Αυτή η αλληλεπικάλυψη ανάμεσα στο συναίσθημα και τον πόνο, ωστόσο, δεν αποτελεί εμπόδιο για καλύτερη υγεία. Αντ ‘αυτού, μπορεί να προσφέρει μια οδό για τους ανθρώπους να αποκτήσουν τον έλεγχο του χρόνιου πόνου τους.

Προσπαθήστε να είστε θετικοί απέναντι στις καταστάσεις

  • Έχω διαπιστώσει ότι το να είμαι θετικός και αισιόδοξος, να μένω ελπιδοφόρος και να εστιάζω πραγματικά στη βοήθεια άλλων ανθρώπων ήταν ένας θαυμάσιος τρόπος να το ξεπεράσουμε», αντιμετωπίζει νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα και χρόνιο πόνο από τότε που ήταν δέκα ετών.

Ορισμός πόνου
  • Η συναισθηματική συνιστώσα του πόνου έλαβε πρόσφατα περισσότερη προσοχή στην επιστημονική κοινότητα. Για παράδειγμα, ένας νέος ορισμός του πόνου από τη Διεθνή Ένωση για τη Μελέτη του Πόνου τον περιγράφει ως «δυσάρεστη αισθητηριακή και συναισθηματική εμπειρία.

Ο εγκέφαλος επεξεργάζεται ένα ευρύ φάσμα αισθήσεων

  •  Ο εγκέφαλος έχει εξελιχθεί μια ορισμένη επικάλυψη μεταξύ των κέντρων του συναισθήματος και του πόνου. Αυτή η οικονομία σχεδιασμού επιτρέπει στον εγκέφαλο να επεξεργάζεται αποτελεσματικά ένα ευρύ φάσμα αισθήσεων, όπως μώλωπες γόνατο, κόψιμο δάχτυλου, θυμό και θλίψη.
  • Οι περιοχές του εγκεφάλου μας που σχετίζονται με την αισθητηριακή αντίληψη, μοιράζονται την ακίνητη περιουσία με τις περιοχές του εγκεφάλου μας που εμπλέκονται στην επεξεργασία των συναισθημάτων.

Συμπέρασμα

  •  Ως αποτέλεσμα, οι πόνοι από έναν τραυματισμό ή μια χειρουργική επέμβαση μπορούν να παραμείνουν πολύ μετά την επούλωση του σώματος, καθώς οι αισθήσεις μετατοπίζονται από βραχυπρόθεσμο πόνο σηματοδοτώντας τον πραγματικό τραυματισμό σε μακροχρόνιο, χρόνιο πόνο που υπάρχει ανεξάρτητα.

Ακολουθεί βίντεο για τον πόνο