Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Φοιτητές αυτοφροντίδα: Πώς να αντιμετωπίσετε το άγχος των εξετάσεων παραγωγικά;

Φοιτητές αυτοφροντίδα: Πώς να αντιμετωπίσετε το άγχος των εξετάσεων παραγωγικά;

Φοιτητές αυτοφροντίδα: Αν και ως φοιτητές ή μαθητές τα πολυάσχολα προγράμματά σας μπορεί να σας εξουθενώνουν κατά καιρούς, ειδικά με τις τελικές εξετάσεις να πλησιάζουν επικίνδυνα, οι μαθητές θα πρέπει να αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους και να εξασκούν την αυτοφροντίδα. Δεν θα το μετανιώσετε!

Η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητη. Οι φοιτητές πανεπιστημίου είναι πιθανό να ξεχάσουν να αφιερώσουν χρόνο για τον εαυτό τους, ακόμη και όταν το έχουν απελπιστικά ανάγκη. Οι μαθητές συμμετέχουν συνεχώς σε διαφορετικές εργασίες και δραστηριότητες. Τα μαθήματα, οι σύλλογοι, τα αθλήματα και οι προσωπικές ευθύνες απαιτούν χρόνο και προσπάθεια. Καθώς πλησιάζουμε στις εξετάσεις, τώρα περισσότερο από ποτέ, οι μαθητές θα πρέπει να αφιερώνουν χρόνο από τη μέρα τους για να εξασκήσουν την αυτοφροντίδα. Η σημερινή κοινωνία δίνει έμφαση στην ψυχική υγεία στις συζητήσεις για την αυτοφροντίδα. Τα ζητήματα ψυχικής υγείας που δεν αντιμετωπίζονται μπορεί να έχουν τρομερές επιπτώσεις στην ικανότητα ενός μαθητή να είναι παραγωγικός.

Συμβουλές αυτοφροντίδας για φοιτητές και μαθητές

Είναι εύκολο να εντοπιστούν όλοι οι τρόποι με τους οποίους η μη άσκηση της αυτοφροντίδας μπορεί να προκαλέσει βλάβη, αλλά η εξήγηση του τρόπου με τον οποίο οι μαθητές μπορούν να διορθώσουν αυτά τα ζητήματα είναι πολύ πιο δύσκολο. Η αυτοφροντίδα μπορεί να οριστεί με διάφορους τρόπους και μπορεί σίγουρα να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στους μαθητές, ειδικά με τις τελικές εξετάσεις, τις εργασίες και τα έργα που διατίθενται στο εγγύς μέλλον. Για μένα, η αυτοφροντίδα είναι να δώσω προτεραιότητα στη δική μου υγεία και ευημερία. Ένα πράγμα που θα πρέπει να φροντίζετε να κάνετε τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα είναι η άσκηση.

Για μερικούς ανθρώπους, η άσκηση μπορεί να είναι πολύ δύσκολη, αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο. Όταν ασκούμαι, μου αρέσει να το συνδυάζω με προπόνηση καρδιο και ενδυνάμωσης. Κάνοντας αυτό βοηθάει τον καρδιακό μου ρυθμό να ανέβει και μου επιτρέπει να απελευθερώσω το άγχος που συσσώρευα κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάνοντας το μυαλό μου να αισθάνεται ελεύθερο μετά. Οι φοιτητές μπορεί να μην έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο για να αφιερώσουν στην ίδια ποσότητα άσκησης που κάνω εγώ. Ωστόσο, κάτι τόσο απλό όπως η βόλτα μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο για τους μαθητές που θέλουν να ενσωματώσουν κάποιο είδος σωματικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας τους.

Ένας άλλος τρόπος για να εξασκήσετε την αυτοφροντίδα είναι να κοιμάστε αρκετά. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική σας υγεία. Γενικά, οι οκτώ ώρες ύπνου είναι ο ιδανικός χρόνος που πρέπει να έχετε. Αυτή η ποσότητα ύπνου είναι συχνά δύσκολο να επιτευχθεί λόγω της ανθυγιεινής συνήθειας να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας πριν τον ύπνο. Εξαλείψτε αυτήν την ανθυγιεινή συνήθεια αντικαθιστώντας το τηλέφωνό σας με ένα βιβλίο για να διαβάσετε πριν πάτε για ύπνο. Έτσι θα αισθάνεστε σωματικά και ψυχικά καλύτερα όταν ξυπνήσετε το επόμενο πρωί. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο αρκετός ύπνος μπορεί πραγματικά να ωφελήσει την ψυχική υγεία ενός ατόμου και να ενισχύσει την καρδιά του.

Ένας τελευταίος τρόπος για να εξασκήσετε την αυτοφροντίδα κατά τη διάρκεια των τελικών είναι να αφιερώσετε χρόνο για να συνδεθείτε με φίλους και την οικογένεια. Το να είσαι κοινωνικός φαίνεται εύκολο, αν και μπορεί πραγματικά να είναι μια πρόκληση για ορισμένους εσωστρεφείς μαθητές. Είτε πρόκειται για ένα τηλεφώνημα σε έναν γονέα, ένα μήνυμα σε έναν στενό φίλο που δεν έχετε δει εδώ και καιρό ή μια βραδιά ταινίας με τους συγκάτοικούς σας, θα σας βοηθήσει πραγματικά να αντιμετωπίσετε κάποιο άγχος σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να νιώσετε συνδεδεμένοι με αυτούς που σας ενδιαφέρουν.

Αν και ως φοιτητές κολεγίου τα πολυάσχολα προγράμματά σας μπορεί να σας εξουθενώνουν κατά καιρούς, ειδικά με τις τελικές εξετάσεις να πλησιάζουν επικίνδυνα, οι μαθητές θα πρέπει να αφιερώνουν χρόνο στον εαυτό τους και να εξασκούν την αυτοφροντίδα. Δεν θα το μετανιώσετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Tips αυτοφροντίδας για να παραμείνετε υγιείς καθώς πλησιάζουμε στο καλοκαίρι

Επωφελείται ο οργανισμός μας με τη δίαιτα κέτο;

Tips για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της ψωριασικής αρθρίτιδας

Σημαντικά tips αυτοφροντίδας μετά από κακοποίηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια ροφήματα δρουν ως κατασταλτικά της όρεξης;

Διαχείριση βάρους: Ενώ ο καφές και το νερό με ανθρακικό μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της όρεξης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν αποτελούν μαγικές λύσεις για την απώλεια βάρους.

Πώς να ξεφορτωθείτε ρούχα που κρατάτε για συναισθηματικούς λόγους;

Ρούχα συναισθήματα: Το να απαλλαγείτε από ρούχα που έχουν συναισθηματική αξία μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά υπάρχουν στοχαστικοί τρόποι να τα αποχωριστείτε διατηρώντας τις αναμνήσεις τους.

Πιτυρίδα ή ξηρότητα: Πώς τα ξεχωρίζουμε; 

Οι νιφάδες πιτυρίδας είναι συνήθως μεγαλύτερες, κίτρινου ή λευκού χρώματος και μπορεί να συνοδεύονται από λιπαρές, λιπαρές κηλίδες στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ οι ξηρές νιφάδες είναι μικρότερες και πιο πούδρες στην υφή.

Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες της λεβάντας στο δέρμα μας;

Λεβάντα: Το έλαιο λεβάντας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες.

Close Icon