Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Πλέξιμο: Γνωρίζατε ότι το πλέξιμο βοηθά την ψυχική σας υγεία;

Πλέξιμο: Γνωρίζατε ότι το πλέξιμο βοηθά την ψυχική σας υγεία;

Πλέξιμο: Το πλέξιμο είναι αποδεδειγμένο ότι βοηθά με το άγχος. Διαβάστε παρακάτω για ποιους λόγους το πλέξιμο αποτελεί μια εξαιρετική δραστηριότητα για την υποστήριξη της ψυχικής σας υγείας και της μακροπρόθεσμης ευεξίας σας.

Για πολλούς, δραστηριότητες όπως ο διαλογισμός ή η γιόγκα έχουν γίνει συνήθειες που αλλάζουν τη ζωή και βοηθούν στην ηρεμία τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα σε περιόδους στρες, άγχους ή πόνου. Αλλά ξέρατε ότι το πλέξιμο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της ψυχικής υγείας; Μερικά από τα οφέλη περιλαμβάνουν: μειωμένη αρτηριακή πίεση, μειωμένη κατάθλιψη και άγχος, επιβράδυνση εμφάνισης άνοιας, απόσπαση της προσοχής από χρόνιο πόνο, αυξημένη αίσθηση ευεξίας, μειωμένη μοναξιά και απομόνωση.  Διαβάστε παρακάτω για ποιους λόγους το πλέξιμο αποτελεί μια εξαιρετική δραστηριότητα για την υποστήριξη της ψυχικής σας υγείας και της μακροπρόθεσμης ευεξίας σας. Είμαστε σίγουροι ότι μέχρι το τέλος αυτής της ανάρτησης θα έχετε ήδη αγοράσει ένα σετ βελόνων και μπάλα νήματος!

Ξεκινήστε το πλέξιμο τώρα

  • Το πλέξιμο είναι αποδεδειγμένο ότι βοηθά με το άγχος. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι μερικοί που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα φαίνεται ότι το πλέξιμο έχει μετρήσιμη επίδραση στην ηρεμία τους και στην ανακούφιση του στρες. Σε μια διεθνή έρευνα, αποκαλύφθηκε μια ισχυρή σχέση ανάμεσα στο πλέξιμο και τα συναισθήματα ηρεμίας και ευτυχίας.
  • Εκτός από την ίδια τη δραστηριότητα, πολλοί βρίσκουν οφέλη στον κοινωνικό χαρακτήρα του πλεξίματος – είτε ανήκουν σε μια τοπική ομάδα πλεξίματος είτε σε μια διαδικτυακή κοινότητα. Σε κλινικό περιβάλλον, μια μελέτη σε μια ομάδα ατόμων που είχαν διατροφικές διαταραχές έδειξε ότι το πλέξιμο είχε σημαντική επίδραση στη μείωση του άγχους και στην ηρεμία των ιδεοληπτικών σκέψεων ή ενασχολήσεων.
  • Το πλέξιμο βοηθά στον χρόνιο πόνο. Ο χρόνιος πόνος μαστίζει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, από όλες τις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και υπόβαθρα. Η εύρεση ενός τρόπου για την ανακούφιση του χρόνιου πόνου μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει τους ανθρώπους σε απροσδόκητες λύσεις και για πολλούς το πλέξιμο έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της διαχείρισης του πόνου. Σε μια μελέτη, το πλέξιμο προσέφερε τόσο σωματική ανακούφιση όσο και κοινωνική υποστήριξη που βοήθησε σημαντικά στη μείωση των συναισθημάτων και των επιπτώσεων του χρόνιου πόνου.
  • Το πλέξιμο προάγει την κοινωνική σύνδεση. Έχουμε ήδη αναφέρει ότι το πλέξιμο σε κοινωνικό περιβάλλον, είτε στην πραγματική ζωή είτε στο διαδίκτυο, προσφέρει μεγάλα οφέλη για την ψυχική υγεία, αλλά ένα άλλο στοιχείο είναι ότι το πλέξιμο είναι συχνά μια ευκαιρία για ανταπόδοση – κάτι που μπορεί να είναι μια μεγάλη ώθηση στην ψυχική σας υγεία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πλέκει κανείς για φιλανθρωπικούς σκοπούς και πολλές μελέτες δείχνουν ότι η επιστροφή στην κοινότητα υποστηρίζει την ψυχική υγεία και μπορεί να βοηθήσει με τα συναισθήματα κατάθλιψης και μοναξιάς.

