Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Νευρική Ανορεξία: Nευρολογικός μηχανισμός που κρύβεται πίσω από την κοινή διατροφική διαταραχή

Νευρική Ανορεξία: Nευρολογικός μηχανισμός που κρύβεται πίσω από την κοινή διατροφική διαταραχή

«Υποψιαζόμαστε, επίσης, ότι άλλες ψυχαναγκαστικές παθολογίες όπως οι ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές (OCD) και οι εθισμοί μπορούν επίσης να βελτιωθούν με τη δονεπεζίλη, επομένως αναζητούμε ενεργά τη συνεργασία με άλλους ψυχιάτρους σε όλο τον κόσμο για να διερευνήσουμε τις πιθανότητες», δήλωσε ο El Mestikawy.

Νευρική Ανορεξία: Μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου McGill που εργάζεται σε συνεργασία με μια γαλλική ομάδα (CNRS, INSERM και πανεπιστήμιο της Σορβόννης) πιστεύει ότι έχει εντοπίσει τόσο τον νευρολογικό μηχανισμό που κρύβεται πίσω από τη νευρική ανορεξία όσο και μια πιθανή θεραπεία. Τα ευρήματα της διεθνούς ομάδας, που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Nature Communications, έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, κυρίως γυναικών, που πάσχουν από την κοινή διατροφική διαταραχή, η οποία έχει το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από οποιαδήποτε άλλη ψυχιατρική νόσο.

Δουλεύοντας με ποντίκια, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα έλλειμμα στην ακετυλοχολίνη, έναν νευροδιαβιβαστή σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται ραβδωτό σώμα, που σχετίζεται με το σύστημα ανταμοιβής, μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό σχηματισμό συνήθειας και να επιταχύνει την καταναγκαστική αυτοπεποίθηση που παρατηρείται στους ανθρώπους. που πάσχουν από νευρική ανορεξία. Ο καθηγητής Ψυχιατρικής McGill Dr. Salah El Mestikawy, ο ανώτερος συγγραφέας της εργασίας και ερευνητής στο Ερευνητικό Κέντρο Douglas, είπε ότι η ερευνητική ομάδα αποφάσισε να δει εάν χρησιμοποιεί ντονεπεζίλ, ένα φάρμακο που είναι γνωστό ότι αυξάνει την παρουσία ακετυλοχολίνης στον εγκέφαλο, θα μπορούσε να έχει επίδραση σε αυτές τις καταναγκαστικές αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. “Διαπιστώσαμε ότι ανέστρεψε πλήρως τη συμπεριφορά που μοιάζει με την ανορεξία σε ποντίκια και πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να προσφέρει την πρώτη θεραπεία της νευρικής ανορεξίας βάσει μηχανισμών. Στην πραγματικότητα, ήδη βλέπουμε τα αποτελέσματά της σε ορισμένους ασθενείς με τη νόσο.”

Βελτίωση της υγείας των ασθενών με ανορεξία που λαμβάνουν θεραπεία με δονεπεζίλη

Οι συνεχιζόμενες ανεξάρτητες μελέτες στο Τορόντο και το Μόντρεαλ, με επικεφαλής την Δρ. Leora Pinhas, μια ανεξάρτητη ψυχίατρο, δείχνουν θετικά αποτελέσματα για 10 ασθενείς με σοβαρή νευρική ανορεξία που λαμβάνουν θεραπεία με χαμηλές δόσεις δονεπεζίλης. Τρεις από τους ασθενείς βρίσκονται σε πλήρη ύφεση και οι άλλοι επτά ασθενείς παρουσιάζουν αξιοσημείωτη βελτίωση της νόσου. Περαιτέρω διπλές τυφλές κλινικές δοκιμές, που θα συγκρίνουν τα αποτελέσματα όσων λαμβάνουν εικονικό φάρμακο με εκείνων που λαμβάνουν το φάρμακο, πρόκειται να πραγματοποιηθούν φέτος στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ και στο Νοσοκομείο Sainte-Anne στο Παρίσι. Ο Δρ El Mestikawy προειδοποιεί, ωστόσο, ότι μεταξύ των κλινικών δοκιμών και της κυβερνητικής έγκρισης μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να χρησιμοποιηθεί ένα νέο φάρμακο για τη θεραπεία ανορεξικών ασθενών.

