Ψυχική Υγεία

Peterborough Αγγλία: Περισσότερα κεφάλαια για θέματα ψυχικής υγείας των νέων ζητούν οι πολίτες

Peterborough Αγγλία: Περισσότερα κεφάλαια για θέματα ψυχικής υγείας των νέων ζητούν οι πολίτες

"Γνωρίζουμε ότι η έγκαιρη παρέμβαση είναι ζωτικής σημασίας και πρόσφατα ανακοινώσαμε 79 εκατομμύρια λίρες για να ενισχύσουμε την υποστήριξη ψυχικής υγείας για παιδιά και νέους".

Peterborough Αγγλία: Απαιτούνται περισσότερα κεφάλαια για την αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας σε παιδιά και νέους που πλήττονται από την πανδημία Covid-19, σύμφωνα με μια συμμαχία τοπικών κοινοτήτων. Οι πολίτες του Peterborough του Ηνωμένου Βασιλείου θέλουν ο επόμενος εκλεγμένος Δήμαρχος να θέσει το ζήτημα ως προτεραιότητα. Λένε ότι το ένα τρίτο των νέων με διαταραχές ψυχικής υγείας της κομητείας του Cambridge ζουν στο Peterborough. Η κυβέρνηση είπε ότι αύξησε τις δαπάνες για υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Μερικοί νέοι πρέπει να περιμένουν έως και 80 ημέρες για να αξιολογηθούν για προβλήματα ψυχικής υγείας, σύμφωνα με έρευνα, αναφέρει το BBC Politics East. Αυτό υπερδιπλασιάζει τον εθνικό μέσο όρο των 33 ημερών.

‘Υψηλή ζήτηση’

Η ομάδα της κλινικής επιτροπής της κομητείας του Cambridge δήλωσε ότι ο μέσος χρόνος αναμονής για μια αρχική αξιολόγηση στο Peterborough το 2019-20 ήταν μεταξύ 22 και 46 ημερών, ανάλογα με τη σοβαρότητα της διαταραχής που παρουσίαζε ο ασθενής.

Η ομάδα της κλινικής επιτροπής είπε ότι το 2019 από τα 6.500 παιδιά που διαγνώστηκαν με ψυχικό πρόβλημα στην κομητεία του Cambridge, τα 2.300 παιδιά (δηλαδή το 35%) ζούσαν στο Peterborough. Ενώ μια έκθεση της επιτροπής που δημοσιεύθηκε πριν από την επιδημία της Covid-19 διαπιστώνει ότι “οι ασθενείς της κομητείας του Cambridge στο Peterborough έχουν στατιστικά σημαντικά υψηλά ποσοστά εισαγωγής σε νοσοκομείο από αυτοτραυματισμούς παιδιών και νέων ηλικίας 10 έως 24 ετών, με συνολικά αυξανόμενες τάσεις”. Οι πολίτες του Peterborough στο Ηνωμένο Βασίλειο αγωνίζονται για περισσότερους πόρους. Ο Timothy Hall, από την ομάδα, είπε: «Γνωρίζουμε με βεβαιότητα σε σχέση με την ψυχική υγεία των παιδιών και των νέων ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση ψυχιατρικής φροντίδας».

Η υπουργός ψυχικής υγείας, Nadine Dorries, δήλωσε στο BBC: «Γνωρίζω απόλυτα πόσο δύσκολη είναι αυτή η πανδημία και παραμένω απολύτως αφοσιωμένη στην υποστήριξη της ευημερίας και της ψυχικής υγείας όλων. Γνωρίζουμε ότι η έγκαιρη παρέμβαση είναι ζωτικής σημασίας και πρόσφατα ανακοινώσαμε 79 εκατομμύρια λίρες για να ενισχύσουμε την υποστήριξη ψυχικής υγείας για παιδιά και νέους.» Εκπρόσωπος της κλινικής επιτροπής της κομητείας του Cambridge είπε: «Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη της ψυχικής υγείας για τα παιδιά μας, τους νέους και τις οικογένειές τους και δεσμευόμαστε να επενδύσουμε περαιτέρω σε τοπικές υπηρεσίες, γι’ αυτό έχουμε δημιουργήσει μια νέα συνεργασία για να φέρουμε μαζί υπηρεσίες ψυχικής και συναισθηματικής υγείας για παιδιά και νέους σε όλη την κομητεία του Cambridge και το Peterborough». «Τους επόμενους μήνες θα συνεργαστούμε για να βελτιώσουμε την προσφορά υποστήριξης ψυχικής υγείας για τους ηλικίας 0 έως 25 ετών και θα ακούσουμε τα παιδιά, τους νέους και τις εμπειρίες των οικογενειών τους για να διασφαλίσουμε ότι θα θέσουμε τις ανάγκες τους σε προτεραιότητα.»

