Ψυχική Υγεία

Οικογένεια: Πώς θα περάσετε το χρόνο σας ευχάριστα με την οικογένειά σας;

Οικογένεια: Πώς θα περάσετε το χρόνο σας ευχάριστα με την οικογένειά σας;

Οικογένεια: Μπορείτε να περάσετε ώρες με την οικογένειά σας, αλλά το πώς περνάτε αυτόν τον χρόνο είναι αυτό που έχει σημασία. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας.

ADMAN

Το να περνάς ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σου είναι σημαντικό. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η λειτουργική λέξη εδώ είναι «ποιότητα», σε αντίθεση με «χρόνος». Μπορείτε να περάσετε ώρες με την οικογένειά σας, αλλά το πώς περνάτε αυτόν τον χρόνο είναι αυτό που έχει σημασία. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας.

6 Συμβουλές για να περνάτε χρόνο με την οικογένειά σας

1. Για την ενίσχυση του δεσμού. Το να περνάτε καλά με την οικογένειά σας θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τις σχέσεις μεταξύ σας. Ειδικά τα παιδιά πρέπει να νιώθουν ότι ανήκουν. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο τα παιδιά δημιουργούν ομάδες και γίνονται φίλοι μεταξύ τους στο σχολείο. Οι ενήλικες απαιτούν επίσης την αίσθηση του ανήκειν. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι είμαστε όλοι κοινωνικά όντα. Το να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας θα κάνει κάθε μέλος να αισθάνεται σαν μέρος κάτι ξεχωριστού. Μειώνει επίσης το άγχος καθώς σας κάνει χαρούμενους και ικανοποιημένους που βρίσκεστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

2. Να ενσταλάξουν αξίες. Τα παιδιά πρέπει να γαλουχηθούν και να καθοδηγηθούν στον σωστό δρόμο. Το να περνάτε χρόνο με την οικογένειά σας μπορεί να σας βοηθήσει να διδάξετε αξίες στα παιδιά σας. Τα παιδιά τείνουν να μιμούνται τους μεγαλύτερους. Αν δεν περνούν χρόνο μαζί τους, και αυτά με τη σειρά τους μπορεί να καταλήξουν να κάνουν το ίδιο με τα παιδιά τους, γι’ αυτό πρέπει να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους και να γελάσετε καλά. Δημιουργήστε αναμνήσεις με τα παιδιά σας γιατί θα τα βοηθήσει να μάθουν ότι τα μικρά πράγματα έχουν σημασία. Περνώντας χρόνο μαζί τους θα τους δώσει επίσης την ευκαιρία να μάθουν αξίες από εσάς.

3. Για να δείξετε στα παιδιά ότι έχουν σημασία. Τα παιδιά σου σε χρειάζονται. Το να μην είστε κοντά τους θα τους κάνει να νιώθουν ότι δεν έχουν σημασία για εσάς. Τα παιδιά λαχταρούν την προσοχή, ειδικά από τους γονείς τους. Και ως υπεύθυνος γονιός, πρέπει να είστε δίπλα τους στα επιτεύγματά τους και το πιο σημαντικό, σε στιγμές που νιώθουν χαμηλά. Περνώντας χρόνο με τα παιδιά σας θα τα κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν σημασία για εσάς.

4. Να διδάσκετε και να μαθαίνετε νέα πράγματα. Όταν περνάτε χρόνο με την οικογένειά σας, προφανώς συζητάτε νέα πράγματα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μοιράζεστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ειδήσεις ή απλά να διεξάγετε ενδιαφέρουσες συνομιλίες. Τα παιδιά είναι πάντα, όλα αυτιά. Χωρίς αμφιβολία, θα λατρέψουν να ακούσουν κάτι ενδιαφέρον και να πουν τις ιστορίες τους για το σχολείο. Έτσι, όλη η οικογένεια μαθαίνει κάτι νέο.

