Ψυχική Υγεία

Νευρικά ύπο διεγερμένη δραστηριότητα : Αίτια που την προκαλούν

Νευρικά ύπο διεγερμένη δραστηριότητα : Αίτια που την προκαλούν

Νευρικά ΥΠΟ διεγερμένη δραστηριότητα : Το τετάνιο μπορεί να είναι αποτέλεσμα ανισορροπίας ηλεκτρολυτών . Τις περισσότερες φορές, είναι ένα δραματικά χαμηλό επίπεδο ασβεστίου , επίσης γνωστό ως υποκαλιαιμία

Τα υπερβολικά διεγερμένα νεύρα προκαλούν ακούσιες μυϊκές κράμπες και συσπάσεις, συνήθως στα χέρια και στα πόδια. Αλλά αυτοί οι σπασμοί μπορούν να επεκταθούν σε όλο το σώμα, ακόμη και στο λάρυγγα ή στο κουτί φωνής, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα .

 

Σοβαρά επεισόδια μπορεί να οδηγήσουν σε:

 • εμετος
 • σπασμοί
 • σοβαρός πόνος
 • επιληπτικές κρίσεις
 • καρδιακή δυσλειτουργία
Τι προκαλεί τετάνη
 • Το τετάνιο μπορεί να είναι αποτέλεσμα ανισορροπίας ηλεκτρολυτών . Τις περισσότερες φορές, είναι ένα δραματικά χαμηλό επίπεδο ασβεστίου , επίσης γνωστό ως υποκαλιαιμία . Το τετάνιο μπορεί επίσης να προκληθεί από ανεπάρκεια μαγνησίου ή πολύ λίγο κάλιο . Έχοντας πάρα πολύ οξύ ( οξέωση ) ή πάρα πολύ αλκάλια ( αλκάλωση ) στο σώμα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε τετάνη. Αυτό που προκαλεί αυτές τις ανισορροπίες είναι ένα άλλο θέμα εντελώς.
 • ο υποπαραθυρεοειδισμός είναι μια κατάσταση στην οποία το σώμα δεν δημιουργεί αρκετή παραθυρεοειδή ορμόνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δραματικά χαμηλά επίπεδα ασβεστίου, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τετάνη.
 • Η νεφρική ανεπάρκεια ή προβλήματα με το πάγκρεας μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα ασβεστίου στο σώμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ανεπάρκεια οργάνων οδηγεί σε τετάνια από υποκαλιαιμία. Η χαμηλή πρωτεΐνη στο αίμα , το σηπτικό σοκ και ορισμένες μεταγγίσεις αίματος μπορούν επίσης να επηρεάσουν δυσμενώς τα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα .
 • Οι τοξίνες μπορούν να προκαλέσουν τετάνη. Ένα παράδειγμα είναι η τοξίνη αλλαντίασης που βρίσκεται σε χαλασμένα τρόφιμα ή βακτήρια στο χώμα που εισέρχονται στο σώμα λόγω περικοπών ή τραυματισμών.

Πώς αντιμετωπίζεται η τετανία
 •  ο γιατρός σας θα γνωρίζει τι προκάλεσε την τετάνια, επιτρέποντάς τους να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στην πηγή της.
 • Βραχυπρόθεσμα, οι στόχοι της θεραπείας είναι η διόρθωση της ανισορροπίας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συμπλήρωση με ασβέστιο ή μαγνήσιο . Η ένεση ασβεστίου απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος είναι η πιο κοινή προσέγγιση. Ωστόσο, η λήψη ασβεστίου από το στόμα (μαζί με τη βιταμίνη D , για απορρόφηση) μπορεί να απαιτείται για να αποφευχθεί η επανεμφάνισή της.

Ακολουθεί βίντεο για καλή ψυχική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σπυράκια στο λαιμό : Τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα - Τι λένε οι ειδικοί

Φλούδα πορτοκαλιού : Η συμβολή της στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα περάσετε το χρόνο σας ευχάριστα με την οικογένειά σας;

Οικογένεια: Μπορείτε να περάσετε ώρες με την οικογένειά σας, αλλά το πώς περνάτε αυτόν τον χρόνο είναι αυτό που έχει σημασία. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας.

Ο έγκαιρος εντοπισμός ψυχικών ασθενειών με την ανίχνευση του "γονιδίου της παρορμητικότητας"

Ελπίζεται ότι περιγράφοντας τη λειτουργία των γονιδιακών δικτύων που συνθέτουν τη βαθμολογία, η μελέτη θα υποκινήσει πρόσθετες έρευνες με στόχο την ανάπτυξη νέων θεραπειών στο μέλλον.

Η κεταμίνη σε συνδυασμό με την παρακολούθηση χαμογελαστών προσώπων υπόσχεται πολλά για άτομα ανθεκτικά στη θεραπεία για την κατάθλιψη

Οι ασθενείς στη δοκιμή μας θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν ερωτηματολόγια σχετικά με τα συμπτώματα κατάθλιψης για ένα ολόκληρο έτος μετά την έγχυση, επιτρέποντάς μας να αποκτήσουμε μια αρχική κατανόηση του πόσο ακριβώς μπορεί να διαρκέσει αυτό το όφελος.

Η παρακολούθηση τηλεόρασης με το παιδί σας μπορεί να βοηθήσει στη γνωστική του ανάπτυξη

Οικογένεια: Διαπιστώθηκε ότι η έκθεση στην οθόνη —είτε από τηλεόραση είτε από φορητή συσκευή— μπορεί να είναι ευεργετική, ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο προβάλλεται.

Η ειδική ομάδα εργασίας των ΗΠΑ συνιστά διαγνωστικές εξετάσεις για το άγχος και την κατάθλιψη στους ενήλικες

Η UTSF αποτελείται από εθελοντές ιατρικούς εμπειρογνώμονες που επιδιώκουν να διατυπώνουν συστάσεις βασισμένες σε στοιχεία που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις, συμβουλευτική και προληπτικά φάρμακα για τη βελτίωση της υγείας των Αμερικανών.

7 Tips για μια καλή ψυχική υγεία

Ψυχική ευεξία: Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να φροντίζουμε καθημερινά την ψυχική μας υγεία και ευεξία.