Ψυχική Υγεία

Honjok: Γνωρίζοντας την τέχνη του να είσαι μόνος

Honjok: Γνωρίζοντας την τέχνη του να είσαι μόνος

Honjok: Γνωρίζοντας την τέχνη του να είσαι μόνος. Το  Honjok είναι ένας νέος όρος για τον δυτικό κόσμο που έχει τις ρίζες του στην Ανατολή και, συγκεκριμένα, στη Νότια Κορέα.

Αναφέρεται στην τέχνη του να ξέρεις πώς να είσαι μόνος, να είσαι σε θέση να ξεκινήσεις δραστηριότητες και έργα σε μοναξιά χωρίς το βάρος της αγωνίας, χωρίς την ανάγκη ή την προσκόλληση να έχεις κάποιον δίπλα σου. Παρά το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι το κάνουν καθημερινά, όσοι πηγαίνουν μόνο στις ταινίες είναι ακόμα περίεργοι. Κάποιος κοιτάζει επίσης περίεργα κάποιον που θα δειπνήσει μόνος του το Σάββατο βράδυ σε ένα εστιατόριο … “Τραπέζι για ένα άτομο , θα μπορούσε να υπάρχει κάτι πιο θλιβερό;” Πολλοί λένε παρατηρώντας κάποιον που απολαμβάνει ένα καλό δείπνο χωρίς παρέα

Στη Νότια Κορέα ήταν επίσης κοινό να ακολουθήσουμε αυτήν την προσέγγιση μέχρι να αλλάξει κάτι το 2010. Τότε άρχισε να ισχύει μια νέα νοοτροπία και ένας νέος τρόπος ζωής, την οποία ονόμασαν Honjok . Μέχρι σήμερα, ο συγγραφέας και ο προπονητής υγείας και ευεξίας Francie Healey μας φέρνει όλα αυτά τα κλειδιά σε μια προσπάθεια να επιτύχουμε το ίδιο στη Δύση. Ζητήστε μας να εκτιμήσουμε την τέχνη της ζωής στη μοναξιά χωρίς να βασίζουμε την ευτυχία στο ποιος έχουμε δίπλα μας. Η έννοια Honjok προέρχεται από την ένωση δύο όρων: hon (σόλο) και jok (φυλή) . Το γεγονός ότι έρχεται πρώτη η έννοια της μοναξιάς δεν είναι τυχαίο. Αυτό τονίζει, με αυτό, μια στροφή κατεύθυνσης και την ανάγκη ανανέωσης νοοτροπιών. Πρώτα ο εαυτός μας, μετά άλλοι. Πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στις οικογενειακές υποχρεώσεις ή να ταιριάζουμε με τα ιδανικά της κοινωνίας.

Είμαστε όλοι ξεκάθαροι ότι το να είσαι μόνος δεν είναι το ίδιο με το να νιώθεις μόνος . Προφανώς, η επιλεγμένη μοναξιά είναι πάντα πιο ικανοποιητική. Το να είσαι μόνος στη Νότια Κορέα δεν είναι πλέον παράξενο. Από την άλλη πλευρά, όχι μόνο πρέπει να το αποδεχτούμε, αλλά επίσης να ξέρουμε πώς να απολαμβάνουμε αυτήν την τέχνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ενοικιαζόμενες σχέσεις

Οι απογοητεύσεις που κρύβει το περιστασιακό σεξ

Η μοναξιά δίνει "τροφή" στον διαβήτη

Όταν οι μέρες των γιορτών δεν με κάνουν χαρούμενη

Όταν το στρες διαλύει τη σχέση

Οι στρεσογόνες περίοδοι τείνουν να συσχετίζονται με λιγότερο ελεύθερο χρόνο. Αν ένας από τους δύο περνά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του στη δουλειά με πολύ πίεση και προθεσμίες, μειώνεται αυτόματα ο κοινός χρόν