5. Να περάσετε τις παραδόσεις. Κάθε οικογένεια έχει ένα σύνολο παραδόσεων που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο να κάνετε μια κρυφή χειραψία ή να πηγαίνετε σε ένα φανταχτερό εστιατόριο μια φορά το μήνα. Οι παραδόσεις σας κάνουν να νιώθετε ξεχωριστοί μαζί.

6. Για να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τα ψηλά και τα χαμηλά μαζί. Οικογένεια σημαίνει να είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλο και στα καλά και στα άσχημα. Μια οικογένεια έχει να κάνει με την καταπολέμηση των πιθανοτήτων, μαζί. Οι οικογενειακοί δεσμοί είναι όμορφοι, και το όλο νόημα του να είσαι οικογένεια είναι να υποστηρίζεις ο ένας τον άλλον. Όταν περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας, μαθαίνετε τι συμβαίνει στη ζωή του άλλου. 7. Να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον Όταν περνάς χρόνο με την οικογένειά σου, γνωρίζεις καλύτερα τους αγαπημένους σου. Έτσι τους καταλαβαίνεις καλά. Μαθαίνεις τι αγαπούν, τα κατοικίδια ζώα τους και τους φόβους τους. Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τόσο περισσότερο θα τα καταλαβαίνετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η παρακολούθηση τηλεόρασης με το παιδί σας μπορεί να βοηθήσει στη γνωστική του ανάπτυξη

Η σημερινή ημέρα ανήκει στην οικογένεια!

Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι να φροντίζετε τον εαυτό σας;

7 Tips για μια καλή ψυχική υγεία

5 Συμβουλές για μαμάδες με δύσκολο πρόγραμμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η ψυχική ασθένεια μειώνει τη μακροζωία μας;

Προσδόκιμο ζωής: Ορισμένες ψυχικές ασθένειες μπορεί να διαταράξουν την ορμονική ισορροπία και τους κύκλους ύπνου, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και τη γενική υγεία.

Χριστούγεννα: 2/3 των ενηλίκων θα πουν ότι είναι «καλά» ακόμα κι αν δεν είναι

Χριστούγεννα: Ένας στους τρεις Βρετανούς είναι πιο πιθανό να παλέψει με την ψυχική του ευεξία κατά την περίοδο των Χριστουγέννων παρά οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, όμως οι περισσότεροι δεν το παραδέχονται.

Πώς επηρεάζεται η ψυχολογία μας στην εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Ορισμένες μελέτες επισημαίνουν τις επιδράσεις της ορμόνης στη βελτίωση της διάθεσης, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα χαμηλότερα επίπεδα της μπορεί να οδηγήσουν σε συναισθήματα κατάθλιψης.

Η προεκλογική περίοδος μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, θέτοντας τους πληθυσμούς σε κίνδυνο

Για τον Smith, όλα αυτά είναι μια υπενθύμιση ότι το άγχος στη ζωή μας είτε προέρχεται από μια πολιτική εκστρατεία είτε από τις ανησυχίες για την πληρωμή των λογαριασμών επηρεάζει τελικά την υγεία.

Το χαμηλό έως μέτριο στρες κάνει καλό, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Νέων του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια

"Πρέπει να έχεις τους σωστούς πόρους για να ενισχυθείς από τις αντιξοότητες και το στρες", δήλωσε ο Oshri. "Για ορισμένους ανθρώπους, το να εκτίθενται σε αντιξοότητες είναι κάτι καλό. Αλλά για άλλους, ίσως όχι". "Είναι πιθανό να μπορείς να αντέξεις περισσότερο στρες αν έχεις μια υποστηρικτική κοινότητα ή οικογένεια". Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neuropsychologia.

Κάντε τη σχέση από απόσταση να πετύχει!

Σχέση: Η αλήθεια είναι ότι με λίγη δουλειά, οι σχέσεις εξ αποστάσεως μπορούν να επιβιώσουν στη δοκιμασία του χρόνου και μπορούν να είναι εξίσου ανταποδοτικές με τις τυπικές διαπροσωπικές σχέσεις.