Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Καρδιαγγειακή νόσος: Η αισιοδοξία και η κοινωνική σύνδεση βοηθούν την ανάρρωση

Καρδιαγγειακή νόσος: Η αισιοδοξία και η κοινωνική σύνδεση βοηθούν την ανάρρωση

Καρδιαγγειακή νόσος: Οι άνθρωποι που ζουν με καρδιαγγειακή νόσο είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν άγχος και κατάθλιψη καθώς προσαρμόζονται σε μια σειρά από ξαφνικές αλλαγές στην υγεία τους.

Η υποστήριξη της ψυχικής υγείας και ευημερίας περισσότερων από 4 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Αυστραλία που ζουν με καρδιαγγειακή νόσο είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή περαιτέρω καρδιακών προσβολών ή εγκεφαλικών επεισοδίων. Αυτό είναι το μήνυμα αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς (Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου) από το Heart Foundation καθώς προωθεί τη δωρεάν διαδικτυακή κοινότητα υποστήριξης από ομοτίμους – MyHeart MyLife – για άτομα που ζουν με καρδιαγγειακές παθήσεις.

Η Διευθύντρια Προγραμμάτων Υγείας Νάταλι Ράφουλ είπε ότι η έρευνα έδειξε ότι οι ασθενείς μπορούν να αισθάνονται απομονωμένοι μετά από διάγνωση καρδιακής νόσου ή καρδιακό επεισόδιο. «Στη δική μας έρευνα, οι περισσότεροι ασθενείς εξέφρασαν την έντονη επιθυμία να αισθανθούν ότι ανήκουν σε μια κοινότητα που κατανοούσε τα μοναδικά τους ταξίδια», είπε η κ. Raffoul.

Ένα καρδιακό επεισόδιο ή διάγνωση μπορεί να είναι τρομακτικό και αποσταθεροποιητικό και οι άνθρωποι λαχταρούν τη διαβεβαίωση από τους άλλους για το μέλλον, την ποιότητα ζωής τους και την πρόληψη επαναλαμβανόμενων συμβάντων. Η ομάδα υποστήριξης ασθενών MyHeart MyLife βοηθά τα άτομα με διάγνωση καρδιαγγειακής νόσου να αισθάνονται άνετα να μοιράζονται ιστορίες, να αναζητούν την επικύρωση του ταξιδιού τους με τις καρδιακές παθήσεις και να εμπνέουν ο ένας τον άλλον να ζήσουν μια υγιή ζωή καρδιάς.

Η σχέση μεταξύ καρδιαγγειακών παθήσεων και ψυχικής υγείας

Υπάρχει αμφίδρομη σχέση μεταξύ της ψυχικής υγείας και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Πρώτον, σε άτομα που δεν έχουν ήδη καρδιαγγειακή νόσο, γνωρίζουμε ότι η κακή ψυχική υγεία μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές τους για καρδιακή προσβολή. Από την άλλη πλευρά, η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που ζουν με καρδιαγγειακή νόσο είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν άγχος και κατάθλιψη καθώς προσαρμόζονται σε μια σειρά από ξαφνικές αλλαγές στην υγεία τους.

Αυτή η επιβάρυνση ψυχικής υγείας μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές τους για ένα δεύτερο καρδιακό επεισόδιο και γι’ αυτό η υποστήριξη της καλής ψυχικής υγείας και ευεξίας είναι τόσο σημαντικό μέρος της διαδικασίας αποκατάστασης, η νέα ομάδα υποστήριξης MyHeart MyLife μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους σε αυτό το ταξίδι. Τα άτομα με διάγνωση καρδιαγγειακής νόσου και οι φροντιστές τους ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στην ομάδα υποστήριξης συνομηλίκων MyHeart MyLife.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι η καρδιά σας έχει πρόβλημα

Αυξημένη χρήση τηλεϊατρικής από ασθενείς με προβλήματα καρδιάς

Ελάχιστα γνωστά συμπτώματα που εμφανίζονται τη νύχτα σε όσους πάσχουν από καρδιακά νοσήματα

Πειραματικό ρινικό σπρέι μπορεί να προσφέρει γρήγορη εύκολη θεραπεία του ταχέος καρδιακού παλμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

BabyX: Ψηφιακό βρέφος πρωταγωνιστεί στην 1η παγκόσμια έρευνα ψυχολογίας

BabyX: Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ερευνητές αναπτυξιακής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ θα χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό παιδί για να ερευνήσουν τις αλληλεπιδράσεις των ενηλίκων με τα μωρά. 

Τρόφιμα που σας βοηθούν να αποδώσετε τα μέγιστα

Ενισχύστε τη συγκέντρωσή σας: Ενσωματώνοντας ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σύνθετους υδατάνθρακες και παραμένοντας ενυδατωμένοι, μπορείτε να δώσετε στον εγκέφαλό σας την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποδώσει τα μέγιστα.

Ποια είναι το προειδοποιητικά σημάδια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια αναγνώριση: Η σχιζοφρένεια είναι μια πολύπλοκη ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από διαταραχές στις διαδικασίες σκέψης, τις αντιλήψεις, τη συναισθηματική ανταπόκριση και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Πώς σχετίζεται η μνήμη άγχους με την καρδιακή ανεπάρκεια;

Καρδιά στρες: Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η καρδιακή ανεπάρκεια αφήνει μια «μνήμη άγχους» με τη μορφή αλλαγών στην τροποποίηση του DNA των αιμοποιητικών βλαστοκυττάρων, τα οποία εμπλέκονται στην παραγωγή αίματος και ανοσοκυττάρων που ονομάζονται μακροφάγα.

Πώς η οικογενειακή οικονομική ανασφάλεια μπορεί να βλάψει την ψυχική υγεία των παιδιών

Παιδιά: Οι οικονομικές δυσκολίες που προκλήθηκαν από την πανδημία είχαν ένα δευτερογενές αποτέλεσμα που τελικά συνδέθηκε αρνητικά με την ψυχική υγεία των παιδιών τους.

Tο κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για προβλήματα συμπεριφοράς 

Κάπνισμα παιδιά: Οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στα τσιγάρα μπορούν να επηρεάσουν τη φυσιολογική ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τον έλεγχο των παρορμήσεων, την προσοχή και τη λήψη αποφάσεων.

Close Icon