Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία: Αυξάνονται οι αυτοκτονικές τάσεις στα κορίτσια

Ψυχική υγεία: Αυξάνονται οι αυτοκτονικές τάσεις στα κορίτσια

Ψυχική υγεία: Αυξήθηκαν τα ποσοστά των κοριτσιών με αυτοκτονικές σκέψεις.

Ο επιπολασμός των αυτοκτονικών σκέψεων και συμπεριφορών αυξήθηκε μεταξύ των μαθητριών λυκείου από το 2019 έως το 2021, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο τεύχος της 28ης Απριλίου της Εβδομαδιαίας Έκθεσης για τη Νοσηρότητα και τη Θνησιμότητα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (U.S. Centers for Disease Control and Prevention Morbidity and Mortality Weekly Report).

Αυξάνονται οι αυτοκτονικές σκέψεις

Η Elizabeth M. Gaylor, M.P.H., από το CDC στην Ατλάντα, και οι συνεργάτες της χρησιμοποίησαν στοιχεία του 2019 και του 2021 για να εξετάσουν τις αναφορές των μαθητριών λυκείου για αυτοκτονικές σκέψεις και συμπεριφορές. Υπολογίστηκαν οι διαφορές επιπολασμού συγκρίνοντας τα έτη 2019 και 2021 και αξιολογήθηκαν οι αναλογίες επιπολασμού συγκρίνοντας τις συμπεριφορές μεταξύ υποομάδων.

Οι ερευνητές παρατήρησαν αυξήσεις στον επιπολασμό της σοβαρής σκέψης για απόπειρα αυτοκτονίας (από 24,1% σε 30%), της εκπόνησης σχεδίου αυτοκτονίας (από 19,9% σε 23,6%) και της απόπειρας αυτοκτονίας (από 11,0% σε 13,3%) για τις μαθήτριες από το 2019 έως το 2021. Επιπλέον, ο επιπολασμός της σοβαρής σκέψης για απόπειρα αυτοκτονίας αυξήθηκε για τις μαύρες ή αφροαμερικανίδες, τις ισπανόφωνες ή λατινοαμερικανίδες και τις λευκές φοιτήτριες από το 2019 έως το 2021. Σε σύγκριση με τις λευκές φοιτήτριες, οι μαύρες φοιτήτριες είχαν αυξημένο επιπολασμό απόπειρας αυτοκτονίας και οι ισπανόφωνες φοιτήτριες είχαν αυξημένο επιπολασμό απόπειρας αυτοκτονίας που απαιτούσε ιατρική περίθαλψη το 2021. Για τους άρρενες φοιτητές, ο επιπολασμός των αυτοκτονικών σκέψεων και συμπεριφορών παρέμεινε σταθερός από το 2019 έως το 2021.

“Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την πρόληψη της αυτοκτονίας, η οποία μειώνει τον κίνδυνο και υποστηρίζει τους νέους που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο, παρέχει υποστήριξη σε όσους βρίσκονται σε κίνδυνο και μπορεί τελικά να σώσει ζωές”, γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πιθανή σύνδεση της άσκησης με μειωμένο κίνδυνο αυτοκτονίας

Η κατάταξη του εισοδήματος συνδέεται με την εμπειρία του σωματικού πόνου, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται σε πλούσια ή φτωχή χώρα

Αντικαταθλιπτικά - Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι παραπονιούνται για «συναισθηματική παράλυση»

Τα παιδιά στο BeReal εκτίθενται σε σεξουαλικό περιεχόμενο πιο συχνά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι σημαντικό να εξισορροπήσετε την αρρενωπότητα και την ευαισθησία;

Ευαισθησία ανδρισμός: Η εξισορρόπηση της αρρενωπότητας και της ευαισθησίας είναι κρίσιμης σημασίας για την ενίσχυση των καλά στρογγυλεμένων ατόμων και των πιο υγιών κοινωνιών.

Η αινιγματική σχέση μεταξύ της κατάθλιψης και της καρδιαγγειακής νόσου εξηγείται σε τελευταία  έρευνα

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακά προβλήματα, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

Έχει σημασία αν σας ακούν τα παιδιά σας;

Οικογένεια: Τα παιδιά που δεν φαίνεται να ακούν τους γονείς τους μπορεί να επωφεληθούν από τη συμβολή τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Illinois

BabyX: Ψηφιακό βρέφος πρωταγωνιστεί στην 1η παγκόσμια έρευνα ψυχολογίας

BabyX: Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ερευνητές αναπτυξιακής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ θα χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό παιδί για να ερευνήσουν τις αλληλεπιδράσεις των ενηλίκων με τα μωρά. 

Τρόφιμα που σας βοηθούν να αποδώσετε τα μέγιστα

Ενισχύστε τη συγκέντρωσή σας: Ενσωματώνοντας ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σύνθετους υδατάνθρακες και παραμένοντας ενυδατωμένοι, μπορείτε να δώσετε στον εγκέφαλό σας την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποδώσει τα μέγιστα.

Ποια είναι το προειδοποιητικά σημάδια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια αναγνώριση: Η σχιζοφρένεια είναι μια πολύπλοκη ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από διαταραχές στις διαδικασίες σκέψης, τις αντιλήψεις, τη συναισθηματική ανταπόκριση και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Πώς σχετίζεται η μνήμη άγχους με την καρδιακή ανεπάρκεια;

Καρδιά στρες: Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η καρδιακή ανεπάρκεια αφήνει μια «μνήμη άγχους» με τη μορφή αλλαγών στην τροποποίηση του DNA των αιμοποιητικών βλαστοκυττάρων, τα οποία εμπλέκονται στην παραγωγή αίματος και ανοσοκυττάρων που ονομάζονται μακροφάγα.

Close Icon