Ψυχική Υγεία

Παιδιά: Η ψυχική υγεία των παιδιών βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις ανησυχίες των γονιών

Παιδιά: Η ψυχική υγεία των παιδιών βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις ανησυχίες των γονιών

Παιδιά: Γονείς σε ολόκληρο τον κόσμο, ανησυχούν «εξαιρετικά» ή «πολύ» ότι τα παιδιά τους θα αντιμετωπίσουν άγχος ή κατάθλιψη!

Το σαράντα τοις εκατό των γονέων σε ολόκληρο τον κόσμο, ανησυχούν «εξαιρετικά» ή «πολύ» ότι τα παιδιά τους θα αντιμετωπίσουν άγχος ή κατάθλιψη κάποια στιγμή, σύμφωνα με μια νέα έρευνα. H αλήθεια βέβαια δεν απέχει και πολύ από αυτά τα αποτελέσματα. Η ανησυχία επίσης δεν πρέπει απαραίτητα να εστιάζεται στα παιδιά, διότι λόγω δυσμενών περιόδων πανδημίας, σε ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων έχει επηρεάσει κατά κάποιον τρόπο σε μικρό ή μεγάλο βαθμό η ψυχική τους υγεία.

Η έκθεση του Pew Research Center ανέφερε ότι η ψυχική υγεία ήταν η μεγαλύτερη ανησυχία μεταξύ των γονέων, ακολουθούμενη από τον σχολικό εκφοβισμό, που ανησυχεί το 35% των γονέων. Αυτές οι ανησυχίες ξεπέρασαν τους φόβους που υπήρχαν κάποτε και αφορούσαν μια πιθανή απαγωγή, τους κινδύνους από πιθανή χρήση ναρκωτικών και εθισμό στο αλκοόλ, την εγκυμοσύνη εφήβων και τους μπελάδες με την αστυνομία. Οι ανησυχίες βέβαια των γονέων ποικίλλουν και εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως για παράδειγμα από την φυλή, την εθνικότητα και το επίπεδο εισοδήματος, με περίπου 4 στους 10 ανθρώπους χαμηλού εισοδήματος γονείς που ζουν σε κακόφημες περιοχές να ανησυχούν εξαιρετικά ή πολύ ότι τα παιδιά τους μπορεί να πυροβοληθούν, να μαχαιρωθούν ή ακόμα και να πέσουν θύματα επιτήδειων συγκριτικά με τα παιδιά που ζουν σε καλύτερες περιοχές και οι γονείς τους έχουν ένα αρκετά μεγάλο εισόδημα. 

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων είπαν ότι το να είσαι γονιός ήταν τουλάχιστον κάπως πιο δύσκολο από ό,τι περίμεναν, περίπου το 41% ​​λέει ότι το να είσαι γονιός είναι κουραστικό και το 29% λέει ότι είναι αγχωτικό όλες ή τις περισσότερες φορές. Η αλήθεια είναι ότι η φροντίδα των παιδιών δεν σταματά ποτέ ακόμα και αν αναφερόμαστε σε “μεγάλα” παιδιά και το άγχος και οι ανησυχίες μεγαλώνουν όσο περνούν τα χρόνια. Μην ξεχνάτε ότι τα ερεθίσματα αλλάζουν διαρκώς γύρω μας και μερικά από τα πράγματα που κάποτε είχαμε ως δεδομένα έχουν πάψει πλέον να υφίστανται. αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι η ψυχική μας υγεία βάλλετε συνεχώς και σε εμάς αλλά και στα παιδιά μας, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε άκρως προσεκτικοί!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ομιλία του Υπουργού Υγείας για την ψυχική υγεία και το Dentist Pass

Πώς μπορεί η ανεργία να επηρεάσει την ψυχική μας υγεία;

Η ψυχική υγεία των τρανσέξουαλ νέων ενισχύεται μετά από ορμονοθεραπεία

Ψυχική υγεία σε έναν άνισο κόσμο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ειδικοί για το φύλο μηχανισμοί για τη μείζονα καταθλιπτική διαταραχή που εντοπίζονται σε απόκριση σε απορρυθμισμένες ορμόνες του στρες

Η Lerner δήλωσε ότι το εργαστήριό της συνεχίζει τώρα αυτές τις αρχικές ερευνητικές προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού μελετών για την περαιτέρω διαλεύκανση των μηχανισμών με τους οποίους οι ορμόνες του στρες ρυθμίζουν ειδικά την ντοπαμίνη στους άνδρες έναντι των γυναικών και πώς οι φυσιολογικοί κιρκάδιοι ρυθμοί στην απελευθέρωση των ορμονών του στρες μπορούν να επηρεάσουν τα κίνητρα.

5 Οφέλη του φιλιού για την υγεία μας

Φιλί: Το φιλί μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη συναισθηματική και σωματική υγεία και ευεξία σας, και να βοηθήσει το άτομο που επιδίδεται σε αυτό, να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του.