Ψυχική Υγεία

Εργασία: Πώς τα επαγγελματικά ταξίδια συχνά επηρεάζουν την ψυχική σας υγεία;

Εργασία: Πώς τα επαγγελματικά ταξίδια συχνά επηρεάζουν την ψυχική σας υγεία;

Εργασία: Οι εργαζόμενοι που ταξιδεύουν τακτικά μακριά από το σπίτι και το γραφείο τους μπορεί να είναι από τους πιο ευάλωτους σε προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας.

Αυτές τις μέρες, η ψυχική υγεία συζητείται και αναγνωρίζεται ευρύτερα από ποτέ στον χώρο εργασίας. Οι εργοδότες έχουν νομικό και ηθικό καθήκον να προστατεύουν την υγεία και την ευημερία των εργαζομένων τους ενώ εργάζονται, και ορισμένοι προχωρούν παραπέρα υποστηρίζοντας τους εργαζόμενους στην προσωπική τους ζωή. Μια πτυχή της επαγγελματικής ζωής που συχνά παραμελείται είναι τα επαγγελματικά ταξίδια. Οι εργαζόμενοι που ταξιδεύουν τακτικά μακριά από το σπίτι και το γραφείο τους μπορεί να είναι από τους πιο ευάλωτους σε προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας. Δείτε πώς και γιατί αυτή η ομάδα μπορεί να διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο και τι μπορούν να κάνουν οι εργοδότες για να μετριάσουν τις επιπτώσεις.

Απομόνωση

Ένας από τους πιο συνηθισμένους κινδύνους που σχετίζονται με μεμονωμένους επαγγελματίες ταξιδιώτες είναι η απομόνωση. Το να περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της εργάσιμης εβδομάδας στο δρόμο ή σε άγνωστα περιβάλλοντα μπορεί να είναι μοναχικό και αυτό μπορεί να έχει επιζήμιο αντίκτυπο στην ψυχική υγεία. Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να παραμείνουν σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά τους, ενώ οι εργοδότες θα πρέπει να διατηρούν τακτική επαφή με τους εργαζόμενους όσο λείπουν και να ενθαρρύνουν συζητήσεις για την ευημερία.

Κακή διατροφή

Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες είναι επίσης πιο πιθανό να τρώνε φτωχότερες δίαιτες ενώ λείπουν από το σπίτι. Η έλλειψη σωστής και ισορροπημένης διατροφής μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους προβλημάτων ψυχικής υγείας όπως το άγχος και η κατάθλιψη, ενώ η σωματική υγεία, επίσης, μπορεί να υποφέρει πολύ. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο που θέτει σε κίνδυνο τη μακροπρόθεσμη υγεία σας. Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες συχνά στρέφονται σε γρήγορο φαγητό ή άλλες ανθυγιεινές επιλογές για φαγητό ενώ βρίσκονται στο δρόμο. Η μείωση της εξάρτησης από καταστήματα γρήγορου φαγητού είναι ένα σημαντικό βήμα για να γίνουν τα επαγγελματικά ταξίδια μια πιο υγιεινή δραστηριότητα – αν και είναι τελικά επιλογή του εργαζομένου.

Διαταραχές ύπνου

Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες υποφέρουν συνήθως από διαταραχές του ύπνου που προκαλούνται από jet lag, αυξημένα επίπεδα άγχους ή άγνωστες ρουτίνες. Όχι μόνο ο ύπνος είναι κρίσιμος παράγοντας για την ψυχική ευεξία, αλλά επηρεάζει επίσης άμεσα την απόδοση και την απόδοση των εργαζομένων. Ως εκ τούτου, ο επαρκής ύπνος κάθε βράδυ είναι τόσο σημαντικός για την επιχείρηση όσο και για το άτομο. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κοιμούνται όσο χρειάζεται για να λειτουργούν αποτελεσματικά.

Αυξημένα επίπεδα στρες

Τα επαγγελματικά ταξίδια συνήθως προκαλούν αυξημένα επίπεδα άγχους στους εργαζόμενους. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ανησυχίες για την ασφάλεια και την ασφάλεια σε ένα άγνωστο περιβάλλον ή από ανησυχίες έργου ή άλλες επαγγελματικές ανησυχίες. Τα σταθερά υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική σας υγεία, οδηγώντας δυνητικά σε υψηλή αρτηριακή πίεση, άγχος, κατάθλιψη και πολλά άλλα εξουθενωτικά προβλήματα. Οι εργοδότες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στην παρακολούθηση της ψυχικής ευημερίας ενός εργαζομένου, ενώ οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ενθαρρύνονται να μιλούν ανοιχτά για τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το να βρίσκεστε κοντά σε πουλιά συνδέεται με διαρκή οφέλη για την ψυχική υγεία

ΗΠΑ Απασχόληση - Αναζήτηση εργασίας και εξουθένωση

Η ενσυνηδειτότητα συμβάλλει θετικά στην ευημερία των μαθητών

Οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται περισσότερες μέρες ασθενείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συνεργασία συνιστά αλλαγές στην ανάπτυξη, αξιολόγηση και έγκριση των φαρμάκων για την ψυχική υγεία

Οι συγγραφείς του άρθρου προτείνουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αξίζει να επανεξεταστούν φάρμακα που εγκρίθηκαν υπό λιγότερο αυστηρές συνθήκες και ότι αυτό μπορεί να πρέπει να γίνει από δημόσιους πόρους.

Ζωτικής σημασίας η υποστήριξη από ομοτίμους κατά τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για σοβαρή ψυχική ασθένεια

Η μελλοντική μας έρευνα θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι ομότιμοι υποστηρικτές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζουν με σοβαρές ψυχικές ασθένειες να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τα φάρμακά τους και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους".

Πώς μπορείτε να προσαρμοστείτε εύκολα στην διαδικασία του τοκετού;

Εγκυμοσύνη: Προετοιμάζοντας διανοητικά, μένοντας ενημερωμένοι και διατηρώντας μια θετική προοπτική, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του τοκετού με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ανθεκτικότητα.