Το πλέξιμο είναι καλό για εσάς! Το πλέξιμο προσφέρει μια απόδραση για το μυαλό ενώ παρέχει στα χέρια κάτι να κάνουν. Όταν ρωτήσαμε πλέκτριες σε όλο τον κόσμο γιατί τους αρέσει το πλέξιμο, πολλοί είπαν ότι τους άρεσε το πώς είναι τόσο ηρεμιστικό όσο και παραγωγικό. Μια πλέκτρια, που λατρεύει το πλέξιμο για τις φίλες της και για φιλανθρωπικούς σκοπούς, μας είπε: «Λατρεύω το πλέξιμο γιατί μετά από μια μέρα χαλάρωσης, έχω ένα νέο καπέλο ή κασκόλ να δείξω!» Άλλες πλέκτριες αγάπησαν τη χαρά να δημιουργούν κάτι από το τίποτα, να μοιράζονται κάτι με ένα αγαπημένο τους πρόσωπο και τη ζεστή ασαφή αίσθηση που τους δίνει. Η ομορφιά του πλεξίματος είναι ότι κάθε ταξίδι είναι μοναδικό!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιόγκα: Τι προσφέρει η στάση Legs Up the Wall

Το spa βοηθάει την ψυχική μας υγεία;

Πόσο σημαντική είναι η φροντίδα του εαυτού σας;

Πώς να αντιμετωπίσετε το άγχος με φυσικό τρόπο

3 εναλλακτικές θεραπείες για προβλήματα ψυχικής υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρευνα προτείνει πιθανούς στόχους για την πρόληψη και την έγκαιρη αναγνώριση ψυχωσικών διαταραχών

Αυτή η πενταετής μελέτη παρακολουθεί 1.500 παιδιά και νέους που παρουσιάζονται για υπηρεσίες ψυχικής υγείας, εξετάζει τη βιολογία, την εκπαίδευση και τη γνωστική τους ικανότητα, κοινωνικούς παράγοντες και πρότυπα χρήσης υπηρεσιών. Ο στόχος είναι να αυξηθεί η κατανόηση του ποιος κινδυνεύει για ψύχωση και, το πιο σημαντικό, πώς να μετριαστεί αυτός ο κίνδυνος μέσω προηγούμενης παρέμβασης.

Πώς η οδήγηση μππορεί και να επηρεάσει την ψυχική μας υγεία;

Οδήγηση ψυχική: Η οδήγηση, ενώ συχνά θεωρείται ως μια δραστηριότητα ρουτίνας, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχική υγεία με διάφορους τρόπους, επηρεάζοντας τη διάθεση, τα επίπεδα άγχους και τη συνολική ευεξία.

Οδηγός για μπαμπάδες και για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τα αισθήματα άγχους

Άγχος εγκυμοσύνη: Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια περίοδος χαράς, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει σημαντικό άγχος και αισθήματα θλίψης, όχι μόνο για τις μητέρες αλλά και για τους πατέρες.

Οι γενετικοί παράγοντες προβλέπουν τα πρότυπα κατάθλιψης σε εφήβους 

Κατάθλιψη: Τα ευρήματα αυτής της μελέτης έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας των εφήβων, καθώς υπογραμμίζουν την περίπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ γενετικών, περιβαλλοντικών και ψυχολογικών παραγόντων στην ανάπτυξη της κατάθλιψης.

Η προώθηση της αίσθησης ότι ανήκουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ μπορεί να μειώσει τα προβλήματα υγείας

Και ο Τζουντ και εγώ μελετάμε το να ανήκουμε σε ηλικιωμένους LGBTQ+ ενήλικες, οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν την κοινωνική απομόνωση, τη μοναξιά και διάφορες μορφές στιγματισμού, όπως η ηλικία και η ομοφοβία.

Πώς ο χορός μπορεί να βοηθήσει στο μπουστάρισμα της ψυχικής μας ευεξίας;

Χορός ψυχική: Ο χορός είναι μια ολιστική δραστηριότητα που ενισχύει την ψυχική υγεία μέσω της ανακούφισης από το στρες, της συναισθηματικής έκφρασης, της κοινωνικής αλληλεπίδρασης, της γνωστικής εμπλοκής και της επίγνωσης.

Close Icon