Ψυχική Υγεία

Γυναίκες: 3 τρόποι για να σταματήσετε να ζείτε στον αυτόματο πιλότο

Γυναίκες: 3 τρόποι για να σταματήσετε να ζείτε στον αυτόματο πιλότο

Νιώθετε ότι καθημερινά είστε στον... αυτόματο πιλότο; Δεν είστε η μόνη. Πολλές γυναίκες «τρέχουν» να συνδυάσουν καριέρα και προσωπική ζωή με το χρόνο να φαίνεται πως «κυλά» εναντίον μας.

Νιώθετε ότι καθημερινά είστε στον… αυτόματο πιλότο; Δεν είστε η μόνη. Πολλές γυναίκες «τρέχουν» να συνδυάσουν καριέρα και προσωπική ζωή με το χρόνο να φαίνεται πως «κυλά» εναντίον μας. Πώς μπορεί αυτό να αλλάξει; Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι η έλλειψη χρόνου  που μπορεί να τους στερήσει ακόμα και μικρές χαρές της ζωής.

Για να σταματήσετε να ζείτε στον αυτόματο πιλότο

1. Δημιουργήστε χώρο και χρόνο

Τι κρατά πίσω τις πιο πολλές γυναίκες; Ενδεχομένως το γεγονός πως δεν έχουν το χρόνο και το χώρο να σκεφτούν τι πραγματικά επιθυμούν από τη ζωή τους. Οι περισσότεροι από εμάς, άνδρες και γυναίκες, έχουμε τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα να διεκπεραιώσουμε κατά τη διάρκεια της μέρας που τα φέρουμε τελικά εις πέρας σχεδόν ταχυδακτυλουργικά… Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε πού βρίσκεστε, να αγαπάτε τον εαυτό σας και να μην θέτετε μη ρεαλιστικούς στόχους. Αφιερώστε 10 λεπτά τώρα για να σκεφτείτε πού πηγαίνει ο χρόνος σας. Θα μπορούσατε να μειώσετε το χρόνο που αφιερώνετε στο κινητό; Θα μπορούσατε να ξυπνήσετε 10 λεπτά νωρίτερα το πρωί; Να απενεργοποιήσετε όλες τις συσκευές σας 30 λεπτά νωρίτερα από ό,τι συνήθως και να καταγράψετε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς πριν πάτε για ύπνο; Θα μπορούσατε να πάτε μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο μετά το μεσημεριανό γεύμα και να περάσετε αυτό το χρόνο σκεπτόμενη απλούς, μικρούς στόχους; Δημιουργία χώρου σημαίνει να βρείτε τις «μίνι», προσωπικές στιγμές της ημέρας σας, να είστε ειλικρινής σχετικά με το πού μπορεί να σπαταλάτε χρόνο και να θέσετε υγιή όρια έτσι ώστε να αφιερώνετε περισσότερο σε ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς.

  1. Σκεφτείτε τον μεγαλύτερο στόχο σας

Μόλις καταφέρετε να δημιουργήσετε μικρές στιγμές «ελευθερίας» μέσα στη μέρα, το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε αυτό το χρόνο για να σκεφτείτε τον μεγαλύτερο στόχο σας. Τι οραματίζεστε για τη ζωή σας; Τι σας γεμίζει χαρά; Προσπαθήστε να είστε συγκεκριμένη και σαφής και ξεκινήστε να δουλεύετε προς έναν στόχο κάθε φορά.

Άλλες χρήσιμες ερωτήσεις που αξίζει να κάνετε στον εαυτό σας μπαίνοντας σε αυτή τη διαδικασία είναι:

  • Αν μπορούσα να έχω οτιδήποτε αυτή τη στιγμή, τι θα ζητούσα;
  • Αν μπορούσα να εγκαταλείψω ένα πράγμα που με «βαραίνει», ποιο θα ήταν αυτό;
  • Τι μειώνει την ενέργειά μου;
  • Ποιες είναι οι αξίες μου;
  • Τι σημαίνει επιτυχία για μένα;
  • Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό μου σε σχέση με την καριέρα μου;
  • Τι επιθυμώ για την προσωπική μου ζωή;

 

  1. Κάντε μικρά βήματα

Αφού ονειρευτήκατε όσα επιθυμείτε, ήδη θα είναι πιο ξεκάθαρα μέσα σας ώστε να αναλάβετε δράση.

Αποβάλλετε τη νοοτροπία του «όλα ή τίποτα». Η ζωή μας δεν μπορεί να αλλάξει μέσα σε ένα λεπτό… Όχι μόνο δεν είναι εφικτό, αλλά η πίεση θα είναι πολύ μεγάλη. Επιλέξτε λοιπόν, όπως είπαμε και πριν, μια μικρή αλλαγή που μπορείτε αρχικά να κάνετε και επικεντρωθείτε σε αυτήν.

Μην υποτιμάτε τη δύναμη των μικρών αλλαγών. Μικρές αλλαγές που γίνονται συνειδητά και με έναν απώτερο μεγαλύτερο στόχο μπορούν να έχουν θεαματικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

Όπως με τις περισσότερες αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας, τα μικρότερα βήματα είναι η κίνηση «κλειδί» που πρέπει να κάνουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Small talk: Τα οφέλη του small talk και πώς θα το κατακτήσετε.

Γιατί οι εναλλαγές της διάθεσης είναι πιο συχνές τον χειμώνα;

Οι ευεργετικές επιδράσεις της αυτοαγάπης στη ζωή μας

Φυσικοί τρόποι για την αύξηση σεροτονίνης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας τις πρώτες 3 ημέρες μετά τη νοσηλεία

Ωστόσο, οι ερευνητικές παρατηρήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της συνέχισης της θεραπείας όταν ένας ασθενής με κατάθλιψη μεταφέρεται από ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο σε εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Η νευρική ανορεξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή στους άνδρες

Η θεραπεία με βάση την οικογένεια συνιστάται για εξωτερικούς ασθενείς. Σε αυτήν την προσέγγιση που προτείνεται από τις κατευθυντήριες γραμμές, οι γονείς θεωρούνται ειδικοί στον έφηβο και πρωτοστατούν στην εκ νέου διατροφή του παιδιού τους.

Τι δείχνουν τα όνειρα για την ψυχική μας υγεία;

Όνειρα: Ενώ τα όνειρα μπορεί να μην παρέχουν άμεση διάγνωση καταστάσεων ψυχικής υγείας, μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις για τη συναισθηματική μας κατάσταση, την ψυχολογική ευημερία και τα άλυτα ζητήματα.