Αρθρογραφία

New York Times: Το ενημερωτικό δελτίο αναλύει το καταστροφικό κλείσιμο των σχολείων

New York Times: Το ενημερωτικό δελτίο αναλύει το καταστροφικό κλείσιμο των σχολείων

Ένα άρθρο του 2020 των New York Times παραδέχτηκε ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε «δίκιο» σχετικά με το ότι τα σχολεία ήταν ανοιχτά. «Μερικά πράγματα είναι αληθινά παρόλο που τα λέει ο Πρόεδρος Τραμπ», έγραψε τότε ο Νίκολας Κριστόφ.

New York Times: Το ενημερωτικό δελτίο των NY Times αναλύει το καταστροφικό κλείσιμο των σχολείων: “Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν αποτυχία Τα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν.Πολλά από αυτά τα προβλήματα μπορούσαν να αποφευχθούν;” .Το περιττό κλείσιμο των σχολείων λόγω COVID ήταν «καταστροφικό»: Ένα ενημερωτικό δελτίο των New York Times ανέλυσε τις αρνητικές επιπτώσεις του κλεισίματος των σχολείων την Πέμπτη και επιβεβαίωσε αυτό που πολλοί πίστευαν ότι ήταν αλήθεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας: “Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν μια αποτυχία”.

Ο David Leonhardt των New York Times περιέγραψε τη μαθησιακή απώλεια που βίωσαν οι μαθητές που έμειναν σπίτι για εξ αποστάσεως μάθηση το 2020 και το 2021.

«Κατά μέσο όρο, έχασαν το ισοδύναμο περίπου 50 τοις εκατό της μαθηματικής εκμάθησης ενός τυπικού σχολικού έτους κατά τη διάρκεια της διετίας της μελέτης. », έγραψε.

Σημείωσε ότι η διατήρηση των σχολείων κλειστών καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας επιδείνωσε πολύ την «οικονομική και φυλετική ανισότητα στη μάθηση».

«Οι φοιτητές χαμηλού εισοδήματος, καθώς και οι μαύροι και οι Λατίνοι φοιτητές, έπεσαν πιο πίσω τα τελευταία δύο χρόνια, σε σχέση με φοιτητές υψηλού εισοδήματος, λευκούς ή Ασιάτες», ανέφερε το ενημερωτικό δελτίο. “Ήταν πολλά από αυτά τα προβλήματα που μπορούσαν να αποφευχθούν; Τα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν”, έγραψε ο Leonhardt, προσθέτοντας ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έκανε περισσότερο κακό παρά καλό.

«Πολλοί διευθυντές σχολείων πιθανότατα θα μπορούσαν να έχουν αναγνωρίσει τόσα πολλά μέχρι το φθινόπωρο του 2020».

Δυστυχώς, πολλοί αριστεροί αξιωματούχοι φάνηκε να αλλάζουν πορεία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση μόνο μετά το ξέσπασμα της Omicron τον χειμώνα 2021-22.

Ο συγγραφέας του περιοδικού New York Jonathan Chait έγραψε τον Ιανουάριο ότι η προοδευτική αριστερά πιθανότατα είχε αρχίσει να παρατηρεί ότι το κλείσιμο των σχολείων καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας ήταν ένα «καταστροφικό λάθος».

«Πολλοί φιλελεύθεροι παραπονιούνται ότι οι πρόσφατες συζητήσεις σχετικά με το βραχυπρόθεσμο κλείσιμο δημιουργούν μια υστερική υπερβολική αντίδραση από ανθρώπους που εξακολουθούν να είναι θυμωμένοι για το κλείσιμο των σχολείων 2020-21», έγραψε ο Τσέιτ. «Ίσως ένα πρώτο βήμα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης ότι δεν σκοπεύουμε να επαναλάβουμε ένα καταστροφικό λάθος είναι να παραδεχτούμε το λάθος εξαρχής».

Ο Randi Weingarten, πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ATF), επικρίθηκε την Τετάρτη για έλλειψη αυτογνωσίας σχετικά με τα συνδικάτα εκπαιδευτικών και τον ρόλο τους στο να κρατούν τα σχολεία κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Weingarten, ο οποίος άσκησε πιέσεις για χρόνια για να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων, είπε αυτή την εβδομάδα: «Τα παιδιά μας βρίσκονται σε κρίση… για δύο χρόνια αναστάτωσης, δύο χρόνια κοιτάζοντας τις οθόνες, δύο χρόνια που δεν έχουν μια κανονική ρουτίνα και ρυθμό , η αποκατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη».

Ένα άρθρο του 2020 των New York Times παραδέχτηκε ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε «δίκιο» σχετικά με το ότι τα σχολεία ήταν ανοιχτά. «Μερικά πράγματα είναι αληθινά παρόλο που τα λέει ο Πρόεδρος Τραμπ», έγραψε τότε ο Νίκολας Κριστόφ.