Πιθανές επιπτώσεις σε άλλες ασθένειες που περιλαμβάνουν ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές

Ο El Mestikawy είπε ότι η donpezil είναι ένα φάρμακο με πολλές γαστρεντερικές και μυϊκές παρενέργειες. Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές McGill συνεργάζονται με τη γαλλική ομάδα, με επικεφαλής τους Stéphanie Daumas και Nicolas Pietrancosta στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, που συνέγραψαν τη μελέτη, για την ανάπτυξη μιας νέας ένωσης με λιγότερα προβλήματα. «Υποψιαζόμαστε, επίσης, ότι άλλες ψυχαναγκαστικές παθολογίες όπως οι ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές (OCD) και οι εθισμοί μπορούν επίσης να βελτιωθούν με τη δονεπεζίλη, επομένως αναζητούμε ενεργά τη συνεργασία με άλλους ψυχιάτρους σε όλο τον κόσμο για να διερευνήσουμε τις πιθανότητες», δήλωσε ο El Mestikawy.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ψυχιατρικές παθήσεις μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε άτομα με νευρική ανορεξία

Ποια η σχέση της προσωπικότητας με την εμφάνιση διατροφικών διαταραχών;

Τι πυροδοτεί την εσκεμμένη πείνα στη νευρική ανορεξία;

Υποφέρουν και τα παιδιά από διατροφικές διαταραχές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απελευθέρωση από την καταστασιακή κατάθλιψη και πρακτικές συμβουλές για ανάκαμψη

Κατάθλιψη ανάκαμψη: Η καταθλιπτική κατάθλιψη, επίσης γνωστή ως διαταραχή προσαρμογής με καταθλιπτική διάθεση, είναι μια μορφή κατάθλιψης που εμφανίζεται ως απάντηση σε έναν σημαντικό στρεσογόνο παράγοντα ή αλλαγή ζωής

Κρίσεις άγχους κατά την διάρκεια της νύχτας και συμβουλές για να τις διαχειριστείτε

Κρίσεις άγχος: Οι κρίσεις άγχους τη νύχτα μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο και τη συνολική ευεξία σας. Η κατανόηση του πώς να διαχειριστείτε αποτελεσματικά αυτά τα επεισόδια μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας.

Πώς να σταματήσετε να ευχαριστείτε τους άλλους για να ξεκλειδώσετε τον αυθεντικό σας εαυτό

Η καταπολέμηση της τάσης να ευχαριστείτε τους άλλους περιλαμβάνει την αυτογνωσία, τον καθορισμό ορίων και την προτεραιοποίηση των δικών σας αναγκών και της ευημερίας σας

Πώς να αντιμετωπίσετε το tantrum με ψυχραιμία

Tantrum: Η αντιμετώπιση ενός ξεσπάσματος, είτε από παιδί είτε ακόμη και σε μια αγχωτική κατάσταση με ενήλικες, μπορεί να είναι πρόκληση. Η ψυχραιμία είναι απαραίτητη

7+1 πράγματα που μπορεί να βλάπτουν την σχέση σας

Σχέση συνήθειες: 7+1 πράγματα που μπορεί να βλάπτουν την σχέση σας: Η διατήρηση μιας υγιούς σχέσης απαιτεί προσπάθεια, κατανόηση και αυτογνωσία. Μερικές φορές, οι φαινομενικά αβλαβείς συνήθειες μπορούν σταδιακά να διαβρώσουν τα θεμέλια μιας συνεργασίας.

Όταν αφήνουμε το μωρό για πρώτη φορά

Άγχος αποχωρισμού: Το να αφήσετε το μωρό σας για πρώτη φορά μπορεί να είναι τόσο συναρπαστικό όσο και τρομακτικό. Είτε πρόκειται για μια σύντομη έξοδο είτε για πιο εκτεταμένη περίοδο,

Close Icon