Ψυχική Υγεία

Κρίσεις πανικού: Αντιμετωπίστε τα συμπτώματα με προσοχή

Κρίσεις πανικού: Αντιμετωπίστε τα συμπτώματα με προσοχή

Κρίσεις πανικού: Αναγνωρίστε τα σημάδια και φροντίστε τον εαυτό σας, προσπαθώντας να χαλαρώσετε και να δείτε πέρα από το άγχος. Απλές συμβουλές αντιμετώπισης.

Το 2020 ήταν ένα έτος με απίστευτες συναισθηματικές διακυμάνσεις και δυστυχώς και το 2021 δεν διαφέρει πολύ. Ζούμε περιόδους αβεβαιότητας και αυτό είναι ένα μεγάλο boost για το άγχος μας. Είναι απαραίτητο λοιπόν να αναγνωρίσουμε τον πανικό. Αμέσως μόλις διακρίνουμε τι συμβαίνει, είναι απαραίτητο να βρούμε τρόπους για να μειώσουμε το άγχος. Εάν είστε άνθρωπος που αντιμετωπίζει έντονο άγχος και συχνές κρίσεις πανικού, τότε γνωρίζετε καλύτερα από όλους τι πρέπει να γίνει. Ξέρετε ότι είναι συναισθηματικά και σωματικά εξαντλητικές εμπειρίες. Τι πρέπει να κάνετε τότε;

Αντιμετωπίζοντας τον πανικό, ένα βήμα την φορά

  • Μάθετε να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα: Όταν αναγνωρίσετε τα συμπτώματα μιας κρίσης πανικού τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να την ξεφορτωθείτε. Τα συμπτώματα μιας κρίσης πανικού μπορεί να είναι ένα μείγμα πολλαπλών γεγονότων και συχνά μοιάζουν με συμπτώματα εγκεφαλικού. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στο στομάχι, μυϊκή ένταση, πονοκέφαλο, γρήγορη αναπνοή, εφίδρωση, τρέμουλο, ζάλη, αλλαγή στην όρεξη, αυπνία, δυσκολία συγκέντρωσης, παράλογο θυμό, διάρροια ή κόπωση.
  • Προσθέστε άσκηση στην καθημερινότητά σας: Η καθημερινή άσκηση θα σας βοηθήσει να μειώσετε το καθημερινό άγχος και να μειώσετε όλες τις τοξίνες και το άγχος που συμβάλλουν στο άγχος. Η εστίαση στη φυσική κατάσταση έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει τα επίπεδα άγχους, γιατί ο εγκέφαλός σας απελευθερώνει ενδορφίνες κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας. Έτσι, οι καθημερινές προπονήσεις θα βελτιώσουν και θα ωφελήσουν τόσο το μυαλό όσο και το σώμα σας.

  • Κοιμηθείτε αρκετά: Ο καλός ύπνος είναι ευεργετικός για τη γενική υγεία για αυτό το λόγο ένα πλήρες πρόγραμμα ύπνου οκτώ ωρών για τους ενήλικες είναι αρκετό για να αποκτήσουν πλήρη χαλάρωση και αναζωογόνηση κάθε βράδυ. Όταν το σώμα μας δεν κοιμάται αρκετά, δεν βιώνουμε την μυϊκή ενδυνάμωση και της ανασυγκρότησης της μνήμης. Η διατήρηση επαρκούς ύπνου θα μειώσει το άγχος μαζί με την υγιέστερη αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης. Έτσι, όσο πιο ξεκούραστοι είστε, τόσο πιο εύκολα μπορείτε να χειριστείτε το άγχος.
  • Αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια: Οι κρίσεις πανικού μπορεί να είναι μια απαιτητική και τραυματική εμπειρία. Ξεκινήστε την ανάρρωσή σας αργά, επικοινωνώντας με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας για να μιλήσετε γι αυτό που έχετε αντιμετωπίσει. Έμπιστα άτομα με τα οποία είστε κοντά μπορεί να σας δώσουν τις συμβουλές και την υποστήριξη που χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε τις κρίσεις πανικού. Εάν όμως νομίζετε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τότε επικοινωνήστε με έναν γιατρό για βοήθεια. Η αναζήτηση υποστήριξης από έναν επαγγελματία θα μπορούσε να σας προσφέρει προσωρινή ανακούφιση. Εναλλακτικά, θα μπορούσε ίσως να σας προσφέρει μόνιμη βοήθεια. Τέλος, οι ειδικοί παρέχουν πολλές λύσεις και ασκήσεις σε συχνά επεισόδια πανικού.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η ηχορύπανση επηρεάζει την ψυχική σας υγεία;

Tips αυτοβοήθειας για τις περιόδους που ανησυχείτε υπερβολικά

4 χρήσιμες συμβουλές για άτομα που αντιμετωπίζουν κρίσεις πανικού

Μια ματιά στον κόσμο της φοβίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς είναι οι σχέσεις με έναν Δίδυμο;

Σχέσεις Δίδυμοι: Καθένα από τα ζώδια έχει τις ξεχωριστές του χάρες, ενώ οι σχέσεις με κάθε ζώδιο παρουσιάζουν διαφορετική δυναμική. Πώς είναι ένας Δίδυμος σε σχέση;

Ο Aaron Doughty θέλει να βοηθάει να αλλάξει η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Θέλει επίσης να συνεχίσει να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο όπως τώρα, να γνωρίζει νέους ανθρώπους και να βοηθάει να αλλάξει η ζωή εκατομμυρίων προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Ρυθμίζοντας τα συναισθήματά μας

Αν σκέφτεστε με απόλυτους όρους, τότε είναι φυσικό να είστε ανήσυχοι και να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια... Μπορεί να είναι δύσκολο να αποδεχτείτε τις αντιφάσεις και την αμφισημία. Κάνοντάς το όμως θα αισθανθείτε φυσιολογικοί, όπως όλος ο κόσμος, όπως κάθε ανθρώπινο ον πάνω στη Γη, και δεν θα σας κατατρέχουν τα δυσάρεστα συναισθήματα.