Ψυχική Υγεία

Γονείς και Γιατροί: Θρηνούν τις «καταστροφικές» συνέπειες του πανδημικού κλεισίματος των σχολείων καθώς επιδεινώνεται η κρίση ψυχικής υγείας

Γονείς και Γιατροί: Θρηνούν τις «καταστροφικές» συνέπειες του πανδημικού κλεισίματος των σχολείων καθώς επιδεινώνεται η κρίση ψυχικής υγείας

«Το είδαμε αυτό μέσω της COVID και οι επιπτώσεις συνεχίζονται», είπε. «Άγχος, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, αυτοτραυματισμός, όλα αυτά ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του lockdown για την COVID, και εξακολουθούμε να βλέπουμε αυτά τα παιδιά να προσπαθούν να αναρρώσουν».

Γονείς και Γιατροί: Ο οικογενειακός θεραπευτής Tom Kersting και η παιδίατρος Dr. Kathleen Berchelmann κατηγόρησαν το κλείσιμο για αύξηση του άγχους, της κατάθλιψης και πολλά άλλα Γονείς και γιατροί θρηνούν την «τραγική αύξηση των προβλημάτων ψυχικής υγείας» μεταξύ των παιδιών μετά τα lockdown για την COVID-19 Σχεδόν δυόμισι χρόνια αφότου η COVID-19 έπληξε για πρώτη φορά τις ΗΠΑ, γονείς και γιατροί μιλούν ανοιχτά για τις καταστροφικές συνέπειες που εξακολουθούν να έχουν στα παιδιά το κλείσιμο των σχολείων και οι εντολές, συμπεριλαμβανομένης μιας αδυσώπητης κρίσης ψυχικής υγείας.

«Αυτό που βλέπω να συμβαίνει –ιδιαίτερα με τα μικρότερα παιδιά– είναι κοινωνικές καθυστερήσεις και προβλήματα επικοινωνίας…» είπε ο οικογενειακός θεραπευτής Τομ Κέρστινγκ στο «Fox & Friends First» την Τρίτη.

«Το μεγαλύτερο πράγμα που έχω δει με τους εφήβους είναι η αύξηση των αγχωδών διαταραχών», πρόσθεσε.

Ο Κέρστινγκ είπε ότι ο αποκλεισμός των παιδιών και των εφήβων από την κοινωνία για περισσότερα από δύο χρόνια είναι πίσω από την παρακμή.

«Βρίσκονταν στα υπνοδωμάτιά τους, στα τηλέφωνά τους και μακριά από οποιαδήποτε ανθρώπινη σύνδεση και τον πραγματικό κόσμο εκεί έξω… ο εγκέφαλός τους δεν αφομοιώνεται πλέον με αυτό…

Αν δεν είστε εκεί έξω και κοινωνικοποιείστε και είστε άνθρωπος, ο εγκέφαλός σας θα στείλει σήματα άγχους και στρες», είπε.

Η Δρ Kathleen Berchelmann, παιδίατρος, είπε στον οικοδεσπότη Todd Piro ότι οι ΗΠΑ έχουν δει μια «τραγική» αύξηση των προβλημάτων ψυχικής υγείας μεταξύ των παιδιών και των εφήβων από την αυγή της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των ψυχιατρικών θεραπειών ασθενών.

«Το είδαμε αυτό μέσω της COVID και οι επιπτώσεις συνεχίζονται», είπε. «Άγχος, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, αυτοτραυματισμός, όλα αυτά ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του lockdown για την COVID, και εξακολουθούμε να βλέπουμε αυτά τα παιδιά να προσπαθούν να αναρρώσουν».

Ο Berchelmann εξέφρασε επίσης τη λύπη του για τον συνεχιζόμενο αγώνα για τα παιδιά να προγραμματίσουν ραντεβού με επαγγελματίες ψυχικής υγείας λόγω του μεγαλύτερου χρόνου αναμονής.

Η Talibah Hicks, μια ανύπαντρη μητέρα που έφυγε από τη Νέα Υόρκη λόγω της εντολής εμβολίου για την COVID-19, μοιράστηκε επίσης τις εμπειρίες των παιδιών της με την εικονική μάθηση, τα lockdown και τις εντολές για την COVID-19, λέγοντας ότι η εντολή εμβολίου εμπόδιζε έναν από τους γιους της να αθλείται και είπε ότι η μετάβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση εμπόδισε τον άλλο γιο της να λάβει την εκπαίδευση που του άξιζε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πανδημία της COVID και το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων έπληξαν σκληρά την ψυχική υγεία των παιδιών

Οι επιδόσεις των μαθητών της Βιρτζίνια υποχωρούν μετά το κλείσιμο της COVID, σύμφωνα με έκθεση

Το ενημερωτικό δελτίο των NY Times αναλύει το καταστροφικό κλείσιμο των σχολείων

Τα lockdown λόγω του κορωνοϊού με εντολή της κυβέρνησης προκάλεσαν σοβαρή κρίση υγείας μεταξύ των εφήβων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο τυφώνας Ίαν προκαλεί "συναισθηματικό τραύμα" πέρα από τη φυσική καταστροφή, λέει γιατρός

Αυτές οι τσάντες θα πρέπει να περιέχουν ταυτότητα, χρήματα, φορτιστές, ένα ζευγάρι στεγνά ρούχα, σνακ και λίγο νερό, είπε. "Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι πάντα - πρώτα απ' όλα - να ακούτε τις προειδοποιήσεις των τοπικών αρχών", είπε.

Η ειδική ομάδα εργασίας των ΗΠΑ που συνιστά διαγνωστικές εξετάσεις για το άγχος οδηγεί σε υπερβολική διάγνωση και συνταγογράφηση

"Ένας ικανός, εξειδικευμένος επαγγελματίας ψυχικής υγείας έχει την εμπειρία να ξεχωρίσει ποια είναι μια ψυχολογική δυσκολία που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με ψυχοθεραπεία, πού είναι η φαρμακευτική αγωγή ένα λογικό μέρος μιας ολοκληρωμένης θεραπείας και πότε δεν είναι", δήλωσε στο Fox News.

Πώς θα περάσετε το χρόνο σας ευχάριστα με την οικογένειά σας;

Οικογένεια: Μπορείτε να περάσετε ώρες με την οικογένειά σας, αλλά το πώς περνάτε αυτόν τον χρόνο είναι αυτό που έχει σημασία. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας.