Ψυχική Υγεία

Παιδιά: Πώς μπορείτε να αναπτύξετε υγιεινές συνήθειες στα παιδιά;

Παιδιά: Πώς μπορείτε να αναπτύξετε υγιεινές συνήθειες στα παιδιά;

Παιδιά: Η Εθνική Έρευνα για την Υγεία των Παιδιών αποκάλυψε ότι υπάρχουν αυξανόμενα ποσοστά παχυσαρκίας και μείωση της καθημερινής σωματικής δραστηριότητας μεταξύ των Αμερικανών παιδιών τα τελευταία πέντε χρόνια.

Φαίνεται ότι τα παιδιά δεν είναι καλά, τουλάχιστον με βάση μια έρευνα για την υγεία και την ευημερία των παιδιών των ΗΠΑ. Η Εθνική Έρευνα για την Υγεία των Παιδιών αποκάλυψε ότι υπάρχουν αυξανόμενα ποσοστά παχυσαρκίας και μείωση της καθημερινής σωματικής δραστηριότητας μεταξύ των Αμερικανών παιδιών τα τελευταία πέντε χρόνια. Η κατάσταση της σωματικής υγείας των παιδιών είναι ήδη ανησυχητική, αλλά φαίνεται ότι η ψυχική υγεία είναι επίσης μια μεγάλη ανησυχία χάρη στα αυξημένα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης μεταξύ των παιδιών. Τα καλά νέα είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξει η κατάσταση. Όσο είναι ακόμη μικροί, οι μαθητές μπορούν να μάθουν και να συνηθίσουν υγιεινές συνήθειες που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή τους.

Αναπτύξτε υγιεινές συνήθειες στα παιδιά σας

  • Διευκολύνετε την κατανάλωση υγιεινών τροφών. Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να επιλέγουν τα γλυκά από τα φρούτα και τα λαχανικά τους. Ωστόσο, μπορείτε να διδάξετε την αξία ενός ισορροπημένου και θρεπτικού γεύματος κάνοντας την επιλογή εύκολη και διασκεδαστική για τους μαθητές. Για να ενθαρρύνουμε τους μαθητές να τρώνε υγιεινά στις καφετέριες, συνιστούμε να είστε δημιουργικοί όταν παρουσιάζετε και προετοιμάζετε θρεπτικά πιάτα. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε λαχανικά και κλασικά αγαπημένα πιτσιρίκια ετοιμάζοντας veggie mac and cheese ή φτιάχνοντας πίτσα με κρούστα κουνουπιδιού. Μπορείτε επίσης να κάνετε τις σαλάτες πιο απολαυστικές οργανώνοντας μια μπάρα σαλάτας που τους επιτρέπει να αναμειγνύουν και να ταιριάζουν με τις επιλογές λαχανικών τους. Παρουσιάζοντας υγιεινά τρόφιμα με ελκυστικό τρόπο, είναι πιο εύκολο να κάνετε τα παιδιά να τρώνε πιο θρεπτικά.
  • Διατηρήστε την άσκηση διασκεδαστική και απλή. Λόγω των αυξανόμενων ποσοστών παχυσαρκίας, είναι σημαντικό να διδάξουμε στους μαθητές πώς να απολαμβάνουν τακτική σωματική δραστηριότητα ξεκινώντας από νεαρή ηλικία. Τα καλά νέα είναι ότι τα παιδιά δεν χρειάζεται να έχουν πρόγραμμα προπόνησης ή να συμμετέχουν στην αθλητική ομάδα του σχολείου τους για να μπορούν να ασκούνται τακτικά. Αντί να τους υποβάλλετε σε ρουτίνες άσκησης που μπορεί να μην τους αρέσουν, συνιστάται να περπατούν 10.000 βήματα την ημέρα ως μια απλή προπόνηση που μπορεί να κάνει ο καθένας. Αυτός ο τύπος άσκησης ισοδυναμεί με πέντε προπονήσεις των 30 λεπτών κάθε εβδομάδα και μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα των παιδιών μέσω διασκεδαστικών οικογενειακών βόλτων στο πάρκο ή μέσω δραστηριοτήτων στην υπαίθρια τάξη.
  • Δώστε στα παιδιά αρκετό χρόνο για παιχνίδι. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA) ανέφερε ότι περίπου το 60% των παιδιών δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση και υγεία. Δυστυχώς, η κακή ευημερία μπορεί να επηρεάσει τη σωματική υγεία, τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα, την ψυχική ευεξία και την αυτοεκτίμησή τους. Η AHA δήλωσε ότι περισσότερα παιδιά υποφέρουν από κακή υγεία επειδή αποσπώνται από τον χρόνο οθόνης και έτσι γίνονται πιο καθιστικά. Δεδομένου ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για αναψυχή και ψυχαγωγία, μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο χρήσης τους επιτρέποντάς τους να διασκεδάσουν σε εξωτερικούς χώρους. Δοκιμάστε να προγραμματίσετε μερικές ώρες κάθε μέρα για παιχνίδια και δραστηριότητες στην ύπαιθρο για να ενθαρρύνετε τα παιδιά να σηκωθούν και να κινηθούν.

