Τεχνολογία

Τηλεϊατρική καρδιά: Αυξημένη χρήση τηλεϊατρικής από ασθενείς με προβλήματα καρδιάς

Τηλεϊατρική καρδιά: Αυξημένη χρήση τηλεϊατρικής από ασθενείς με προβλήματα καρδιάς

Τηλεϊατρική καρδιά: Μην ξεγελιέστε από την ορολογία, η τηλεδιαβούλευση ή η τηλεϊατρική δεν έχει καμία σχέση με την τηλεόραση.

Μην ξεγελιέστε από την ορολογία, η τηλεδιαβούλευση ή η τηλεϊατρική δεν έχει καμία σχέση με την τηλεόραση. Με τους απλούστερους όρους, σημαίνει όταν γιατροί και ασθενείς διατηρούν συνεχή επαφή μεταξύ τους για να παρέχουν και να λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη. Αυτή η διαδικασία βοηθά τους γιατρούς να παρακολουθούν την εξέλιξη οποιασδήποτε ασθένειας και να σημειώνουν εάν η τρέχουσα θεραπεία λειτουργεί ή όχι. Με τις προηγμένες τεχνολογίες και υπηρεσίες, έχει υπάρξει μια πρόσφατη επέκταση αυτού του τομέα και όλο και περισσότεροι ασθενείς το επωφελούνται, σύμφωνα με έρευνα.

Τηλεδιαβούλευση για την υγεία της καρδιάς

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις (CVD) συνεχίζουν να αποτελούν μείζονα ανησυχία, υπεύθυνες για σχεδόν 17,9 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο παγκοσμίως. Και η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς είναι μια ετήσια υπενθύμιση της σημασίας της καρδιαγγειακής υγείας. Ο Δρ Abhijit Paul, Ιατρικός Διευθυντής στο Practo , δήλωσε: “Από την πανδημία του COVID-19 οι ασθενείς έχουν γίνει πιο ευαισθητοποιημένοι και παίρνουν πολύ σοβαρά την υγεία της καρδιάς. Σύμφωνα με την ινδική καρδιολογική ένωση, η Ινδία ευθύνεται για περίπου το 60% των καρδιοπαθειών στον κόσμο Ωστόσο, με την εύκολη πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη που διευκολύνεται μέσω της ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης, οι νέοι Ινδοί υιοθετούν μια πιο προληπτική προσέγγιση για τη διαχείριση της υγείας της καρδιάς τους. Η αύξηση των τηλεδιαβουλεύσεων που σχετίζονται με την καρδιολογία υποδηλώνει την ανάγκη και την αυξανόμενη σημασία της ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης για τη διαχείριση των μεταβαλλόμενων αναγκών των ασθενών. “

Αυξημένη χρήση τηλεδιαβουλεύσεων από ασθενείς

Ο οργανισμός έχει διεξαγάγει μια λεπτομερή έρευνα που αναφέρει την αυξημένη χρήση τηλεδιαβουλεύσεων από ασθενείς για την υγεία της καρδιάς τους. Τα τελευταία 4 χρόνια (2018-2022), η Practo παρατήρησε αύξηση 215% στις συνολικές επισκέψεις που σχετίζονται με την καρδιαγγειακή υγεία. Την ίδια περίοδο οι τηλεδιαβουλεύσεις αυξήθηκαν κατά 912% και οι προσωπικές διαβουλεύσεις αυξήθηκαν κατά 27%. Από την πανδημία, οι ασθενείς χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις τηλεδιαβουλεύσεις για να συμβουλευτούν γιατρούς για την υγεία της καρδιάς. Το 2018, το 86% των διαβουλεύσεων έγιναν αυτοπροσώπως και το 14% έγιναν εικονικά. Το 2022, το 55% των διαβουλεύσεων έγιναν αυτοπροσώπως και το 45% πραγματοποιήθηκαν εικονικά.

Ο γιατρός αποκαλύπτει τον ρόλο της τηλεδιαβούλευσης

Ο Δρ Abhinav Chhabra, Σύμβουλος Καρδιολόγος στο Medanta the Medicity, Gurugram, Haryana, αναφέρει: “Καθώς πλησιάζουμε σε ένα “Υγιές και κατάλληλο Bharat”, η νέα γενιά μας θα πρέπει να είναι η κύρια εστίαση. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Στην τρέχουσα εποχή, οι πλατφόρμες τηλεδιαβούλευσης έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την καρδιαγγειακή υγεία και την παροχή θεραπείας. Τα περισσότερα ερωτήματα προέρχονται από νεαρούς ενήλικες σχετικά με θέματα όπως ο πόνος στο στήθος και τα ευρήματα ΗΚΓ/2D Echo, καθώς είναι πλέον πιο ευαισθητοποιημένοι για την υγεία και προληπτικοί στην αυτοφροντίδα. Ως κύριοι επαφές, τους βοηθάμε να λάβουν άμεσες διαβουλεύσεις και διαγνώσεις.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η τεχνολογία επιδρά θετικά στην ευεξία των ματιών σας;

Ξεκλείδωμα των δυνατοτήτων για προσιτή υγειονομική περίθαλψη

Πιο φιλικό το ΕΣΥ για τους πολίτες στην ψηφιακή εποχή

Πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει την υγεία της καρδιάς;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εξέταση αίματος προβλέπει τη λειτουργική έκβαση μετά από ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το BD-tau λειτουργεί ως βιοδείκτης για τις περισσότερες υποομάδες ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μεγάλες δυνατότητες για μελλοντική κλινική εφαρμογή.

Πώς να αποφύγουν τα νοσοκομεία την αποτυχία στην υιοθέτηση νέας τεχνολογίας;

Πολλά από τα ψηφιακά εργαλεία που υιοθετούν τα νοσοκομεία επικεντρώνονται στον εξορθολογισμό των ροών εργασίας για τους υπαλλήλους τους ή στη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών. 

Singles in America: Πώς να σπάσετε τον πάγο στα ραντεβού με AI

Singles in America: Σύμφωνα με τη μελέτη, τα ραντεβού με τεχνητή νοημοσύνη είναι σε πρώιμα στάδια, με μόλις το 6% όλων των ανύπαντρων και το 14% των ατόμων που βγαίνουν ραντεβού στο διαδίκτυο να λένε ότι έχουν πειραματιστεί με την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσουν τη ζωή τους. 

Eμπορικό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης έχει μέτρια επιτυχία στην πρόβλεψη νεφρικής βλάβης που σχετίζεται με νοσηλεία

«Ο εντοπισμός του κινδύνου HA-AKI με προγνωστικά μοντέλα θα μπορούσε να βοηθήσει στην υποστήριξη κλινικών αποφάσεων, όπως η προειδοποίηση των παρόχων να μην παραγγείλουν νεφροτοξικά φάρμακα, αλλά απαιτείται περαιτέρω μελέτη πριν από την κλινική εφαρμογή»