Ψυχική Υγεία

Κολύμβηση: Η κολύμβηση ως μέσο διαχείρισης των συναισθηματικών και ψυχικών προκλήσεων [vid]

Κολύμβηση: Η κολύμβηση ως μέσο διαχείρισης των συναισθηματικών και ψυχικών προκλήσεων [vid]

Κολύμβηση: Το να είσαι ενεργός/η σωματικά έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία, όπως: βελτίωση της διάθεσης, αύξηση της αυτοεκτίμησης, μείωση του κινδύνου κατάθλιψης, επιβράδυνση της άνοιας και της γνωστικής παρακμής, βελτίωση του ύπνου και μείωση του άγχους.

Η ψυχική σας υγεία μπορεί να αλλάζει συνεχώς. Πολλοί διαφορετικοί παράγοντες και γεγονότα της ζωής την επηρεάζουν με θετικούς και αρνητικούς τρόπους.

Το sress που προκαλείται από την εργασία, τις οικονομικές προκλήσεις, το πένθος ή έναν χωρισμό, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει ψυχικές καταστάσεις, όπως κατάθλιψη και άγχος. Η γήρανση μπορεί επίσης να επηρεάσει την ψυχική υγεία.

Οι προκλήσεις ψυχικής υγείας μπορεί να επηρεάσουν οποιονδήποτε και μπορεί να έχουν ένα ευρύ φάσμα αιτιών που μπορεί να είναι πολύπλοκα και αλληλένδετα.

Πώς το κολύμπι μπορεί να βελτιώσει την ψυχική υγεία

  • Το να είσαι ενεργός/η σωματικά έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία, όπως: βελτίωση της διάθεσης, αύξηση της αυτοεκτίμησης, μείωση του κινδύνου κατάθλιψης, επιβράδυνση της άνοιας και της γνωστικής παρακμής, βελτίωση του ύπνου και μείωση του άγχους.
  • Το κολύμπι και η παρουσία στο νερό μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση, σωματική και συναισθηματική.

 

Εάν αντιμετωπίζετε ψυχικές προκλήσεις τα παρακάτω μπορεί να σας φανούν χρήσιμα:

  • Ξεκινήστε αργά και αυξήστε σταδιακά τα επίπεδα της προπόνησής σας. Είναι σημαντικό να υιοθετείτε έναν ρυθμό που ταιριάζει στις προσωπικές σας ανάγκες. Ακόμα και μικρές δόσεις άσκησης μπορεί να σας δώσουν την επιπλέον ενέργεια που χρειάζεστε.
  • Ζητήστε από κάποιον που εμπιστεύεστε να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε. Είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας έναν υποστηρικτικό δικό σας άνθρωπο στην αρχή και ενώ συνηθίζετε στο νέο περιβάλλον.
  • Αναζητήστε ομάδες “ομοϊδεάτων”. Μπορείτε για παράδειγμα να βρείτε ομάδες ή χώρους που ενδεχομένως προσφέρουν συνεδρίες με στόχο τη βελτίωση της ευημερίας για άτομα με προκλήσεις ψυχικής υγείας.
  • «Ντρέπομαι για το σώμα μου και δεν νιώθω άνετα φορώντας μαγιό». Εάν αντιλήψεις σχετικά με την εικόνα του σώματός σας σάς κρατούν μακριά από την επιθυμία σας να κολυμπήσετε, διαβεβαιώστε τον εαυτό σας ότι δεν είστε μόνοι και να αναζητήστε τος τρόπους εκείνους που θα μπορούσαν να σας δώσουν μία ασφάλεια κατά την εκκίνησή σας. Θα μπορούσατε για παράδειγμα να έχετε μαζί σας μία πετσέτα, εύκολα προσβάσιμη, ώστε στην αρχή να μην αισθάνεστε άβολα κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό. Επίσης η επιλογή ενός μαγιό που ταιριάζει στις προσωπικές σας ανάγκες, ανεξάρτητα από τις τρέχουσες τάσεις της μόδας, θα μπορούσε να βοηθήσει. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πολλοί άνθρωποι μοιράζονται παρόμοιες ανησυχίες για το σώμα τους.

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το κολύμπι είναι ένας τρόπος να παραμείνετε σε φόρμα και υγιείς σε κάθε ηλικία

H κολύμβηση σας βοηθά να αισθανθείτε καλύτερα

Κολύμβηση: Η φυσική παρέμβαση που μειώνει την κατάθλιψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς είναι οι σχέσεις με έναν Δίδυμο;

Σχέσεις Δίδυμοι: Καθένα από τα ζώδια έχει τις ξεχωριστές του χάρες, ενώ οι σχέσεις με κάθε ζώδιο παρουσιάζουν διαφορετική δυναμική. Πώς είναι ένας Δίδυμος σε σχέση;

Ο Aaron Doughty θέλει να βοηθάει να αλλάξει η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Θέλει επίσης να συνεχίσει να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο όπως τώρα, να γνωρίζει νέους ανθρώπους και να βοηθάει να αλλάξει η ζωή εκατομμυρίων προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Ρυθμίζοντας τα συναισθήματά μας

Αν σκέφτεστε με απόλυτους όρους, τότε είναι φυσικό να είστε ανήσυχοι και να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια... Μπορεί να είναι δύσκολο να αποδεχτείτε τις αντιφάσεις και την αμφισημία. Κάνοντάς το όμως θα αισθανθείτε φυσιολογικοί, όπως όλος ο κόσμος, όπως κάθε ανθρώπινο ον πάνω στη Γη, και δεν θα σας κατατρέχουν τα δυσάρεστα συναισθήματα.