Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Φοιτητές ΗΠΑ Μοναξιά: Συνδέεται με ανθυγιεινή διατροφή και σωματική αδράνεια

Φοιτητές ΗΠΑ Μοναξιά: Συνδέεται με ανθυγιεινή διατροφή και σωματική αδράνεια

Η έρευνα αυτή θα παρακολουθήσει ένα ευρύ δείγμα νεαρών ενηλίκων, συγκεκριμένα φοιτητών του πανεπιστημίου Mason, σε βάθος χρόνου για να καταγράψει την ποικιλομορφία των εμπειριών τους στο κολέγιο και πώς αυτή επηρεάζει την υγεία και την ευημερία τους.

Φοιτητές ΗΠΑ Μοναξιά: Με στοιχεία από τη μελέτη του πανεπιστημίου Mason “Health Starts Here” οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι φοιτητές που ανέφεραν υψηλότερο επίπεδο μοναξιάς ανέφεραν επίσης υψηλότερο επίπεδο καθιστικής συμπεριφοράς και χαμηλής δραστηριότητας. Η μετάβαση σε ένα νέο περιβάλλον, όπως συμβαίνει σε πολλούς πρωτοετείς φοιτητές, μπορεί να αυξήσει το αίσθημα μοναξιάς και τα αισθήματα μοναξιάς στους φοιτητές έχουν αυξηθεί δραματικά την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με την Εθνική Αξιολόγηση της Υγείας των Κολεγίων. Επιπλέον, μια έρευνα του 2021 ανέφερε ότι το 44% των φοιτητών των ΗΠΑ περιέγραψε το βάρος του ως περισσότερο από το φυσιολογικό, δηλαδή είτε στην κατηγορία των υπέρβαρων είτε στην κατηγορία των παχύσαρκων. Αν και η μοναξιά έχει συνδεθεί με το ανθυγιεινό βάρος και τη σωματική αδράνεια, υπάρχει έλλειψη έρευνας σχετικά με τη διατροφική συμπεριφορά των φοιτητών και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην παχυσαρκία τους.

Με δεδομένα από τη μελέτη κοόρτης Mason: Health Starts Here, η απόφοιτος του Μεταπτυχιακού στη Διατροφή (Master of Nutrition) Li Jiang διαπίστωσε ότι η μοναξιά σχετίζεται με την αλλοιωμένη ποιότητα της διατροφής και τη σωματική αδράνεια. Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής διατριβής της Jiang, ενώ στο έργο συνέβαλαν επίσης ο πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής και Σπουδών Τροφίμων του Mason Lawrence J. Cheskin, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Lilian de Jonge, το πρώην μέλος ΔΕΠ Cara Frankenfeld και ο πρώην μεταδιδακτορικός συνεργάτης Ziaul H. Rana. “Η μελέτη μας υποστηρίζει μια πιθανή ανάγκη για περαιτέρω έρευνα στην κατανόηση της ανθυγιεινής διατροφικής συμπεριφοράς και της σωματικής δραστηριότητας, η οποία μπορεί να σχετίζεται με τη μοναξιά, ένα συναίσθημα που επηρεάζει πολλούς φοιτητές”, λέει η Jiang. Οι καθιστικές (19,2%) και οι χαμηλής δραστηριότητας (53,8%) συμπεριφορές ήταν συχνότερες στους φοιτητές που ανέφεραν υψηλή μοναξιά (εύρος βαθμολογίας 4-6 και 7-9) από εκείνους που ανέφεραν χαμηλή μοναξιά (βαθμολογία 10-12). Οι μαθητές που ανέφεραν περισσότερη μοναξιά είχαν πιο λιπαρή διατροφή από τους μαθητές που ανέφεραν λιγότερη μοναξιά. “Οι παρεμβάσεις για τη μείωση της μοναξιάς μπορεί να έχουν θετική επίδραση στην προαγωγή της υγείας σε αυτόν τον πληθυσμό. Τα δεδομένα αυτά συμβαδίζουν με άλλα αρχικά ευρήματα της μελέτης Health Starts Here, σύμφωνα με τα οποία οι φοιτητές δεν πληρούν τις οδηγίες υγιεινής διατροφής ή δεν ασκούν αρκετή σωματική δραστηριότητα”, δήλωσε ο Cheskin, ο οποίος είναι ιατρός.