Έχεις κάψει τον εγκέφαλό σου από την υπερβολική σκέψη. Δες 3 τρόπους για να απαλλαγείς

Υπερβολική σκέψη: Τρεις χειροπιαστές συμβουλές για να το σταματήσεις. Υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ της σκέψης και της εμμονή σε μία κατάσταση. Η υπερβολική σκέψη είναι μια στρατηγική που εφαρμόζεται συχνά από άτομα με άγχος για να αισθάνονται περισσότερο υπό τον έλεγχο μιας κατάστασης. Το πρόβλημα με την υπερβολική σκέψη είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια να "το καταλάβεις", το άτομο αποσπάται από το να νιώθει τα συναισθήματά του και αυτό μπορεί να γίνει εντελώς εξουθενωτικό.

Ανδρική κατάθλιψη και συμπτώματα

Αναγνώριση της κατάθλιψης στους άνδρες: 7 σημάδια για παρακολούθηση. Είσαι εσύ ή κάποιος που ξέρεις να παλεύει με την κατάθλιψη; Φαίνεται ότι ο αδερφός, ο θείος, ο πατέρας ή ο φίλος δεν είναι ο συνήθης εαυτός του; Λέει ότι νιώθει κουρασμένος όλη την ώρα; Η γνώση των σημείων κατάθλιψης στους άνδρες είναι σημαντική, ώστε ο αγαπημένος σας να μπορέσει να λάβει την απαραίτητη θεραπεία και να μην ξεπεραστεί από την κατάθλιψη.

Τρόποι απόκρισης στη «σιωπηλή τιμωρία»

Αυτοί οι άνθρωποι, όταν θυμώνουν από κάτι που είπε ή έκανε ο/η σύντροφός τους, γίνονται ψυχροί. Μπορεί να μην εκφράζουν κακία απευθείας, αλλά συμπεριφέρονται στον άλλο σαν να είναι κάποιος που σχεδόν δεν γνωρίζουν ή σαν να μιλούν στον γείτονα ή στον συνάδελφό τους.

Μήν αφήνετε πεποιθήσεις και ανασφάλειες να αλληλεπιδρούν αρνητικά στη ζωή σας

Ή ίσως ο τρόπος που ο καλύτερος φίλος σας έχει επιλέξει να κάνει τη ζωή του να μην ταιριάζει σε εσάς, αλλά ταιριάζει σε εκείνον. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο μπορείτε να αρχίσετε να αναπλαισιώνετε τον τρόπο που βλέπετε τις καταστάσεις.

Αποτελεσματικοί τρόποι θεραπείας ασθενών με οδοντικό άγχος

Οδοντικό άγχος: Αποτελεσματικοί τρόποι θεραπείας ασθενών.  Σε πρόσφατη έρευνα 18.000 ατόμων παγκοσμίως, το 61% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι πάσχουν από οδοντικό φόβο και άγχος. Συχνά, το άγχος του ασθενούς εκδηλώνεται ως οδοντιατρική αποφυγή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες επιπλοκές από το στόμα ή σε χαμηλή ποιότητα ζωής.

Μπορεί να μην την έχεις ακούσει αλλά υπάρχει η γελοφοβία

Γελοφοβία: Η ευαισθησία αυτή μπορεί να εμποδίσει την επιτυχία στις σχέσεις. Μια νέα μελέτη αποδεικνύει ότι η ευαισθησία στο γέλιο μπορεί να εμποδίσει την επιτυχία ενός ατόμου στις ρομαντικές σχέσεις και συνδέεται με την ανασφαλή προσκόλληση. Η γελοφοβία είναι μια κοινωνική φοβία που χαρακτηρίζεται από έναν υπερβολικό φόβο να γελοιοποιηθεί. Οι άνθρωποι με αυτές τις τάσεις είναι υπερευαίσθητοι στο γέλιο και συχνά παρερμηνεύουν τους ήχους του γέλιου ως γελοιοποίηση που απευθύνεται στους εαυτούς τους.