Ψυχική Υγεία

Εργασία ψυχική υγεία: 4 στους 5 εργαζόμενους έχουν σημαντικό κίνδυνο ψυχικής υγείας

Εργασία ψυχική υγεία: 4 στους 5 εργαζόμενους έχουν σημαντικό κίνδυνο ψυχικής υγείας

Εργασία ψυχική υγεία: Έρευνα διαπίστωσε πως το 35% των εργαζομένων στην Ασία έχουν υψηλό προφίλ κινδύνου για την ψυχική υγεία και το 47% έχει μέτριο κίνδυνο.

Οι εργαζόμενοι στην Ασία υφίστανται «σημαντική πίεση στην ψυχική υγεία», με το 82% να έχει μέτριο έως υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης προβλημάτων ψυχικής υγείας. Αυτό σύμφωνα με μια νέα έκθεση από τον ασφαλιστικό μεσίτη Aon και TELUS, που διαπίστωσε ότι το 35% των εργαζομένων στην Ασία έχουν υψηλό προφίλ κινδύνου για την ψυχική υγεία και το 47% έχει μέτριο κίνδυνο. Η έρευνα, η οποία διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2022 μεταξύ 13.000 εργαζομένων σε 12 τοποθεσίες στην Ασία — διαπίστωσε επίσης ότι το 51% αισθάνεται πιο ευαίσθητο στο άγχος σε σύγκριση με το 2021.

«Ενώ η πανδημία μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της το 2022, οι εργαζόμενοι σε όλη την Ασία έχουν εκτεθεί σε μια σειρά από νέους στρεσογόνους παράγοντες», δήλωσε ο Jamie MacLennan, ανώτερος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος για την Ασία-Ειρηνικό στην TELUS Health. «Αυτό περιλαμβάνει οικονομική αβεβαιότητα, προκλήσεις κόστους ζωής, αύξηση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης, επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και γεωπολιτική αστάθεια», είπε στο CNBC.

Η Νότια Κορέα (44%), η Μαλαισία (42%) και η Ιαπωνία (41%) είχαν το υψηλότερο ποσοστό εργαζομένων που είναι άτομα υψηλού κινδύνου. «Πνευματικές ή συναισθηματικές δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης και του άγχους, είναι διαδεδομένες μεταξύ των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα και σε κάθε κλάδο και τοποθεσία που ερευνήθηκε σε όλη την Ασία», προστίθεται στην έκθεση.

Χάνεται η παραγωγικότητα στην Ασία

Η Ασία κινδυνεύει «σημαντικά» περισσότερο από χαμηλή παραγωγικότητα, άγχος και κατάθλιψη σε σύγκριση με άλλα μέρη του κόσμου, γεγονός που υπογραμμίζει μια «αυξανόμενη ανησυχία» για την ευημερία στο χώρο εργασίας στην περιοχή. Για παράδειγμα, η Ασία έχει βαθμολογία παραγωγικότητας εργασίας 47,2 στα 100, σε σύγκριση με 66,7 για τις ΗΠΑ και 60,1 για την Ευρώπη.

«Αυτοί οι αριθμοί καθορίζονται από διάφορους παράγοντες, ξεκινώντας από το γεγονός ότι η Ασία είχε παραδοσιακά πολύ υψηλότερα επίπεδα στίγματος που σχετίζονται με την ψυχική υγεία», εξήγησε ο MacLennan. «Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα ανησυχούσαν για τον περιορισμό των επιλογών σταδιοδρομίας εάν είχαν ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας που γνώριζε ο εργοδότης τους». Οργανισμοί που δεν εφαρμόζουν δομές υποστήριξης ή επιλέγουν να απορρίψουν τον αντίκτυπο της ψυχικής υγείας στον εργασιακό τους χώρο θα συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει σημαντικό κόστος να μην κάνουν τίποτα.

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι το 45% των εργαζομένων στην Ασία πιστεύει ότι η ψυχική τους υγεία έχει αντίκτυπο στην παραγωγικότητά τους στην εργασία – με επτά τοποθεσίες να αναφέρουν απώλειες «υψηλότερες από το μέσο όρο», συμπεριλαμβανομένων της Μαλαισίας, της Ινδίας και των Φιλιππίνων. Αυτό θα πρέπει να ανησυχεί τους εργοδότες, λόγω του επιχειρηματικού κόστους που μπορεί να προκύψει, όπως:

  • η ιατρική άδεια,
  • η μακροχρόνια αναπηρία,
  • η παρουσία και η εναλλαγή των εργαζομένων, ανέφερε η έκθεση.

Μια πρόσφατη μελέτη από τη Σιγκαπούρη διαπίστωσε ότι τα άτομα με άγχος και κατάθλιψη ανέφεραν ότι ήταν λιγότερο παραγωγικά, χάνοντας «17,7 επιπλέον ημέρες εργασίας το χρόνο». Αυτή η απώλεια παραγωγικότητας που αποδίδεται στο άγχος και την κατάθλιψη εκτιμάται επίσης ότι θα κοστίσει στη Σιγκαπούρη σχεδόν 12 δισεκατομμύρια δολάρια. «Οι οργανώσεις που δεν εφαρμόζουν δομές υποστήριξης ή επιλέγουν να απορρίψουν τον αντίκτυπο της ψυχικής υγείας στον χώρο εργασίας τους θα συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει σημαντικό κόστος να μην κάνουν τίποτα», δήλωσε ο Tim Dwyer, Διευθύνων Σύμβουλος της Aon Asia Pacific για λύσεις υγείας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εκατομμύρια υποφέρουν από χρόνιο πόνο και προβλήματα ψυχικής υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Ασθενών 2023: «Engaging Patients for Patient Safety»

ΟΗΕ: Εντείνονται οι προσπάθειες για καθολική κάλυψη υγείας έως το 2030

Νέες ευέλικτες μορφές απασχόλησης προβλέπει το εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή - Τι αλλάζει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όσο νωρίτερα στολίσετε για τα Χριστούγεννα, τόσο καλύτερα

Τα Χριστούγεννα  και, γενικά, η περίοδος των γιορτών μπορεί να είναι δύσκολη αν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σας «κλέβουν» τη χαρά ή αποχωριστήκατε πρόσφατα ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, αλλά το να στολίζετε το σπίτι σας – ακόμη κι αν δεν έχετε όρεξη – μπορεί να κάνει καλό στην ψυχική σας υγεία.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό στην εφηβεία;

ΔΑΦ: Στην πλοήγηση στον αυτισμό κατά την εφηβεία, μια συλλογική και διεπιστημονική προσέγγιση που περιλαμβάνει γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας και τον ίδιο τον έφηβο είναι ζωτικής σημασίας

Πώς μπορείτε να ξεπεράσετε έναν χωρισμό;

Χωρισμός: Η θεραπεία ενός χωρισμού είναι μια σταδιακή διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Αποφύγετε να βιαστείτε σε νέες σχέσεις ή να προσπαθήσετε να καταπιέσετε τα συναισθήματά σας.