Ψυχική Υγεία

Μακροχρόνιες σχέσεις: Συμβουλές για τη διατήρηση μιας υγιούς μακροχρόνιας σχέσης

Μακροχρόνιες σχέσεις: Συμβουλές για τη διατήρηση μιας υγιούς μακροχρόνιας σχέσης

Μακροχρόνιες σχέσεις: Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε αλλά και συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε, έτσι ώστε η σχέση σας να μείνει ανέπαφη στον χρόνο και κάθε μέρα να είστε ακόμη πιο ερωτευμένοι με τον σύντροφό σας.

Ενώ μας αρέσουν τα ρομαντικά βιβλία και οι ταινίες που τελειώνουν με το ζευγάρι να ζει «για πάντα ευτυχισμένο», όποιος έχει ή είχε ποτέ μια μακροχρόνια σχέση ξέρει ότι αυτή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί στην πραγματική ζωή. Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε αλλά και συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε, έτσι ώστε η σχέση σας να μείνει ανέπαφη στον χρόνο και κάθε μέρα να είστε ακόμη πιο ερωτευμένοι με τον σύντροφό σας. Ακολουθούν κάποιες συμβουλές που όλοι μπορούμε να κάνουμε πράξη χωρίς να σπαταλίσουμε χρήματα ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι άπλετος χρόνος και μια καλή ψυχική κατάσταση.

  • Να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς για τα συναισθήματά σας.

Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι κρίσιμη για επιτυχημένες μακροχρόνιες σχέσεις. Μερικές φορές αρχίζουμε να κρατάμε τα πράγματα μέσα μας επειδή δεν θέλουμε να «ενοχλήσουμε» τον σύντροφό μας. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να κολλήσουμε σε ορισμένα συναισθήματα επειδή πιστεύουμε ότι μας βάζουν σε θέση ισχύος. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, είναι σημαντικό να αποφεύγουμε να χτίζουμε τοίχους ή να χρωματίζουμε την αλήθεια όσον αφορά το πώς νιώθουμε. Βάζετε τον σύντροφό σας σε άδικα μειονεκτική θέση εάν αποκρύπτετε πληροφορίες για τη συναισθηματική σας κατάσταση.

  • Να ξέρετε ότι κανείς δεν «κερδίζει» ποτέ ένα επιχείρημα.

Όταν το επίκεντρο ενός επιχειρήματος είναι περισσότερο η «νίκη» παρά η επίλυση του ζητήματος, χάνετε και οι δύο. Είναι πολύ πιο ευνοϊκό για ένα θετικό αποτέλεσμα να μπούμε νωρίς και συχνά σε μια διαφωνία έχοντας ως στόχος να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο πρόβλημα. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο αλλά σκοπός είναι να μην τα παρατήσετε.

  • Καταλάβετε πώς ο σύντροφός σας εκφράζει την αγάπη.

Ακόμη και για ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί, είναι εύκολο να ξεχάσουν πώς ο σύντροφός τους τείνει να δείχνει αγάπη. Αφιερώνοντας χρόνο για να αναγνωρίσετε και να εκτιμήσετε αυτές τις εκφράσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Μια σχέση χρειάζεται χρόνο και επιμονή για να παραμείνει σε υγιή επίπεδα. αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνουμε είναι να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο και να βλέπουμε κάθε μέρα τον σύντροφό μας σαν να είναι η πρώτη φορά!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα δεχτεί ο σύντροφός σου την "ανοιχτή" σχέση;

Tρόποι για να βελτιώσετε την βαλτωμένη σχέση σας

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την ψυχική σας υγεία

Πώς και γιατί να τερματίσετε μια φιλία;

7 Τρόποι για να διαχειριστείτε την ψυχική σας υγεία τα Χριστούγεννα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ζωτικός ρόλος της ευαισθητοποίησης στη δωρεά oργάνων

Δωρεά οργάνων: Ο ζωτικός ρόλος της ευαισθητοποίησης στη δωρεά οργάνων δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, καθώς διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας έλλειψης οργάνων για μεταμόσχευση.

Εξερευνώντας τα οφέλη μιας ζωηρής φαντασίας

Αγκαλιάζοντας και καλλιεργώντας τις δυνατότητες της φαντασίας μας, ξεκλειδώνουμε απεριόριστες δυνατότητες για ανάπτυξη, εξερεύνηση και εκπλήρωση σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Ομοσπονδιακή πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης έλλειψης παρόχων συμπεριφορικής υγείας στις ΗΠΑ

Ανεξάρτητα από τα ευρήματα της εργασίας, η Δρ. Last προσθέτει ότι τα δημόσια πανεπιστήμια όπως το Stony Brook, τα οποία προσφέρουν οικονομικά δίδακτρα, αποτελούν σημαντικό μέρος της λύσης για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού της συμπεριφορικής υγείας

Οι ζωγραφιές των παιδιών περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς σκέφτονται

"Οι παιδικές ζωγραφιές περιέχουν πολλές πλούσιες πληροφορίες για το τι ξέρουν τα παιδιά. Και πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε τι σκέφτονται τα παιδιά", είπε ο Λονγκ. "Ακριβώς επειδή το παιδί σας δεν ζωγραφίζει κάτι πολύ καλά δεν σημαίνει ότι δεν εκφράζει ενδιαφέρουσες γνώσεις για αυτήν την κατηγορία."