Ψυχική Υγεία

Όνειρα: Πώς τα όνειρα επηρεάζουν την ψυχική μας υγεία;

Όνειρα: Πώς τα όνειρα επηρεάζουν την ψυχική μας υγεία;

Όνειρα: Μερικοί ψυχολόγοι πιστεύουν ότι τα όνειρά σας είναι ένα παράθυρο στη συναισθηματική σας ευεξία. Εάν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, δείτε αν αυτές οι ερμηνείες έχουν νόημα στη ζωή σας.

Μερικοί ψυχολόγοι πιστεύουν ότι τα όνειρά σας είναι ένα παράθυρο στη συναισθηματική σας ευεξία. Άλλοι προτείνουν ότι είναι πολύ εύκολο να πάρεις πολύ μακριά την ερμηνεία των ονείρων χωρίς να δεις αν ανταποκρίνονται στη ζωή του ατόμου. Μερικά όνειρα τείνουν να είναι επαναλαμβανόμενα για πολλά άτομα. Εάν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, δείτε αν αυτές οι ερμηνείες έχουν νόημα στη ζωή σας.

Τι σημαίνουν τα όνειρα που βλέπετε;

  • Τα δόντια σας πέφτουν. Μπορεί να νιώθετε ανασφάλεια αν ονειρεύεστε συχνά ότι πέφτουν τα δόντια σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε τομείς της ζωής σας, όπως οι προσωπικές σας σχέσεις, η στέγαση ή η καριέρα, για τους οποίους αισθάνεστε άγχος. Αυτό το όνειρο μπορεί επίσης να περνάει μια περίοδο προσωπικής ανάπτυξης και μεταμόρφωσης.
  • Πτώση. Σχεδόν όλοι έχουν ξυπνήσει τουλάχιστον μία φορά με ένα τράνταγμα αφού ονειρεύονται ότι έπεφταν. Μερικοί ψυχολόγοι πιστεύουν ότι αυτό το όνειρο συμβαίνει όταν αισθάνεστε ευάλωτοι, συντετριμμένοι ή απελπισμένοι.
  • Σας κυνηγούν. Στο όνειρό σας, μπορεί να τρέχετε από ένα τέρας, έναν κακό τύπο ή ένα αυτοκίνητο, αλλά τα περισσότερα όνειρα που σας κυνηγούν δείχνουν ότι τρέχετε από μια κατάσταση σύγκρουσης στη ζωή σας. Αν θέλετε να σταματήσουν τα όνειρα, δημιουργήστε ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσετε την ενοχλητική κατάσταση. Αυτά τα όνειρα μπορεί επίσης να σημαίνουν ότι τρέχετε μακριά από αρνητικά συναισθήματα αντί να τα αντιμετωπίζετε.
  • Αποτυχία σε ένα τεστ. Ενώ μπορεί να αποτύχετε σε ένα τεστ εάν δεν προετοιμαστείτε σωστά, το όνειρο για αποτυχία σε ένα τεστ συνήθως συμβαίνει λόγω εργασιακού στρες, σύμφωνα με ψυχολόγους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό το όνειρο δείχνει ότι αισθάνεστε πολύ ανασφαλείς για μια κατάσταση στη ζωή σας.

  • Επίθεση από έντομα. Ειδικά καθώς οι άνθρωποι αντιμετώπιζαν την πανδημία, πολλοί βίωσαν όνειρα για έντομα που τους επιτέθηκαν. Μια πιθανή ερμηνεία είναι ότι φοβάστε τα σφάλματα που σας αρρωσταίνουν, όπως οι ιοί. Μια άλλη πιθανή ερμηνεία είναι ότι έχετε καταπιέσει πολλά μικρά προβλήματα και προσπαθούν να σας αναγκάσουν να τα αντιμετωπίσετε.

Ανεξάρτητα από το πώς ερμηνεύετε τα όνειρά σας, μπορεί να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε υποκείμενα ζητήματα ψυχικής υγείας που πρέπει να επιλύσετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θεραπευτική γιόγκα: Πώς μπορεί να βοηθήσει στη ρουτίνα ευεξίας σας;

Πώς και γιατί να τερματίσετε μια φιλία;

3 βήματα για να διατηρήσετε την παραγωγικότητα σε υψηλά επίπεδα

7 Τρόποι για να διαχειριστείτε την ψυχική σας υγεία τα Χριστούγεννα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ειδικοί για το φύλο μηχανισμοί για τη μείζονα καταθλιπτική διαταραχή που εντοπίζονται σε απόκριση σε απορρυθμισμένες ορμόνες του στρες

Η Lerner δήλωσε ότι το εργαστήριό της συνεχίζει τώρα αυτές τις αρχικές ερευνητικές προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού μελετών για την περαιτέρω διαλεύκανση των μηχανισμών με τους οποίους οι ορμόνες του στρες ρυθμίζουν ειδικά την ντοπαμίνη στους άνδρες έναντι των γυναικών και πώς οι φυσιολογικοί κιρκάδιοι ρυθμοί στην απελευθέρωση των ορμονών του στρες μπορούν να επηρεάσουν τα κίνητρα.

5 Οφέλη του φιλιού για την υγεία μας

Φιλί: Το φιλί μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη συναισθηματική και σωματική υγεία και ευεξία σας, και να βοηθήσει το άτομο που επιδίδεται σε αυτό, να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του.