Ψυχική Υγεία

Παιδιά ψυχική υγεία: Ρεκόρ – 420 χιλ. παιδιά νοσηλεύονται το μήνα στην Αγγλία

Παιδιά ψυχική υγεία: Ρεκόρ – 420 χιλ. παιδιά νοσηλεύονται το μήνα στην Αγγλία

Παιδιά ψυχική υγεία: Οι ειδικοί σημειώνουν ότι πολλά άλλα στερούνται βοήθειας και ότι η «αδιάκοπη» αύξηση της ανάγκης νοσηλείας θα μπορούσε να κατακλύσει το ΕΣΥ.

Περισσότερα από 400.000 παιδιά και νέοι νοσηλεύονται το μήνα για προβλήματα ψυχικής υγείας στην Αγγλία – ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ– προκαλώντας ανησυχία για μια άνευ προηγουμένου κρίση στην ευημερία των νέων κάτω των 18 ετών. Οι ειδικοί λένε ότι ο Covid-19 έχει επιδεινώσει σοβαρά προβλήματα όπως το άγχος, η κατάθλιψη και ο αυτοτραυματισμός στα παιδιά σχολικής ηλικίας και ότι η «αδυσώπητη και μη βιώσιμη» συνεχιζόμενη αύξηση της ανάγκης τους για βοήθεια θα μπορούσε να κατακλύσει τις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τα τελευταία στοιχεία του NHS δείχνουν ότι τα παιδιά και νέοι στην Αγγλία που υποβάλλονται σε θεραπεία ή περιμένουν να ξεκινήσουν τη φροντίδα έφτασαν τις 420.314 τον Φεβρουάριο, ο υψηλότερος αριθμός από τότε που ξεκίνησαν οι καταγραφές το 2016.  Το σύνολο έχει αυξηθεί κατά 147.853 από τον Φεβρουάριο του 2020, αύξηση 54%, και κατά 80.096 από το περασμένο έτος, άλμα 24%. Ο απολογισμός του Ιανουαρίου των 411.132 κρουσμάτων ήταν η πρώτη φορά που ο αριθμός ξεπέρασε τις 400.000.

Φιλανθρωπικά ιδρύματα ψυχικής υγείας χαιρέτησαν το γεγονός ότι ένας υψηλός αριθμός νέων ανθρώπων λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη. Φοβούνται όμως ότι τα στοιχεία είναι μόνο “η κορυφή του παγόβουνου” του πραγματικού αριθμού των νέων και παιδιών που χρειάζονται φροντίδα και ότι πολλά περισσότερα άτομα κάτω των 18 ετών που βρίσκονται σε κίνδυνο στερούνται βοήθειας με αυθαίρετα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Οι «ανοιχτές παραπομπές» αφορούν άτομα κάτω των 18 ετών που φροντίζονται από υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων (CAMHS) ή περιμένουν να δουν έναν ειδικό, αφού έχει αξιολογηθεί ότι χρειάζονται βοήθεια. Οι γενικοί ιατροί, οι δάσκαλοι και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις ψυχικής υγείας πιστεύουν ότι τα κριτήρια είναι πολύ αυστηρά και αποκλείουν πολλούς νέους και παιδιά που κρίνεται ότι δεν είναι αρκετά άρρωστοι για να νοσηλευτούν.

«Υπάρχει μια άνευ προηγουμένου κρίση στην ψυχική υγεία των νέων, που αποδεικνύεται περαιτέρω από αυτούς τους αριθμούς ρεκόρ νέων που χρειάζονται βοήθεια από το ΕΣΥ (NHS)», δήλωσε ο Olly Parker, επικεφαλής εξωτερικών υποθέσεων της Young Minds. «Ο υψηλός αριθμός παιδιών και νέων που λαμβάνουν φροντίδα από το NHS μας λέει ότι η κρίση στην ψυχική υγεία των νέων είναι ένα κύμα που σκάει τώρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το περιπετειώδες παιχνίδι ενισχύει την ψυχική υγεία των παιδιών

Πώς η ενδοοικογενειακή βία επηρεάζει τη ζωή μας;

Πώς επηρεάζει η απομόνωση την ψυχική υγεία;

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης απειλούν τη ψυχική υγεία των παιδιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι παιδίατροι συνιστούν να ελέγχονται όλοι οι έφηβοι για κίνδυνο αυτοκτονίας

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι το 44% των εφήβων ένιωθαν απελπισία ή επίμονη θλίψη τούς πρώτους μήνες του 2021 και το 55% δήλωσε ότι υπέστη συναισθηματική κακοποίηση στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου.

Πώς συνδέεται η ψυχολογία των παιδιών με των γονιών;

Ψυχολογία: Η ψυχική υγεία γονέων και παιδιών συνδέεται με πολλούς τρόπους. Οι γονείς που έχουν τις δικές τους προκλήσεις ψυχικής υγείας, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να φροντίσουν το παιδί τους σε σύγκριση με τους γονείς που περιγράφουν την ψυχική τους υγεία ως καλή.

Λύσεις για την προκατάληψη φύλου στις διαγνώσεις αυτισμού

Αυτισμός διάγνωση: Μια διεπιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Biological Psychiatry με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα έδειξε ότι ίσος αριθμός κοριτσιών και αγοριών έχει πιθανότητες διαταραχής του φάσματος του αυτισμού (ASD), εφόσον τα κορίτσια δεν "διαφύγουν" του προσυμπτωματικού ελέγχου.

H θάλασσα είναι ο τόπος θεραπείας της ψυχής

Θάλασσα: H φιλοσοφία του Blue Health γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, κερδίζοντας δυναμική καθώς οι μελέτες αποκαλύπτουν πώς οι μπλε χώροι – όπως η θάλασσα μπορούν να βελτιώσουν τη σωματική υγεία και την ψυχική ευεξία.

Άμεση σχέση μεταξύ βίας του συντρόφου, αυτοτραυματισμού & αυτοκτονίας

Νέα μελέτη: Δημοσιευμένη στο The Lancet Psychiatry, μια νέα μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει ότι η βία από τους συντρόφους (IPV) συνδέεται στενά με τον αυτοτραυματισμό και την αυτοκτονία τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες και όλων των ηλικιών στην Αγγλία.

Το κάπνισμα μπορεί να είναι μια αιτία κατάθλιψης

Κάπνισμα: Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης σχιζοφρένειας μεταξύ 53% και 127% και κατάθλιψης κατά 54% έως 132%, έδειξε έκθεση ακαδημαϊκών από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ που δημοσιεύτηκε σήμερα. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να εντοπιστεί γιατί συμβαίνει αυτό και χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για άλλες καταστάσεις ψυχικής υγείας όπως το άγχος ή η διπολική διαταραχή.