Ψυχική Υγεία

Μελέτη: Πόσο επηρέασε η πανδημία τη ψυχική υγεία των Καναδών;

Μελέτη: Πόσο επηρέασε η πανδημία τη ψυχική υγεία των Καναδών;

Μελέτη: Ο αντίκτυπος του COVID στους Καναδούς με προβλήματα ψυχικής υγείας τους άλλαξε τη ζωή.

Η πανδημία του COVID-19 είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των Καναδών, αλλά ο αντίκτυπος ήταν χειρότερος για τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά. Σε σύγκριση με άτομα χωρίς προβλήματα ψυχικής υγείας, τα άτομα με χαμηλές έως μέτριες και σοβαρές δυσκολίες ψυχικής υγείας είχαν περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν αρνητικές επιπτώσεις λόγω της πανδημίας, όπως συναισθηματική δυσφορία, δυσκολίες κάλυψης οικονομικών υποχρεώσεων ή βασικών αναγκών, απώλεια εργασίας ή εισόδημα, μοναξιά ή απομόνωση και προβλήματα σωματικής υγείας, ανέφερε η εθνική στατιστική υπηρεσία, επικαλούμενη ένα αποτέλεσμα έρευνας.

Αντίκτυπος του Covid19 στη ψυχολογία των Καναδών

Η Έρευνα του 2020 και του 2021 για τον COVID-19 και την Ψυχική Υγεία ταξινόμησε 22.721 ενήλικες συμμετέχοντες σε τρεις ομάδες με βάση τις βαθμολογίες άγχους, κατάθλιψης και ψυχολογικής δυσφορίας που αναφέρθηκαν από τους ίδιους. Καμία δυσκολία ψυχικής υγείας αντιπροσώπευε το 65,7 τοις εκατό, χαμηλές έως μέτριες δυσκολίες ψυχικής υγείας 25,52 τοις εκατό και σοβαρές δυσκολίες ψυχικής υγείας 8,78 τοις εκατό. Σύμφωνα με την έρευνα, άτομα με χαμηλές έως μέτριες ή σοβαρές δυσκολίες ψυχικής υγείας είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αυτοκτονικό ιδεασμό σε σύγκριση με εκείνα που δεν είχαν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η μελέτη είναι από τις πρώτες που χρησιμοποίησε εθνικά αντιπροσωπευτικά δεδομένα για τον εντοπισμό διαφορετικών προφίλ ψυχικής υγείας Καναδών ενηλίκων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, ανέφερε ο οργανισμός, προσθέτοντας ότι με τον εντοπισμό όσων διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο, αυτά τα προφίλ ψυχικής υγείας θα βοηθήσουν στην ενημέρωση στοχευμένων παρεμβάσεων. πρωτοβουλίες και συνεργασίες που απαιτούνται για την υποστήριξη και την προώθηση της ευημερίας όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά, η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει σοβαρά πολλούς Καναδούς και ένας στους τρεις Καναδούς ανέφερε ότι η ψυχική του υγεία επιδεινώθηκε λόγω της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι μητέρες με διαταραχές προσωπικότητας επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών τους

Το να κάθεσαι δίπλα σε έναν υπολογιστή βελτιώνει σωστά την ισορροπία και αποτρέπει τις επισκέψεις στα επείγοντα

Γιατί οι «Kυριακές» δεν χρειάζεται να είναι τρομακτικές: Συμβουλές για να ξεπεράσετε τις εργασιακές σας ανησυχίες

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα οφέλη υγείας του ψαρέματος;

Ψάρεμα υγεία: Το ψάρεμα έχει θετικά οφέλη για την ψυχική υγεία, ενώ η νέα έρευνα υπογραμμίζει επίσης ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το χόμπι πιο συχνά αποφέρουν μεγαλύτερα γνωστικά οφέλη.

Η αισιοδοξία και η κοινωνική σύνδεση βοηθούν την ανάρρωση από καρδιαγγειακή νόσο

Καρδιαγγειακή νόσος: Οι άνθρωποι που ζουν με καρδιαγγειακή νόσο είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν άγχος και κατάθλιψη καθώς προσαρμόζονται σε μια σειρά από ξαφνικές αλλαγές στην υγεία τους.

Βάλτε τον εαυτό σας στο επίκεντρο της ζωής σας

Προσωπική ανάπτυξη: Τοποθετώντας τον εαυτό μας στο επίκεντρο της ζωής μας, επιδιώκουμε την προσωπική ολοκλήρωση και μια ζωή που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τις φιλοδοξίες μας.

Τρόποι για να έχετε μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας και ισορροπημένη ψυχική υγεία

Αυτογνωσία: Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε μια υγιή σχέση με τον εαυτό σας και μια ισορροπημένη ψυχική υγεία είναι να αγαπάτε τον εαυτό σας πάρα πολύ, να νοιάζεστε για τις συναισθηματικές σας ανάγκες και να διατηρείτε έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.

8 στις 10 γυναίκες που έχουν PCOS λένε ότι τους επηρεάζει ψυχικά και σωματικά

PCOS γυναίκες: Ο Σεπτέμβριος αναγνωρίζεται ως μήνας ευαισθητοποίησης για το PCOS, αφιερωμένος στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και στην εκπαίδευση των γυναικών σχετικά με το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS).