Ψυχική Υγεία

Πανδημία Covid-19: Όταν το 1/3 των ενηλίκων δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις

Πανδημία Covid-19: Όταν το 1/3 των ενηλίκων δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις

Τέλος, περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες των ΗΠΑ δήλωσαν ότι παλεύουν με τα σκαμπανεβάσματα της πανδημίας, με τους περισσότερους να έχουν μέσες βαθμολογίες ανθεκτικότητας και μόλις το 16% να έχουν υψηλές βαθμολογίες ανθεκτικότητας. Ωστόσο, συνολικά, η έρευνα διαπίστωσε ότι τα επίπεδα άγχους παραμένουν σταθερά και ότι οι ενήλικες των ΗΠΑ διατηρούν μια θετική προοπτική. Το εβδομήντα τοις εκατό ήταν βέβαιο ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος της πανδημίας και το 77% είπε ότι γενικά τα πήγαιναν καλά.

Πανδημία Covid-19: Σχεδόν το ένα τρίτο των ενηλίκων είπε ότι μερικές φορές είναι τόσο αγχωμένο για την πανδημία που δυσκολεύεται να λάβει βασικές αποφάσεις Το άγχος που σχετίζεται με την πανδημία της COVID-19 έχει καταστήσει πιο δύσκολο για τους Αμερικανούς να λάβει βασικές αποφάσεις, σύμφωνα με έρευνα.

Σύμφωνα με μια έρευνα της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας για το «Stress in America», οι millennials επηρεάστηκαν ιδιαίτερα, με σχεδόν το 50% από περισσότερους από 3.000 ενήλικες ερωτηθέντες να αναφέρουν ότι παλεύουν με τις καθημερινές τους εργασίες καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Συγκριτικά, μόνο το 37% του Gen Z, το 32% του Gen X, το 14% των boomers και το 3% των ηλικιωμένων ανέφεραν το ίδιο. Σχεδόν το ένα τρίτο των ενηλίκων που συμμετείχε στην διαδικτυακή Έρευνα Ανθεκτικότητας COVID/ Αυγούστου που διεξήχθη από το The Harris Poll είπε ότι μερικές φορές είναι τόσο αγχωμένο για την πανδημία που δυσκολεύεται να λάβει βασικές αποφάσεις και περισσότερο από το ένα τρίτο από αυτούς είπε ότι ήταν πιο αγχωτικό να ληφθούν καθημερινές αποφάσεις και σημαντικές αποφάσεις ζωής σε σύγκριση με τη ζωή πριν από την πανδημία.

Οι νεότεροι ενήλικες ήταν πιο πιθανό να αισθάνονται ότι οι αποφάσεις είναι πιο αγχωτικές τώρα και περισσότερο από το 60% συμφώνησε ότι η πανδημία το έκανε να ξανασκεφτεί πώς ζούσε τη ζωή του. Το 63% είπε ότι η αβεβαιότητα για το εγγύς μέλλον του προκαλεί άγχος και περίπου οι μισοί είπαν ότι η πανδημία έκανε τον σχεδιασμό για το μέλλον να φαίνεται αδύνατος.

«Όσον αφορά το γενικό άγχος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι νεότερες γενιές, που ήταν πιο πιθανό να πουν ότι δυσκολεύονται με βασικές αποφάσεις, ανέφεραν επίσης γενικά υψηλά επίπεδα άγχους», ανέφερε η έρευνα. Οι ενήλικες Gen Z, οι millennials και οι Gen Xers ανέφεραν υψηλότερα μέσα επίπεδα στρες τον περασμένο μήνα που σχετίζονται με την πανδημία από ό,τι οι boomers και οι ηλικιωμένοι, και περίπου οι μισοί ενήλικες και millennials Gen Z παραδέχτηκαν ότι δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν το άγχος που αισθάνονται λόγω της πανδημίας.

Η κόπωση κατά τη λήψη αποφάσεων έχει δυσανάλογη επίδραση στους γονείς – ειδικά σε αυτούς με μικρότερα παιδιά. Επιπλέον, το πανδημικό στρες μεταξύ των έγχρωμων ατόμων είναι ακόμα αυξημένο, ειδικά για τους Ισπανόφωνους και τους Μαύρους ενήλικες. Οι Ισπανόφωνοι ενήλικες ανέφεραν τα υψηλότερα επίπεδα στρες, κατά μέσο όρο, τον περασμένο μήνα που σχετίζονται με την πανδημία και η έρευνα είπε ότι αυτά τα συμπεράσματα «δεν ήταν περίεργα, λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα από την έρευνα που ρίχνουν φως στις φυλετικές και εθνοτικές ανισότητες σε σχέση με τον αντίκτυπο της πανδημίας». «Συγκεκριμένα, οι Ισπανόφωνοι ενήλικες ήταν πιο πιθανό από τους μη Ισπανόφωνους λευκούς ενήλικες να γνωρίσουν κάποιον που είχε αρρωστήσει ή πέθανε από COVID-19», σημείωσε η έρευνα.

Τα επίπεδα άγχους παραμένουν υψηλότερα από τα επίπεδα προ της πανδημίας και το άγχος που σχετίζεται με το κόστος εργασίας και στέγασης αυξήθηκε ελαφρώς από πέρυσι, αν και υπήρξε σημαντική πτωτική τάση στους περισσότερους παράγοντες στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. Ως αποτέλεσμα όλου αυτού του άγχους, σχεδόν τα τρία τέταρτα των ενηλίκων των ΗΠΑ δήλωσαν ότι έχουν βιώσει διάφορες επιπτώσεις στην υγεία τους, όπως πονοκεφάλους, νιώθοντας καταπονημένοι. κόπωση και αλλαγές στις συνήθειες ύπνου.

