Ψυχική Υγεία

Παιδιά: Η ενασχόληση με την Τέχνη ενισχύει την επίλυση προβλημάτων

Παιδιά: Η ενασχόληση με την Τέχνη ενισχύει την επίλυση προβλημάτων

Μέσα από  την  επαφή με την τέχνη χτίζουν ισχυρότερες δεξιότητες του προμετωπιαίου φλοιού, όπως η εκτελεστική λειτουργία και η μνήμη.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ασχοληθούν με τις τέχνες για τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα – αυτό μπορεί να ρυθμίσει το νευρικό τους σύστημα. Υπάρχουν πολλές καθημερινές εργασίες που τα παιδιά μπορεί να μην καταλαβαίνουν ή να μη νοιάζονται ότι είναι ωφέλιμες, όπως ,τρώγοντας λαχανικά, κάνοντας τα μαθήματά τους, βουρτσίζοντας τα δόντια τους.

 

Αλλά η διαμόρφωση αυτών των συνηθειών είναι απαραίτητη για να γίνουν καλά προσαρμοσμένοι ενήλικες. Ωστόσο, υπάρχει μια δραστηριότητα που συζητείται λιγότερο και είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των παιδιών: η ενασχόληση με την τέχνη και η δημιουργία τέχνης. Μέσα από  την  επαφή με την τέχνη χτίζουν ισχυρότερες δεξιότητες του προμετωπιαίου φλοιού, όπως η εκτελεστική λειτουργία και η μνήμη. Είναι σε θέση να ρυθμίζουν καλύτερα τα συναισθήματά τους.. Και δεν χρειάζεται να το κάνουν για πολύ καιρό για να δουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Είμαστε καλωδιωμένοι για να εκφράζουμε τους εαυτούς μας

Τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά συχνά σταματούν να δίνουν προτεραιότητα στην τέχνη όταν αυτή γίνεται μια δεξιότητα που δεν θεωρούν οδό σταδιοδρομίας. Έρχεται ένας γονιός ή ένας δάσκαλος και λέει «όχι, δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος για να ζωγραφίσεις ένα δέντρο» και αυτό καταστέλλει την επιθυμία των παιδιών να συνεχίσουν. Και είναι σημαντικό να το αποτρέψουμε αυτό από το να συμβαίνει, επειδή είμαστε καλωδιωμένοι για να εκφραζόμαστε και η τέχνη είναι ένα καταπληκτικό μέσο.

Με την κατανοητή επιθυμία να είναι τα παιδιά τους επιτυχημένα, πολλοί γονείς θέλουν τα παιδιά τους να ασχολούνται μόνο με θέματα που θεωρούν ότι μπορούν να μπουν στο βιογραφικό τους. Το να αφήνετε κάποιο διάστημα ανάμεσα στο σχολείο και τον αθλητισμό και τα εξωσχολικά προγράμματα δεν είναι σπατάλη χρόνου.  Η παροχή αυτού του χρόνου και του χώρου επιτρέπει στα παιδιά να καταλάβουν τι τους αρέσει και τι όχι.

Τα παιδιά λατρεύουν την καινοτομία και τις εκπλήξεις και είναι εξαιρετικά περίεργα

Η ενασχόληση με την τέχνη δεν χρειάζεται να σημαίνει εγγραφή των παιδιών σας σε μαθήματα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι τόσο εύκολο όσο το να βγείτε έξω. Το να κοιτάτε τα σύννεφα και να βρίσκετε εικόνες είναι μια πραγματικά καταπληκτική δραστηριότητα που αρέσει στα παιδιά. Τα παιδιά λατρεύουν την καινοτομία και την έκπληξη και είναι εξαιρετικά περίεργα. Πού υπάρχουν μέρη που μπορείτε να πάτε τα παιδιά όπου υπάρχει δέος, έκπληξη και θαυμασμός;

Μόλις το πετύχετε αυτό και δείτε την ενέργειά τους να αυξάνεται, τότε μπορείτε να τα καθοδηγήσετε προς δραστηριότητες που θα συνεχίσουν να βασίζονται σε αυτό. Ακόμη και ορισμένα τηλεοπτικά προγράμματα που δίνουν προτεραιότητα στην αφήγηση ιστοριών μπορούν να αποτελέσουν μέρος της ενασχόλησης του παιδιού σας με την τέχνη. Αρκεί να συνοδεύεται από άλλες εμπειρίες. Το θέμα είναι ο χρόνος και η ισορροπία. Υπάρχει η αφήγηση και η μουσική, μετά η δημιουργία με τα χέρια και η αίσθηση.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ευεργετικές επιδράσεις της αυτοαγάπης στη ζωή μας

Αξιοποιώντας τη δύναμη της ενσυναίσθησης

Βρείτε νέες δραστηριότητες και ανακαλύψτε τον εαυτό σας

Εφηβεία: Η καθημερινή συνήθεια με τα κινητά προκαλεί συναισθηματικά προβλήματα.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ζωτικός ρόλος της ευαισθητοποίησης στη δωρεά oργάνων

Δωρεά οργάνων: Ο ζωτικός ρόλος της ευαισθητοποίησης στη δωρεά οργάνων δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, καθώς διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας έλλειψης οργάνων για μεταμόσχευση.

Εξερευνώντας τα οφέλη μιας ζωηρής φαντασίας

Αγκαλιάζοντας και καλλιεργώντας τις δυνατότητες της φαντασίας μας, ξεκλειδώνουμε απεριόριστες δυνατότητες για ανάπτυξη, εξερεύνηση και εκπλήρωση σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Ομοσπονδιακή πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης έλλειψης παρόχων συμπεριφορικής υγείας στις ΗΠΑ

Ανεξάρτητα από τα ευρήματα της εργασίας, η Δρ. Last προσθέτει ότι τα δημόσια πανεπιστήμια όπως το Stony Brook, τα οποία προσφέρουν οικονομικά δίδακτρα, αποτελούν σημαντικό μέρος της λύσης για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού της συμπεριφορικής υγείας

Οι ζωγραφιές των παιδιών περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς σκέφτονται

"Οι παιδικές ζωγραφιές περιέχουν πολλές πλούσιες πληροφορίες για το τι ξέρουν τα παιδιά. Και πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε τι σκέφτονται τα παιδιά", είπε ο Λονγκ. "Ακριβώς επειδή το παιδί σας δεν ζωγραφίζει κάτι πολύ καλά δεν σημαίνει ότι δεν εκφράζει ενδιαφέρουσες γνώσεις για αυτήν την κατηγορία."