  • Εξατομικεύστε τις στρατηγικές ανακούφισης του στρες. Η ψυχική υγεία των νέων δεν πρέπει να αγνοείται απλώς και μόνο λόγω της ηλικίας τους. Εξάλλου, οι μαθητές μπορούν επίσης να δυσκολευτούν διανοητικά λόγω στρεσογόνων ουσιών στο σπίτι, τους κοινωνικούς και σχολικούς παράγοντες. Δεδομένου ότι το άγχος είναι αναπόφευκτο, προτείνεται να διδάξουμε στα παιδιά τεχνικές διαχείρισης του άγχους, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ψυχικά και συναισθηματικά τους βάρη με υγιή τρόπο. Μπορείτε να τα ενθαρρύνετε να πειραματιστούν με διάφορες τεχνικές, όπως το ημερολόγιο ή να μιλήσουν με έναν φίλο, μέχρι να βρουν αυτή που τους ταιριάζει καλύτερα. Εξάλλου, οι μαθητές έχουν διαφορετικές προσωπικότητες και κάποιοι μπορεί να προτιμούν να πάνε προς τα μέσα, ενώ οι άλλοι μπορεί να προτιμούν να εκτονώνουν την απογοήτευσή τους με άτομα που εμπιστεύονται. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να διδάξετε υγιεινές συνήθειες στα παιδιά. Με λίγη δημιουργικότητα και πολλή ενθάρρυνση, μπορείτε να ενσταλάξετε καλές συνήθειες τρόπου ζωής που θα μεταμορφώσουν τη ζωή των μαθητών.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μωρά μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στον εγκέφαλο σε νέους μπαμπάδες

Ο Οκτώβριος είναι ο Μήνας Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία

Η επιδημία απουσιών ανησυχεί τις ομάδες γονέων που αναζητούν ομαλότητα μετά την COVID

11 Tips που κάθε γονιός πρέπει να έχει υπόψη του!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ομοσπονδιακή πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης έλλειψης παρόχων συμπεριφορικής υγείας στις ΗΠΑ

Ανεξάρτητα από τα ευρήματα της εργασίας, η Δρ. Last προσθέτει ότι τα δημόσια πανεπιστήμια όπως το Stony Brook, τα οποία προσφέρουν οικονομικά δίδακτρα, αποτελούν σημαντικό μέρος της λύσης για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού της συμπεριφορικής υγείας

Οι ζωγραφιές των παιδιών περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς σκέφτονται

"Οι παιδικές ζωγραφιές περιέχουν πολλές πλούσιες πληροφορίες για το τι ξέρουν τα παιδιά. Και πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε τι σκέφτονται τα παιδιά", είπε ο Λονγκ. "Ακριβώς επειδή το παιδί σας δεν ζωγραφίζει κάτι πολύ καλά δεν σημαίνει ότι δεν εκφράζει ενδιαφέρουσες γνώσεις για αυτήν την κατηγορία."

Πώς να ξεπεράσετε το σύμπλεγμα ανωτερότητας και γιατί;

Σύμπλεγμα ανωτερότητας: Το σύμπλεγμα ανωτερότητας αναφέρεται στην τάση ενός ατόμου να αισθάνεται ανώτερος από τους άλλους γύρω του και να έχει μια υπερβολικά υπερβολική ή διογκωμένη άποψη για τον εαυτό του.