βρουν βιβλία και πόρους.

Οι βιβλιοθήκες αποτελούν σημαντικό μέρος οποιασδήποτε κοινότητας, επομένως όχι μόνο θα έχετε την ικανοποίηση μιας σκληρής δουλειάς, αλλά θα γνωρίζετε επίσης ότι κάνετε τη διαφορά στον κόσμο. Τι δεν πρέπει να αγαπήσετε σε αυτό!

Κηπουρός & Τοπιογράφος

Αυτές οι δουλειές μπορεί να είναι εξαιρετικές για άτομα με κατάθλιψη και άγχος. Σας δίνουν την ευκαιρία να εργαστείτε σε εξωτερικούς χώρους και σας επιτρέπουν να δραστηριοποιηθείτε, ένας υπέροχος συνδυασμός! Οι εργασίες μπορεί να περιλαμβάνουν τη συντήρηση του εδάφους, το πότισμα και τη σίτιση φυτών, το κλάδεμα δέντρων/θάμνων, το ξεβοτάνισμα κήπων και τη διατήρηση των χώρων καθαρών. Μπορεί να είστε σε θέση να εργαστείτε μόνοι σας ή ως μέλος μιας ομάδας και συχνά υπάρχει ευελιξία που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας ή στη διαχείριση της κατάστασης ψυχικής σας υγείας.

Εισαγωγή δεδομένων

Η εισαγωγή δεδομένων είναι ένας τύπος γραφείου εργασίας που περιλαμβάνει τη χρήση διαδικασιών όπως η πληκτρολόγηση και η εγγραφή φωνής για την εισαγωγή πληροφοριών (όπως αριθμοί και ονόματα) σε συστήματα υπολογιστών. Αυτή η εργασία μπορεί να γίνει σε διάφορους κλάδους, όπως η υγειονομική περίθαλψη, τα χρηματοοικονομικά, το λιανικό εμπόριο και οι μεταφορές/logistics.

Επομένως, εάν είστε αναλυτικοί και σας αρέσει η καθημερινή εργασία, η εισαγωγή δεδομένων θα μπορούσε να είναι πολύ καλή. Υπάρχει συχνά η δυνατότητα να εργαστείτε εξ αποστάσεως ή από το σπίτι εάν αυτό ταιριάζει καλύτερα στην κατάστασή σας. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θέσεις, ξεκινώντας από την πρακτική άσκηση/το επίπεδο εισόδου, μέχρι τις θέσεις εργασίας που απαιτούν πτυχία. Επομένως, υπάρχει κάτι για όλους ανεξάρτητα από το σύνολο των δεξιοτήτων σας.

Courier/Οδηγός παράδοσης

Ο κόσμος ψωνίζει διαδικτυακά περισσότερο από ποτέ – επομένως η ανάγκη για προγράμματα οδήγησης παράδοσης είναι επίσης μεγαλύτερη! Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την εργασία σε μια ταχυδρομική υπηρεσία, μια τοπική εταιρεία μεταφοράς εμπορευμάτων ή θα μπορούσατε ακόμη και να εργαστείτε για τον εαυτό σας! Θα περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας έξω και γύρω, δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με πλήθη ανθρώπων ή εξυπηρέτηση πελατών. Και μπορείτε να ακούτε όποια μουσική θέλετε, ώστε να είναι πάντα ένα μπόνους!

Γίνε το αφεντικό του εαυτού σου

Μερικές φορές είναι δύσκολο να βρείτε την κατάλληλη για εσάς, ή θέλετε να αναπτύξετε την ευελιξία που γνωρίζετε ότι θα χρειαστείτε για να διατηρήσετε τον εαυτό σας υγιή. Το να γίνετε αφεντικό του εαυτού σας είναι μια εξαιρετική επιλογή και η γκάμα επιχειρηματικών ευκαιριών είναι ατελείωτη, όπως:

  • Περίπατος σκύλου
  • Κούρεμα γκαζόν
  • Εικονικός Βοηθός/Διαχείριση
  • Καθαρισμός/συντήρηση σπιτιού
  • Ή αν έχετε κάποιο χόμπι, δοκιμάστε να πουλήσετε τις χειροτεχνίες σας online

Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι για το είδος της εργασίας που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, σκεφτείτε τι θέλετε από μια δουλειά ή τι χρειάζεστε για να πετύχετε. Είτε βοηθάς ανθρώπους, είσαι δραστήριος ή σε εξωτερικούς χώρους, εργάζεσαι μόνος ή σε μια μεγάλη ομάδα, ο εντοπισμός μερικών από αυτούς μπορεί να σε βοηθήσει να σε οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση και να βρεις μια καριέρα που πραγματικά αγαπάς!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι άνθρωποι με έντονη βραδινή παραγωγικότητα έχουν αρκετό άγχος

Τι είναι ο συναισθηματικός πόνος και πώς αντιμετωπίζεται;

Η βία που παρουσιάζεται στην τηλεόραση επηρεάζει τα παιδιά.

Πρωινές συνήθειες που θα κάνουν όλη τη μέρα σας καλύτερη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βάλτε τον εαυτό σας στο επίκεντρο της ζωής σας

Προσωπική ανάπτυξη: Τοποθετώντας τον εαυτό μας στο επίκεντρο της ζωής μας, επιδιώκουμε την προσωπική ολοκλήρωση και μια ζωή που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τις φιλοδοξίες μας.

Τρόποι για να έχετε μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας και ισορροπημένη ψυχική υγεία

Αυτογνωσία: Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας και μια ισορροπημένη ψυχική υγεία είναι να αγαπάτε τον εαυτό σας πάρα πολύ, να νοιάζεστε για τις συναισθηματικές σας ανάγκες και να διατηρείτε έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.

8 στις 10 γυναίκες που έχουν PCOS λένε ότι τους επηρεάζει ψυχικά και σωματικά

PCOS γυναίκες: Ο Σεπτέμβριος αναγνωρίζεται ως μήνας ευαισθητοποίησης για το PCOS, αφιερωμένος στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και στην εκπαίδευση των γυναικών σχετικά με το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS).