Ψυχική Υγεία

Νευρικά ύπο διεγερμένη δραστηριότητα : Αίτια που την προκαλούν

Νευρικά ύπο διεγερμένη δραστηριότητα : Αίτια που την προκαλούν

Νευρικά ΥΠΟ διεγερμένη δραστηριότητα : Το τετάνιο μπορεί να είναι αποτέλεσμα ανισορροπίας ηλεκτρολυτών . Τις περισσότερες φορές, είναι ένα δραματικά χαμηλό επίπεδο ασβεστίου , επίσης γνωστό ως υποκαλιαιμία

Τα υπερβολικά διεγερμένα νεύρα προκαλούν ακούσιες μυϊκές κράμπες και συσπάσεις, συνήθως στα χέρια και στα πόδια. Αλλά αυτοί οι σπασμοί μπορούν να επεκταθούν σε όλο το σώμα, ακόμη και στο λάρυγγα ή στο κουτί φωνής, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα .

 

Σοβαρά επεισόδια μπορεί να οδηγήσουν σε:

 • εμετος
 • σπασμοί
 • σοβαρός πόνος
 • επιληπτικές κρίσεις
 • καρδιακή δυσλειτουργία
Τι προκαλεί τετάνη
 • Το τετάνιο μπορεί να είναι αποτέλεσμα ανισορροπίας ηλεκτρολυτών . Τις περισσότερες φορές, είναι ένα δραματικά χαμηλό επίπεδο ασβεστίου , επίσης γνωστό ως υποκαλιαιμία . Το τετάνιο μπορεί επίσης να προκληθεί από ανεπάρκεια μαγνησίου ή πολύ λίγο κάλιο . Έχοντας πάρα πολύ οξύ ( οξέωση ) ή πάρα πολύ αλκάλια ( αλκάλωση ) στο σώμα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε τετάνη. Αυτό που προκαλεί αυτές τις ανισορροπίες είναι ένα άλλο θέμα εντελώς.
 • ο υποπαραθυρεοειδισμός είναι μια κατάσταση στην οποία το σώμα δεν δημιουργεί αρκετή παραθυρεοειδή ορμόνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δραματικά χαμηλά επίπεδα ασβεστίου, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τετάνη.
 • Η νεφρική ανεπάρκεια ή προβλήματα με το πάγκρεας μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα ασβεστίου στο σώμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ανεπάρκεια οργάνων οδηγεί σε τετάνια από υποκαλιαιμία. Η χαμηλή πρωτεΐνη στο αίμα , το σηπτικό σοκ και ορισμένες μεταγγίσεις αίματος μπορούν επίσης να επηρεάσουν δυσμενώς τα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα .
 • Οι τοξίνες μπορούν να προκαλέσουν τετάνη. Ένα παράδειγμα είναι η τοξίνη αλλαντίασης που βρίσκεται σε χαλασμένα τρόφιμα ή βακτήρια στο χώμα που εισέρχονται στο σώμα λόγω περικοπών ή τραυματισμών.

Πώς αντιμετωπίζεται η τετανία
 •  ο γιατρός σας θα γνωρίζει τι προκάλεσε την τετάνια, επιτρέποντάς τους να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στην πηγή της.
 • Βραχυπρόθεσμα, οι στόχοι της θεραπείας είναι η διόρθωση της ανισορροπίας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συμπλήρωση με ασβέστιο ή μαγνήσιο . Η ένεση ασβεστίου απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος είναι η πιο κοινή προσέγγιση. Ωστόσο, η λήψη ασβεστίου από το στόμα (μαζί με τη βιταμίνη D , για απορρόφηση) μπορεί να απαιτείται για να αποφευχθεί η επανεμφάνισή της.

Ακολουθεί βίντεο για καλή ψυχική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σπυράκια στο λαιμό : Τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα - Τι λένε οι ειδικοί

Φλούδα πορτοκαλιού : Η συμβολή της στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aγοραφοβία: Αιτίες και συμπτώματα

Aγοραφοβία: Η αγοραφοβία μπορεί να περιορίσει σοβαρά την ικανότητά σας να κοινωνικοποιείστε, να εργάζεστε, να συμμετέχετε σε σημαντικές εκδηλώσεις και ακόμη και να διαχειρίζεστε τις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής, όπως την εκτέλεση καθηκόντων.

Αντιδραστική διαταραχή προσκόλλησης : Θεραπεία υπόσχεται την καταπολέμηση της

Αντιδραστική διαταραχή προσκόλλησης : Το Rebirthing είναι μια εναλλακτική τεχνική θεραπείας που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της αντιδραστικής διαταραχής προσκόλλησης . Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο είδος αναπνοής ( αναπνοή ) που προορίζεται να σας βοηθήσει να απελευθερώσετε συναισθήματα.

Ψυχική διαταραχή : Συμβουλές να την εντοπίσετε

Ψυχική διαταραχή : Η αυταπάτη είναι μια ψευδή πεποίθηση που κατέχει ένα άτομο. Αντιβαίνει στην πραγματικότητα ή σε αυτό που θεωρείται συνήθως αληθινό. Η δύναμη μιας αυταπάτης βασίζεται στο πόσο πιστεύει το άτομο.

Ρέικι : Τα μειονεκτήματα της θεραπείας

Ρέικι : Το Ρέικι είναι μια μορφή θεραπείας θεραπείας ενέργειας. Αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία από τον Mikao Usui στη δεκαετία του 1920. Στα ιαπωνικά, το «reiki» σημαίνει ενέργεια καθολικής ζωής.

Πώς η κατάθλιψη σχετίζεται με την διατροφή

Κατάθλιψη Διατροφή: Αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα προκειμένου να καταδειχθούν με ασφάλεια οι σχέσεις μεταξύ προκλήσεων ψυχικής υγείας, και ειδικότερα της κατάθλιψης, και των διατροφικών επιλογών, στο μεσοδιάστημα συνίσταται ο περιορισμός των junk food, των τηγανητών και επεξεργασμένων τροφών, της κατανάλωσης αλκοόλ και η υιοθέτηση μιας όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένης διατροφικής ρουτίνας, με πλούσιες πηγές θρεπτικών συστατικών.

Πανσέληνος : Δείτε πως επηρεάζει την ψυχική υγεία

Πανσέληνος : Η ιδέα ότι μια πανσέληνος μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα, να προκαλέσει παράξενη συμπεριφορά και ακόμη και να προκαλέσει σωματική ασθένεια δεν είναι απλώς λογοτεχνικό πεδίο. Είναι μια ισχυρή πεποίθηση, ακόμη και σήμερα.

Ορισμένα από τα οφέλη της ψυχοθεραπείας

Ψυχοθεραπεία: Μερικοί άνθρωποι λένε ότι οι ψυχοθεραπείες δεν κάνουν τα προβλήματά τους να εξαφανιστούν, αλλά μέσα στο χρόνο γίνεται ευκολότερο για εκείνους να τα αντιμετωπίσουν. Η αποδοχή του εαυτού και της πραγματικότητας είναι επίσης μια εκδοχή των εργαλείων που κανείς μαθαίνει να χρησιμοποιεί εντός του ψυχοθεραπευτικού πλασιού. Η αποδοχή είναι επιπλέον προϋπόθεση για μια πιο ειλικρινή, πηγαία και πιο ανάλαφρη ζωή.

Μοναξιά : Δείτε πως επηρεάζει την ψυχική υγεία

Μοναξιά : Οι ενήλικες που ζουν μόνοι τους είναι πιο πιθανό να έχουν κοινές ψυχικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του άγχους και της κατάθλιψης  και ο λόγος είναι η μοναξιά.