Ψυχική Υγεία

Μόνος τα Χριστούγεννα: Πώς να τα βγάλεις πέρα

Μόνος τα Χριστούγεννα: Πώς να τα βγάλεις πέρα

Μόνος τα Χριστούγεννα: Πώς να τα βγάλεις πέρα. Μπορεί να είστε μόνοι τα Χριστούγεννα για διαφορετικούς λόγους. 

Εάν έχετε κοινωνική αγχώδη διαταραχή (SAD) και δεν έχετε στενές σχέσεις με την οικογένεια ή τους φίλους σας, η μοναξιά τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Υπάρχουν 3 τρόποι για να αντιμετωπίσετε το να είστε μόνοι τα Χριστούγεννα. Πρώτον, μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ψυχική σας κατάσταση και πώς συμβάλλει στη μοναξιά σας. Δεύτερον, μπορείς να βρεις πράγματα να κάνεις τα Χριστούγεννα που σε κάνουν να νιώθεις λιγότερο μόνη/ος. Τρίτον, μπορείς να βάλεις ένα σχέδιο μπροστά ώστε να μην είσαι μόνος  τέτοια μέρα του χρόνου, αν δεν θέλεις να είσαι.

Τα Χριστούγεννα είναι η τέλεια μέρα για να εκτιμήσεις αυτό που έχεις στη ζωή σου, είτε είναι υγεία, ένα μέρος για να ζήσεις, ή φαγητό στο τραπέζι. Η ευγνωμοσύνη σας θα σας βοηθήσει επίσης να ξεπεράσετε το άγχος, καθώς μάθετε να ζείτε στην παρούσα στιγμή και να είστε προσεκτικοί με το περιβάλλον σας. Ένας τρόπος για να ασκήσετε την ευγνωμοσύνη σας είναι να γράψετε 3 πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες σήμερα. Μπορείς να επιλέξεις να νιώθεις μοναξιά επειδή είσαι μόνος ή μπορείς να επιλέξεις να νιώθεις ευγνώμων για τα θετικά πράγματα στη ζωή σου.

Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα μοναχικά  Χριστούγεννα είναι να βγείτε έξω και να κάνετε έναν  περίπατο.  Ίσως είστε μόνοι φέτος, επειδή απορρίψατε τις προσκλήσεις. Να ξέρεις ότι είναι εντάξει να πάρεις αυτούς τους ανθρώπους πίσω και να πεις “ναι”. Είναι πιθανό να μην είστε ο μόνος που απορρίπτει τις προσκλήσεις φέτος. Καθώς συνεχίζεται η πανδημία του COVID-19, ειδικοί σε θέματα υγείας προτρέπουν τους πολίτες  να μείνουν στο σπίτι τους και να γιορτάσουν μόνο με αυτούς στο σπίτι τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τρεις τρόποι για να ανεβάσεις αμέσως τη διάθεσή σου

Πώς αλληλεπιδρά η ψυχική μας υγεία με τη συναισθηματική μας αντίληψη

Γιατί το να στολίσεις το σπίτι σου μπορεί να σε κάνει πιο χαρούμενο

Η μοναξιά δίνει "τροφή" στον διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

10 Τρόποι για να φροντίσετε την ψυχολογία σας

Ψυχική υγεία: Η αυτοφροντίδα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη διατήρηση της ψυχικής σας υγείας και να βοηθήσει στην υποστήριξη της θεραπείας και της ανάρρωσής σας εάν έχετε ψυχική ασθένεια.

Ανάλυση εγκεφαλικών σημάτων για την κατηγοριοποίηση διαφορετικών τύπων κατάθλιψης.

Οι ερευνητές εκτίμησαν την ηλεκτρική δραστηριότητα 68 υποφλοιωδών περιοχών χρησιμοποιώντας μια τεχνική νευροαπεικόνισης που ονομάζεται ακριβής ηλεκτρομαγνητική τομογραφία εγκεφάλου χαμηλής ανάλυσης (eLORETA) και η ροή πληροφοριών εντός των περιοχών του εγκεφάλου μετρήθηκε με ένα μέτρο κατευθυνόμενης συνδεσιμότητας.

Πώς θα αποβάλω το άγχος των εξετάσεων;

Διάβασμα: Αν και είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεστε λίγο νευρικοί πριν από ένα τεστ, ορισμένοι μαθητές βρίσκουν το άγχος των εξετάσεων εξουθενωτικό.