Ψυχική Υγεία

Howie Mandel: Μιλάει για την ψυχική υγεία – “Το στίγμα εξακολουθεί να ζει έντονα σήμερα”

Howie Mandel: Μιλάει για την ψυχική υγεία – “Το στίγμα εξακολουθεί να ζει έντονα σήμερα”

Οι οργανισμοί εξηγούν ότι η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή ΙΨΔ είναι μια "χρόνια ψυχική ασθένεια που επηρεάζει 1 στους 40 παγκοσμίως και μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκτονία".

ADMAN

Howie Mandel: Ο Mandel συνεργάζεται με άλλους για την αντιμετώπιση της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής (ΙΨΔ), μιας χρόνιας ψυχικής ασθένειας από την οποία πάσχει και ο ίδιος – λέει ότι “κανείς δεν είναι μόνος”. Ο κριτής του ‘AGT’ Howie Mandel μιλάει γιατί είναι καλός στη δουλειά του Ο Howie Mandel μοιράζεται το μυστικό της δεκαετούς καριέρας του, ενώ βρίσκεται στο κόκκινο χαλί του “America’s Got Talent”.

Ενόψει του Εθνικού Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Διαταραχή τον Οκτώβριο, ο κωμικός και υπέρμαχος της ψυχικής υγείας Howie Mandel – και κριτής του “America’s Got Talent” – συμμετείχε σε μια ιδιωτική εικονική συζήτηση που διεξήγαγε αυτή την εβδομάδα η NOCD, μαζί με μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για την Ψυχική Ασθένεια (NAMI), για να “ξεκινήσει” μια συζήτηση για την ψυχική υγεία σχετικά με ένα θέμα που επηρεάζει εκατομμύρια Αμερικανούς.

Το πρόγραμμα ήταν μέρος της παρουσίασης ενός νέου βιβλίου για την εκπαίδευση στην ψυχική υγεία, με τίτλο “Δεν είσαι μόνος: NAMI Guide to Navigating Mental Health,” του Δρα. Ken Duckworth, ψυχιάτρου.

Η συζήτηση είχε ως στόχο την εκπαίδευση των άλλων, την άρση του στίγματος και την προσφορά “επιδραστικών τρόπων” με τους οποίους οι επαγγελματίες, οι φροντιστές και τα μέλη της ευρύτερης κοινότητας μπορούν να μετατρέψουν τις προσωπικές εμπειρίες σε νέες προσεγγίσεις για τη θεραπεία – αφού “κανείς δεν είναι μόνος”, μοιράστηκαν οι οργανώσεις με το Fox News Digital σε μια δήλωση.

Το Fox News Digital ρώτησε τον Howie Mandel κατά τη διάρκεια της εικονικής συνεδρίασης: “Γιατί πιστεύετε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα στίγμα που συνδέεται με τα θέματα ψυχικής υγείας σε αυτή τη χώρα;”.

Ο Mandel απάντησε: “Ξεκινάει με τον όρο “ψυχική”. Αν σκεφτείτε το ψυχικό έναντι του σωματικού, το “ψυχικό” έχει αρνητική χροιά σε αντίθεση με τη λέξη “σωματικό”.

Ο Howie Mandel είπε ότι πριν από χρόνια, όσοι υπέφεραν από προβλήματα ψυχικής υγείας “παραδοσιακά απομακρύνονταν από την κοινωνία και κλείνονταν μέσα”.

Σήμερα συνεργάζεται με το NOCD για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση “του στίγματος που αφορά την ψυχική υγεία”.

Πρόσθεσε: “Ως παιδί, αν αναφερόσουν σε κάτι ως ψυχικό δεν ήταν ποτέ κάτι θετικό.

Και οι άνθρωποι που υπέφεραν από ψυχικά προβλήματα παραδοσιακά απομακρύνονταν από την κοινωνία και κλείνονταν μέσα”.

Ο Mandel συνέχισε: “Πιστεύω ότι το στίγμα εξακολουθεί να ζει πολύ έντονα σήμερα, γι’ αυτό και συνεργάστηκα με το NOCD – για να επιτρέψω σε όλους την πρόσβαση στη βοήθεια και την άρση του στίγματος που εμπλέκεται στην ψυχική υγεία”.

Ο Mandel δήλωσε επίσης: “Είμαι περήφανος που είμαι ένα δημόσιο πρόσωπο – ένα από τα πολλά – που σήμερα εστιάζει στην ψυχική υγεία και ελπίζω να ενθαρρύνει όλους να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι. Παρακαλείστε να επισκεφθείτε το NOCD και να ξέρετε ότι πολλές από τις διαθέσιμες σήμερα θεραπείες καλύπτονται από την ασφάλιση”.

Ο Howie Mandel δήλωσε ότι είναι υπερήφανος που “είναι ένα δημόσιο πρόσωπο” για την υπεράσπιση καλύτερων θεραπειών για θέματα ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής ΙΨΔ.

Ο Howie Mandel δήλωσε ότι είναι υπερήφανος που “είναι ένα δημόσιο πρόσωπο” για την υπεράσπιση καλύτερων θεραπειών για θέματα ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής ΙΨΔ.

Είπε επίσης: “Η ψυχική υγεία είναι κάτι που πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας.

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό το θέμα”.