Η μελέτη είναι μια διατομεακή μελέτη που ανέλυσε τα δεδομένα βάσης τα οποία συλλέχθηκαν στο πρώτο κύμα του Mason: Health Start Here το 2019 και χρηματοδοτήθηκε από το Ινστιτούτο Καινοτομίας Βιο-Υγείας (Institute for BioHealth Innovation) του Πανεπιστημίου George Mason. Η μελέτη “Loneliness is associated with unhealthful dietary behaviors and physical inactivity among US college students” δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2022 στο Journal of American College Health. Το Mason: Health Starts Here είναι μια πρώτη στο είδος της διεπιστημονική μελέτη φοιτητικής κοόρτης για την κατανόηση και τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των φοιτητών πανεπιστημίου. Η έρευνα αυτή θα παρακολουθήσει ένα ευρύ δείγμα νεαρών ενηλίκων, συγκεκριμένα φοιτητών του πανεπιστημίου Mason, σε βάθος χρόνου για να καταγράψει την ποικιλομορφία των εμπειριών τους στο κολέγιο και πώς αυτή επηρεάζει την υγεία και την ευημερία τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι δύσκολο να βρεις φίλους αυτές τις μέρες; Αυτές οι εκπληκτικές γνώσεις μπορεί να σας βοηθήσουν

Πώς επηρεάζει η απομόνωση την ψυχική υγεία;

Η μοναξιά στην παιδική ηλικία σχετίζεται με κατάχρηση αλκοόλ στους ενήλικες

61% των Αμερικανών νιώθουν πιο μόνοι από ποτέ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοδεκτικότητα, η λεπτή 6η αίσθηση 

Αυτοδεκτικότητα: Όταν είμαστε συντονισμένοι με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις μας, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τα υποκείμενα κίνητρα και τα πρότυπα συμπεριφοράς μας. Αυτή η αυτογνωσία μας επιτρέπει να απελευθερωθούμε από παλιά πρότυπα που δεν μας εξυπηρετούν πλέον και να κάνουμε συνειδητές επιλογές που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες και τους στόχους μας.

Πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να συζητήσετε με τα παιδιά για να διατηρήσετε την ψυχική τους γαλήνη

Παιδιά ψυχική: Όσον αφορά τη διατήρηση της ψυχικής γαλήνης των παιδιών, υπάρχουν ορισμένα θέματα που πρέπει να προσεγγίζονται με προσοχή ή να αποφεύγονται εντελώς.

Περιορίστε το χρόνο που αφιερώνετε στην παρακολούθηση τηλεόρασης γιατί επηρεάζει την ταχύτητα γήρανσης

Μελέτη γήρανση: Ο περιορισμός του χρόνου παρακολούθησης τηλεόρασης μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη γήρανση, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Σιωπηλό άγχος μεταξύ των παιδιών στον οδοντίατρο

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η δυνατότητα χρήσης της συσκευής σε πραγματικό χρόνο θα βοηθούσε τους επαγγελματίες να παρακολουθούν τα επίπεδα άγχους και ίσως να σταματούν για διορθωτικά μέτρα πριν από τη συνέχιση της θεραπείας. Στο πλαίσιο της οδοντιατρικής περίθαλψης, όταν πρόκειται για φόβο και πόνο, είναι σημαντικό να εργάζεστε προληπτικά με τα παιδιά και τους εφήβους», λέει η Jaldin.

Ένας στους δύο έφηβους έχει διατροφική διαταραχή λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Έφηβοι διατροφή: Η ενθάρρυνση ανοιχτών και ειλικρινών συζητήσεων σχετικά με την εικόνα του σώματος, την αυτοεκτίμηση και τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες μπορεί να βοηθήσει τους εφήβους να αναπτύξουν μια θετική σχέση με το σώμα τους

Πώς σχετίζεται ο καρκίνος και η ψυολογία με το διορθωτικό μακιγιάζ

Καρκίνος ψυχολογία: Οι διορθωτικές τεχνικές μακιγιάζ μπορούν να βοηθήσουν τους καρκινοπαθείς να καμουφλάρουν σωματικές παρενέργειες όπως η απώλεια μαλλιών, ο αποχρωματισμός του δέρματος και οι ουλές.

Τι είναι η συνείδηση ​​και ποια επίπεδα συνείδησης έχουμε;

Συνείδηση: Εείναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την κατάσταση του ατόμου να γνωρίζει και να μπορεί να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις του.

Close Icon