«Ο Τραμπ απαιτεί εδώ και μήνες να ανοίξουν ξανά τα σχολεία και σε αυτό φαίνεται να έχει σε μεγάλο βαθμό δίκιο. Τα σχολεία, ειδικά τα δημοτικά, δεν φαίνεται να ήταν σημαντικές πηγές μετάδοσης του κορωνοϊού και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποδεικνύεται καταστροφική για πολλά παιδιά με χαμηλό εισόδημα».

Ωστόσο, η Ένωση Δασκάλων του Σικάγο αψήφησε την εντολή της πόλης της να επιστρέψει στην αυτοπροσώπως διδασκαλία στις αρχές Ιανουαρίου 2022, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων Omicron, η οποία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, ακόμη και από φιλελεύθερους. Ακόμη και η Δήμαρχος Λόρι Λάιτφουτ βγήκε κατά του συνδικάτου και απείλησε να παρακρατήσει τους μισθούς των δασκάλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα lockdown λόγω του κορωνοϊού με εντολή της κυβέρνησης προκάλεσαν σοβαρή κρίση υγείας μεταξύ των εφήβων

Οι ειδικοί των ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να έχει ισχυρό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία του παιδιού.

Ισχυρό πλήγμα στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των Aμερικανών μαθητών έφερε η πανδημία covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι άνδρες πρέπει να υποβάλλονται σε «βαζεκτομή» ως απάντηση στην «κυβέρνηση της ακροδεξιάς μειοψηφίας», λέει αρθρογράφος

«Εκεί που η ήπια ενθάρρυνση των ανδρών να κάνουν βαζεκτομή δεν λειτούργησε ακριβώς, ίσως μια ακραία δεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας που κωδικοποιεί την αναγκαστική γέννηση σε νόμο το κάνει».

Οι New York Times εκδίδουν διόρθωση αφού ανέφεραν λανθασμένα ότι 4.000 παιδιά πέθαναν από πάθηση που σχετίζεται με την COVID

Οι Times ανέφεραν αρχικά ότι «σχεδόν 900.000 παιδιά έχουν νοσηλευτεί» με COVID από την έναρξη της πανδημίας, όταν τα πραγματικά δεδομένα σε τελικά διορθωμένη έκδοση ήταν ότι «περισσότερα από 63.000 παιδιά νοσηλεύτηκαν με Covid-19 από τον Αύγουστο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2021».

Η Washington Post τάσσεται κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να μπλοκάρει την εντολή εμβολίου Μπάιντεν

«Η ομοσπονδιακή εντολή του κ. Μπάιντεν ώθησε πολλές εταιρείες να αρχίσουν να συμμορφώνονται, οπότε η προσπάθεια άξιζε τον κόπο», έγραψε το διοικητικό συμβούλιο.

Όταν η αρνητική στάση γιατρών και νοσηλευτών έναντι του εμβολίου αναιρεί τον ρόλο τους έναντι των ασθενών

Αυτό που επιβάλλει η λογική και η σκληρή πραγματικότητα, ας το κάνουμε χωρίς…debate και φιλοσοφικές περιηγήσεις, τώρα που μπορούμε. Ο ιός επιβιώνει και είναι απειλητικός, γιατί μεταλλάσσεται ανάλογα με τις συνθήκες του πολέμου. Εμείς; Αύριο που θα το αποφασίσουμε κατ’ ανάγκην, ίσως είναι πολύ αργά…

Για "μυστική συμφωνία" κατηγορεί τη Γερμανία το Politico όσον αφορά το εμβόλιο

Την ίδια ώρα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Κομισιόν, όχι απλά δεν επιβάλλει κυρώσεις κατά της Γερμανίας για τη συμφωνία αυτή, αλλά αντίθετα δεν αναγνωρίζει καν το γεγονός πως η συγκεκριμένη κίνηση παραβαίνει την συμφωνία της Ε.Ε.

Προσωπικά δεδομένα: Πώς η πανδημία έφερε τα πάνω – κάτω

του Δρ Πέτρου Τσαντίλα  Προσωπικά δεδομένα: Η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία του κορωνοϊού (Covid-19), για την αντιμετώπιση του οποίου τα περισσότερα κράτη έχουν λάβει έκτακτα υγειονομικά, διοικητικά και αστυνομικά μέτρα. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες που έλαβε με υγειονομική επιτυχία τέτοια μέτρα, περιορίζοντας ωστόσο βασικές ελευθερίες του ατόμου, όπως οι […]

Οργή ΣΕΙΒ για τη συστηματική υποχρηματοδότηση των δαπανών του διαβήτη

της Νικολέτας Ντάμπου  Παρατεταμένο είναι το «καμπανάκι» που κρούουν οι επιχειρηματίες ιατρικών και βιοτεχνολογικών προϊόντων για την υποχώρηση του τζίρου τους, το λουκέτο σε αρκετές επιχειρήσεις και τα «χαστούκια» που έχει δεχτεί ο κλάδος λόγω του claw back. Παράλληλα, άλυτο παραμένει το θέμα της συστηματικής υπο-χρηματοδότησης των δαπανών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από τον ΕΟΠΥΥ, […]