Υποστήριξη της ψυχικής υγείας

Η Irini Mouzoures, 16 ετών, από το Peterborough, που συμμετείχε στην εκστρατεία, βοηθά άλλους εφήβους που αγωνίζονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ξέρει πώς αισθάνονται γιατί πριν από την πανδημία είχε πρόβλημα με το άγχος. «Ήμουν εξαιρετικά ανήσυχη και συνεχώς έκανα κρίσεις πανικού και έκλαιγα», είπε. «Ήμουν στο σπίτι και άρχιζα να κλαίω χωρίς λόγο και να σκέφτομαι τα πάντα». Βρήκε ότι οι φιλίες ήταν ένας τρόπος να ξεπεραστεί το άγχος της. Είπε ότι οι νέοι που τους λείπουν οι φίλοι ήταν ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους αγωνίστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. “Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει φίλους λόγω της πανδημίας, επειδή δεν έχουν μιλήσει με τόσους πολλούς. Δεν έχουν δει τόσους πολλούς φίλους”, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι στρατηγικοί στόχοι και το όραμα του Υπουργείου Υγείας για 2021-2023

Διαδικτυακά Σχολή Γονέων για εκπαίδευση ψυχολογικής στήριξης των παιδιών

Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στον ψυχισμό εφήβων

Σε εξέλιξη έρευνα στο ‘Αττικόν’ για τις επιπτώσεις της πανδημίας στους υποψήφιους πανελλαδικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι κρυμμένοι λόγοι πίσω από το συναίσθημα του θυμού

Είναι εύκολο να εκτονώσετε την απογοήτευσή σας μέσω του θυμού. Φανταστείτε να έχετε πέσει σε ένα μποτιλιάρισμα για ώρες και να έχετε καθυστερήσει στη δουλειά, ή ότι προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με ένα τμήμα καταγγελιών για κάποια άθλια προϊόντα που παραλάβατε και περιμένετε στην αναμονή.

Πόσο ελεύθερο χρόνο χρειάζόμαστε για να νοιώθουμε ευτυχισμένοι σύμφωνα με μελέτη

Όμως κάτι που κρατάμε είναι ότι στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι αποκτούν υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο, όπως μετά από συνταξιοδότηση ή αποχώρηση από την εργασία, τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα άτομα αυτά θα επωφεληθούν από το να ξοδέψουν τον καινούργιο τους χρόνο με σκοπό.

H τακτική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαταραχών άγχους σχεδόν κατά 60%

Διαταραχές άγχους αντιμετώπιση: Τα ευρήματα μιας νεάς σουηδικής μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Frontiers υποδεικνύουν ότι όσοι ασκούνται σε τακτική βάση μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης άγχους κατά σχεδόν 60%. Οι ερευνητές αξιοποίησαν δεδομένα από 400.000 άτομα που καλύπτουν περισσότερες από δύο δεκαετίες.

3 συμβουλές για γρήγορη ανακούφιση από το στρες

Άγχος Αντιμετώπιση: Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη δύναμη των αισθήσεών σας για να ανακουφίσετε το άγχος επιτόπου και να παραμείνετε ήρεμοι, παραγωγικοί και συγκεντρωμένοι - ανεξάρτητα από το τι σας φέρνει η μέρα.

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες πολιτείες των ΗΠΑ με βάση 31 βασικούς δείκτες

Τόσο η Νέα Υόρκη όσο και το Νιου Τζέρσεϊ έχουν τις λιγότερες αυτοκτονίες (ανά 100.000 κατοίκους) στις 8. Αυτό είναι τέσσερις φορές χαμηλότερο από το Ουαϊόμινγκ, το οποίο έχει 29 αυτοκτονίες ανά 100.000 άτομα.