Ο Mandel στο παρελθόν έχει μιλήσει ανοιχτά για το ότι ζει με άγχος και ψυχαναγκαστική διαταραχή για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του – και είπε ότι η κωμωδία τον βοηθά να τα βγάλει πέρα.

Πέρυσι σε συνέντευξή του, ο Mandel εξήγησε ότι, αν και ήταν ανοιχτός για την κατάστασή του, δεν αποκάλυψε ποτέ πλήρως πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει όταν η κατάστασή του τον επηρεάζει, όπως είπε στο People.

Συγκεκριμένα, τείνει να ανησυχεί για τη σύζυγό του, Terry, και τα τρία ενήλικα παιδιά τους, είπε.

Η NOCD, συνιδρυτής της οποίας είναι ο Στίβεν Σμιθ από το Σικάγο, έχει ως στόχο να “αποκαταστήσει την ελπίδα για τα άτομα με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή ΙΨΔ μέσω της καλύτερης ενημέρωσης και θεραπείας”.

Το NOCD – μια εφαρμογή – περιγράφει τον εαυτό του ως το υπ’ αριθ. 1 πάροχο τηλεϊατρικής για τη θεραπεία της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής (ΙΨΔ).

Οι οργανισμοί εξηγούν ότι η Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή ΙΨΔ είναι μια “χρόνια ψυχική ασθένεια που επηρεάζει 1 στους 40 παγκοσμίως και μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκτονία”.

Περιλαμβάνει τα εξής: “Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή είναι μια από τις κυριότερες διαταραχές της ψυχικής υγείας:

Επαναλαμβανόμενους φόβους που συχνά έχουν βίαια, σεξουαλικά, μολυσματικά, θρησκευτικά θέματα και θέματα σχέσεων.

Έναν εσωτερικό πόλεμο για την διάψευση των σκέψεων, των εικόνων και των παρορμήσεων με 100% βεβαιότητα

Σημειώνουν επίσης ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη θεραπεία έκθεσης και πρόληψης αντίδρασης (ERP) – και προτρέπουν οποιονδήποτε να απευθυνθεί στο www.treatmyocd.com για βοήθεια και συνδρομή.

Αυτή η ιστορία συζητά την αυτοκτονία.

Εάν εσείς ή κάποιος γνωστός σας έχει σκέψεις αυτοκτονίας, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τη Γραμμή Ζωής για την Αυτοκτονία και την Κρίση στο 988 ή στο 1-800-273-TALK (8255).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μιλήστε στο παιδί σας για το βάρος, αλλά αποφεύγοντας το στίγμα

Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας

Η Νέα Υόρκη ζητά από τον ΠΟΥ να μετονομάσει τον ιό monkeypox λόγω στιγματισμού

Πρωτοβουλίες για να εξαλειφθεί το στίγμα ψυχικής υγείας που σχετίζεται με τον διαβήτη

Εκπαίδευση προσωπικού για παροχή βοηθειών στον τομέα της ψυχικής υγείας

Αλλεργίες - Ο κρυφός τους αντίκτυπος στην ψυχική υγεία

Τι είναι το στίγμα και πώς δημιουργείται;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η ψυχική ασθένεια μειώνει τη μακροζωία μας;

Προσδόκιμο ζωής: Ορισμένες ψυχικές ασθένειες μπορεί να διαταράξουν την ορμονική ισορροπία και τους κύκλους ύπνου, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και τη γενική υγεία.

Χριστούγεννα: 2/3 των ενηλίκων θα πουν ότι είναι «καλά» ακόμα κι αν δεν είναι

Χριστούγεννα: Ένας στους τρεις Βρετανούς είναι πιο πιθανό να παλέψει με την ψυχική του ευεξία κατά την περίοδο των Χριστουγέννων παρά οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, όμως οι περισσότεροι δεν το παραδέχονται.

Πώς επηρεάζεται η ψυχολογία μας στην εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Ορισμένες μελέτες επισημαίνουν τις επιδράσεις της ορμόνης στη βελτίωση της διάθεσης, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα χαμηλότερα επίπεδα της μπορεί να οδηγήσουν σε συναισθήματα κατάθλιψης.

Η προεκλογική περίοδος μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, θέτοντας τους πληθυσμούς σε κίνδυνο

Για τον Smith, όλα αυτά είναι μια υπενθύμιση ότι το άγχος στη ζωή μας είτε προέρχεται από μια πολιτική εκστρατεία είτε από τις ανησυχίες για την πληρωμή των λογαριασμών επηρεάζει τελικά την υγεία.

Το χαμηλό έως μέτριο στρες κάνει καλό, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Νέων του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια

"Πρέπει να έχεις τους σωστούς πόρους για να ενισχυθείς από τις αντιξοότητες και το στρες", δήλωσε ο Oshri. "Για ορισμένους ανθρώπους, το να εκτίθενται σε αντιξοότητες είναι κάτι καλό. Αλλά για άλλους, ίσως όχι". "Είναι πιθανό να μπορείς να αντέξεις περισσότερο στρες αν έχεις μια υποστηρικτική κοινότητα ή οικογένεια". Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neuropsychologia.

Κάντε τη σχέση από απόσταση να πετύχει!

Σχέση: Η αλήθεια είναι ότι με λίγη δουλειά, οι σχέσεις εξ αποστάσεως μπορούν να επιβιώσουν στη δοκιμασία του χρόνου και μπορούν να είναι εξίσου ανταποδοτικές με τις τυπικές διαπροσωπικές σχέσεις.