Ψυχική Υγεία

Καλή διάθεση: Τα οφέλη του γέλιου

Καλή διάθεση: Τα οφέλη του γέλιου

Καλή διάθεση: Τα οφέλη του γέλιου. Το ειλικρινές γέλιο είναι ένας καθρέφτης του εσωτερικού μας, οπότε η λήψη της ζωής με το χιούμορ είναι ένας τρόπος για να φροντίσουμε τα πνεύματα και την υγεία μας. Όταν γελάμε λαμβάνουμε πολλά οφέλη, εκπέμποντας θετική ενέργεια και ένα αίσθημα ευεξίας γύρω μας. Επομένως, γιατί δεν αρχίζουμε να φωτίζουμε τη μέρα μας με ένα χαμόγελο;

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές καταστάσεις που προκαλούν θλίψη, αλλά είναι πολύ ωφέλιμο να ενισχύσουμε τις στιγμές του γέλιου μας. Στην πραγματικότητα, έχουμε γύρω μας ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων που μας επιτρέπουν να γελάμε και να γελάμε δυνατά, χωρίς να γνωρίζουμε ότι το κάνουμε.

Τι συμβαίνει όταν γελάμε; Εφόσον είμαστε περίπου 5 μήνες ή και λιγότερο, όταν γελάμε εκκρίνουμε τις ενδορφίνες κατά σειρά του εγκεφάλου. Αυτές οι ενδορφίνες δρουν με παρόμοιο αποτέλεσμα με εκείνο της μορφίνης, οπότε η ζωτική μας ισορροπία το εκτιμά. Όταν συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, η αρνητική ενέργεια οδηγεί σε μια θετική σκέψη. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να είμαστε σε θέση να μεταδώσουμε θετικότητα σε άλλο άτομο με το γέλιο μας. Το γέλιο φέρνει πολλά οφέλη από μια πολύ διαφορετική φύση: συναισθηματική, συναισθηματική, σωματική, ψυχολογική.

Γιατί πρέπει να γελάτε;

  • Επειδή η υγεία μας βελτιώνεται όταν γελάμε πραγματικά: το γέλιο ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, είναι ευεργετικό για τους πνεύμονες, τον εγκέφαλο και βοηθά ακόμη και στην πρόληψη καρδιακών προσβολών. Χάρη στο γέλιο, οι μύες μας χαλαρώνουν και η αρτηριακή πίεση μειώνεται.
  • Επειδή το γέλιο βοηθά στην καύση θερμίδων και βελτιώνει την ημέρα μας: ναι, αν θέλουμε να μειώσουμε τις θερμίδες μας, ένα καλό σχέδιο να προσθέσουμε στη διατροφή μας είναι να γελάσουμε. Όχι μόνο θα μειώσουμε τις θερμίδες αλλά θα κοιμηθούμε καλύτερα και το δέρμα μας θα είναι πιο ήπια.
  • Επειδή το γέλιο καταστέλλει τις αρνητικές σκέψεις και ενισχύει τη φαντασία μας. Το αυθόρμητο γέλιο αυξάνει τη δημιουργικότητά μας χάρη στην απελευθέρωση της έντασης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία που προσφέρουν οι βουτιές στη θάλασσα

Υπάρχει το ιδανικό ζευγάρι

Personal Trainer και ο ρόλος του

Εθισμός στον τζόγο: Πώς τον καταλαβαίνεις - Οι λύσεις 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιοι λόγοι κρύβονται πίσω από τους επαναλαμβανόμενους εφιάλτες

Αν έχετε επαναλαμβανόμενους εφιάλτες που σας ταλαιπωρούν, μιλήστε σε έναν ψυχολόγο. Εκείνος αρχικά θα σας παραπέμψει σε γιατρό για κάποιες γενικές εξετάσεις ώστε να αποκλειστεί ο βιολογικός παράγοντας.

Η λειτουργία του φόβου και πως να τον αντιμετωπίσετε

Συναίσθημα Φόβου: Ο φόβος είναι ένα από τα 7 βασικά συναισθήματα  που νιώθουμε μαζί με την χαρά, την θλίψη, την αηδία, τον θυμό, την έκπληξη και το ενδιαφέρον. Ο φόβος δεν έρχεται ποτέ μόνος του σε εμάς, «συνοδεύεται» είτε από το άγχος, την θλίψη, τις ενοχές και έχει και τις «αδερφές» του, τις φοβίες.

Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα του χρόνιου στρες και τεχνικές αντιμετώπισης

Χρόνιο Στρες: Πίσω από τα περισσότερα ψυχο­σωμα­τικά συμπτώματα κρύβεται συνήθως παρατεταμένο χρόνιο στρες. Τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Ψυχική υγεία lockdown: Οι δυσκολίες για την επιστροφή στην καθημερινότητα

Η πανδημία έχει επηρεάσει την ψυχική υγεία πολλών ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Αφού πολλοί αγωνίστηκαν με το άγχος που εμφανίστηκε με το πρώτο κλείδωμα. Γι αυτό και εμείς σου επιστούμε την προσοχή για όταν επανέλθουμε στην καθημερινότητα μας.

Τραυματικές αναμνήσεις : Έρευνα δείχνει πως θα απαλλαχτείς

Τραυματικές αναμνήσεις : Οι ερευνητές κατάλαβαν ότι μπορούν έστω και έμμεσα να ανακτήσουν και να αποδυναμώσουν όλες τις αναμνήσεις που σχετίζονται με τον φόβο. Η ανακάλυψη αυτή έχει θεραπευτικές επιπτώσεις για την θεραπεία του τραύματος.