Το ογδόντα έξι τοις εκατό των millennials ανέφεραν επιπτώσεις του στρες, ακολουθούμενες από το 84% των ενηλίκων Gen Z και το 77% των Gen Xers. Λιγότερο από το 60% των boomers και των ηλικιωμένων είπε το ίδιο. Το πανδημικό στρες επηρεάζει τα παιδιά του έθνους, βρίσκει το CDC Αναφέρθηκαν επίσης αλλαγές συμπεριφοράς ως αποτέλεσμα άγχους, συμπεριλαμβανομένης της αποφυγής κοινωνικών καταστάσεων, της αλλαγής διατροφικών συνηθειών, της καθυστέρησης ή της παραμέλησης ευθυνών ή της αλλαγής των επιπέδων φυσικής δραστηριότητας. Περισσότερο από το ένα τρίτο δήλωσαν ότι το άγχος έφαγε κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας.

Τέλος, περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες των ΗΠΑ δήλωσαν ότι παλεύουν με τα σκαμπανεβάσματα της πανδημίας, με τους περισσότερους να έχουν μέσες βαθμολογίες ανθεκτικότητας και μόλις το 16% να έχουν υψηλές βαθμολογίες ανθεκτικότητας. Ωστόσο, συνολικά, η έρευνα διαπίστωσε ότι τα επίπεδα άγχους παραμένουν σταθερά και ότι οι ενήλικες των ΗΠΑ διατηρούν μια θετική προοπτική. Το εβδομήντα τοις εκατό ήταν βέβαιο ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος της πανδημίας και το 77% είπε ότι γενικά τα πήγαιναν καλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ήρθε η ώρα για τους ανθρώπους να αρχίσουν να ελέγχουν την ψυχική τους υγεία

Γιατί οι νέοι δεν ενδιαφέρονται πλέον για σεξ;

Ποιοι παράγοντες “σκοτώνουν” τις σχέσεις

Ποια είναι η γνώμη των νέων για την υγιεινή διατροφή; Έρευνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το κολύμπι ως μέσο θεραπείας για άτομα με PTSD

Κολύμβηση: Η κολύμβηση προάγει τη διαδικασία που είναι γνωστή ως νευρογένεση του ιππόκαμπου. Η νευρογένεση του ιππόκαμπου είναι η αναγέννηση νέων εγκεφαλικών κυττάρων σε περιοχές του εγκεφάλου που ατροφούν κάτω από παρατεταμένες περιόδους στρες.

Το multitasking οδηγεί τα παιδιά σε περισσότερο άγχος

Multitasking άγχος παιδιά: Σε αντίθεση με τον συνολικό χρόνο πολυμέσων, το multitasking των μέσων σχετίζεται με πιο συχνή συμπεριφορά παρόμοια με τη ΔΕΠΥ, όπως αξιολογείται από τους δασκάλους τους.

Ποιες σχέσεις κινδυνεύουν από το folie à deux

Folie à deux σχέσεις: Οι Γάλλοι επινόησαν για πρώτη φορά τη φράση για να περιγράψουν την περίπτωση της Margaret και του Michael, ενός παντρεμένου ζευγαριού. Οι γιατροί δεν ήξεραν ποιος από τους δύο ξεκίνησε τον κύκλο της ψύχωσης. Όμως μπήκαν σε έναν βρόχο ανατροφοδότησης που ενίσχυε ο ένας τις αυταπάτες του άλλου.

Πώς επηρεάζει η φιλία την ψυχολογία;

Φιλικές σχέσεις: Ένας φίλος μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικά σημαντικό στήριγμα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να προσφέρει χαρά, ευτυχία και πολύ γέλιο, που ως γνωστόν, είναι το καλύτερο φάρμακο.

Η άσκηση οφελεί το σώμα, την εγκεφαλική λειτουργία και συναισθηματική ευεξία των παιδιών σας

Αθλητισμός παιδιά: Ανακαλύψτε πώς η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει τη σωματική υγεία, τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη διάθεση του παιδιού σας.

Πώς λειτουργεί η σχέση όταν ο ένας σύντροφος πάσχει από ψυχικό νόσημα;

Γάμος ψυχική υγεία: Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση όταν υπάρχει ψυχική ασθένεια γίνεται περίπλοκη, με τον σύζυγο που δεν πάσχει να μπαίνει συνήθως στην θέση του φροντιστή, από μόνος του. Γι’ αυτό και πλέον στην ψυχοθεραπεία θεωρείται δεδομένο ότι χρειάζεται βοήθεια εξίσου και ο σύντροφος που δεν πάσχει.

Μερικοί τρόποι που το κολύμπι σας ενδυναμώνει ψυχικά

Κολύμβηση: Η συμμετοχή σε μια ομάδα κολύμβησης στην πισίνα ή απλώς το να κολυμπάτε με παρέα στη θάλασσα, μπορεί όχι μόνο να είναι ευεργετικό για την υγεία σας, αλλά και για την προσωπικότητά σας και την κοινωνική σας ζωή. Έχοντας μια ομάδα ανθρώπων στο πλευρό σας που είναι έτοιμοι να σας στηρίξουν, ενισχύετε το αίσθημα του ανήκειν, και νιώθοντας πιο ασφαλείς, αυξάνετε την αυτοπεποίθησή σας. Η υποστήριξη και η ενθάρρυνση από τους άλλους είναι γνωστό ότι συμβάλουν στην καλή ψυχική κατάσταση.

25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών

25 Νοεμβρίου: Σε περιόδους κρίσεων, οι αριθμοί αυξάνονται, όπως φαίνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και των πρόσφατων ανθρωπιστικών κρίσεων, των συγκρούσεων και των κλιματικών καταστροφών.