Ψυχική Υγεία

Φενγκ Σούι: Πώς θα ενσωματώσετε το Φενγκ Σούι στο σπίτι σας για να βελτιώσετε την ψυχική υγεία;

Φενγκ Σούι: Πώς θα ενσωματώσετε το Φενγκ Σούι στο σπίτι σας για να βελτιώσετε την ψυχική υγεία;

Φενγκ Σούι: Πολλές αρχαίες ανατολικές φιλοσοφίες έχουν γίνει mainstream με όλο και περισσότερους ανθρώπους να ενδιαφέρονται γι' αυτές. Μια τέτοια πρακτική είναι το Φενγκ Σούι.

Πολλές αρχαίες ανατολικές φιλοσοφίες έχουν γίνει mainstream με όλο και περισσότερους ανθρώπους να ενδιαφέρονται γι’ αυτές. Μια τέτοια πρακτική είναι το Φενγκ Σούι. Αυτή η αρχαία ψευδοεπιστημονική πρακτική έχει μετακινηθεί από τα αρχεία στη σύγχρονη ζωή. Στοχεύει στη χρήση ενεργειακών δυνάμεων για να βοηθήσει τα άτομα να εναρμονιστούν με το περιβάλλον τους. Με άλλα λόγια, διοχετεύει την ενέργειά σας για να φέρει ηρεμία και καλές δονήσεις στη ζωή σας και στο περιβάλλον. Ασχολείται με τη σχέση μεταξύ ενός ανθρώπου και του περιβάλλοντός του. Επιπλέον, βοηθά στη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

Τα οφέλη του Φενγκ Σούι για την ψυχική υγεία

Η ιδέα πίσω από το Φενγκ Σούι είναι να έχετε ένα μέρος που βοηθά τον εσωτερικό εαυτό σας να εναρμονιστεί με το περιβάλλον σας. Ένας αρμονικός χώρος δεν θα είναι ευχάριστος μόνο στα μάτια αλλά και στην ψυχή. Και αυτό μπορεί να βοηθήσει να φέρει την εσωτερική αρμονία και να μειώσει το στρες, το άγχος και πολλά άλλα. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να ενσωματώσετε το Φενγκ Σούι στο σπίτι σας για να βελτιώσετε τη γνωστική σας υγεία.

Γεμίστε το χώρο σας

Σηκώστε το χέρι σας αν έχετε τη συνήθεια να μαζεύετε πράγματα από την αγορά όταν το σπίτι σας είναι σε πλήρη χωρητικότητα. Δεν είσαι μόνος! Ενώ μπορεί να θέλετε να πάρετε μια τέχνη τοίχου τη στιγμή που τη βλέπετε, αλλά αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική σας υγεία. Ο υπερπληθυσμός του σπιτιού σας με πράγματα μπορεί να προκαλέσει άγχος και άγχος. Όσο λιγότερη ακαταστασία γύρω σας, τόσο καλύτερα θα αισθάνεστε. Θα φέρει μια αίσθηση ισορροπίας και θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε την εσωτερική γαλήνη.

Υπνοδωμάτιο Φενγκ Σούι

Σύμφωνα με το φενγκ σούι, το κρεβάτι πρέπει να τοποθετείται σε συμπαγή τοίχο και δεν πρέπει να βλέπει σε πόρτες ή καθρέφτες. Είναι καλύτερα να επιλέξετε το υπνοδωμάτιο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του σπιτιού για να αποφύγετε τον εξωτερικό θόρυβο. Θα φέρει θετική ενέργεια και θα βελτιώσει τον ύπνο. Και αρκετές μελέτες όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει ότι ένας καλός ύπνος κάνει θαύματα για την ψυχική υγεία ενός ατόμου.

Συνδεθείτε με τη φύση

Έχετε βιώσει ποτέ τον θόρυβο των πολυσύχναστων δρόμων που εξαφανίζονται καθώς κάνετε ευχάριστες βόλτες στη φύση; Η αρχαία αρχή του Τάο αναφέρεται στη σύνδεση ενός ανθρώπου με τη φύση. Η εισπνοή καθαρού αέρα φέρνει μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας όπως καμία άλλη. Τα υγιή και πλούσια φυτά εσωτερικού χώρου είναι μια εξαιρετική επιλογή για να προσθέσετε στο σπίτι σας εάν θέλετε να ακολουθήσετε αυτόν τον τρόπο ζωής.

Ακόμη και μελέτες έχουν δείξει ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι βελτιώνουν την παραγωγικότητα, μειώνουν το άγχος, βελτιώνουν τα επίπεδα ενέργειας και δημιουργούν ευτυχία. Αφήστε λοιπόν τη φύση να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα άγχους και να διώξετε τα αρνητικά συναισθήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια από το δωμάτιό σας;

Μπορεί το Feng Shui Bagua να αναβιώσει τη σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας;

Πώς το σεξ μπορεί να επηρεάζεται από το feng shui;

7 συμβουλές Φενγκ Σούι για αρχάριους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υπάρχουν ψυχικά ανθεκτικοί άνθρωποι;

Ανθεκτικότητα: Η αποδοχή καθορίζει πολλά για την προσωπικότητα ενός άτομο. Και αν σε ενδιαφέρει έντονα να σε αποδέχονται οι γύρω σου, τότε αυτό σημαίνει πως στερείσαι τον πραγματικό σου εαυτό.

Πώς ενισχύουμε φυσικά τη σεροτονίνη;

Σεροτονίνη: Γνωστή ως «ευτυχισμένη χημική ουσία», επηρεάζει τη διάθεση, τον ύπνο, την πέψη και τη μνήμη. Μπορείτε να αυξήσετε τη σεροτονίνη φυσικά μέσω της έκθεσης στο ηλιακό φως, μιας διατροφής πλούσιας σε τρυπτοφάνη και της άσκησης.

Αντιμέτωποι με ψυχικές νόσους βρίσκονται όλο και περισσότερο οι νέοι Βρετανοί

Αυτές οι δυσκολίες, πέραν του αντίκτυπου στην προσωπική ζωή των νέων, έχουν επιβλαβείς συνέπειες στην επαγγελματική διαδρομή τους, τα εισοδήματά τους και επιπτώσεις στους εργοδότες και τα οικονομικά του Κράτους, συνεχίζει η Resolution Foundation.

Social media: Τι είναι το φαινόμενο «popcorn brain» που ανησυχεί τους επιστήμονες

Η ψηφιακή μας ζωή μπορεί να μας κάνει πιο αφηρημένους, απόμακρους και εξαντλημένους, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το «popcorn brain» μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, την υπομονή, τη συναισθηματική ευημερία και την παραγωγικότητά μας, ενώ αυξάνει το άγχος και τις πιθανότητες να πάθουμε burnout.

Tips για να ταξιδέψετε μόνοι σας

Ταξίδι: Τα σόλο ταξίδια αφορούν την ανεξαρτησία, την αυτοανακάλυψη και την ελευθερία να χαράξετε τη δική σας πορεία.

Η βία και το τραύμα μας επηρεάζουν ακόμα και από απόσταση

Ενώ μπορεί όλοι να είμαστε αντιμέτωποι με την ίδια καταιγίδα, δεν βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα. Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές εμπειρίες, διαφορετικά πλεονεκτήματα και διαφορετικές ανάγκες.