Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Επιθετικός σύντροφος: Πώς να αντιμετωπίσετε έναν επιθετικό σύντροφο για μια υγιή σχέση;

Επιθετικός σύντροφος: Πώς να αντιμετωπίσετε έναν επιθετικό σύντροφο για μια υγιή σχέση;

Επιθετικός σύντροφος: Όλοι θέλουν να έχουν μια υγιή σχέση, αλλά κάποιοι καταλήγουν σε μια τοξική σχέση.

Όλοι θέλουν να έχουν μια υγιή σχέση, αλλά κάποιοι καταλήγουν σε μια τοξική σχέση. Μερικοί μπορεί να είναι ακόμη και επιθετικοί σύντροφοι, οι οποίοι θα δώσουν υποτιμητικά σχόλια, θα κακομεταχειριστούν λεκτικά ή θα παρακρατήσουν χρήματα. Μερικές φορές ελέγχουν ακόμη και τις προσωπικές επιλογές του φαγητού και την αίσθηση της μόδας. Αυτά τα σημάδια ενός επιθετικού ατόμου δεν πρέπει να αγνοηθούν εάν θέλετε η ψυχική σας υγεία να είναι υπό έλεγχο. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσεις έναν επιθετικό σύντροφο. Ο θυμός είναι ένα φυσικό συναίσθημα ή ένα συναίσθημα. Μπορεί να προκύψει από απογοήτευση, προδοσία, αδικία, ανήκουστο, αόρατο ή αίσθημα απειλής. Η επιθετικότητα, από την άλλη πλευρά, είναι μια συμπεριφορά που έχει σκοπό να προκαλέσει βλάβη ή βλάβη στον εαυτό του, στους άλλους ή στο περιβάλλον. Μπορεί να είναι σωματική, λεκτική, ψυχολογική, ακόμη και στον κυβερνοχώρο. Διαφορετικοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της επιθετικότητας. Αυτά περιλαμβάνουν παράγοντες όπως βιολογικούς, ψυχολογικούς και περιβαλλοντικούς.

• Οι βιολογικοί παράγοντες περιλαμβάνουν γενετικές προδιαθέσεις, χημεία του εγκεφάλου και ορμονικές ανισορροπίες.
• Οι ψυχολογικοί παράγοντες περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά προσωπικότητας, δεξιότητες συναισθηματικής ρύθμισης και μη υγιείς μηχανισμούς αντιμετώπισης.
• Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες περιλαμβάνουν κοινωνικές και πολιτισμικές επιρροές, δυναμική της οικογένειας και έκθεση σε βία ή τραύμα.

Σημάδια ότι έχετε έναν επιθετικό σύντροφο

Μία από τις κύριες αιτίες της επιθετικότητας στις σχέσεις, εκτός από τα εγγενή ανυψωμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας είναι το αίσθημα της ανάληψης εξουσίας και της απειλής των άλλων, λέει ο Sethi. Είναι επίσης η δύναμη στην αναγνώριση ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για μια συμπεριφορά που έχει σκοπό να βλάψει. Μερικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε:

• Κουτσομπολιά ή διασπορά φημών
• Σωματική κακοποίηση
• Αποτροπή του συντρόφου από το να βρει δουλειά ή να πάει στη δουλειά ή να σπουδάσει
• Τζόγος με τα κοινά χρήματα
• Σεξ χωρίς συναίνεση
• Παραβίαση προσωπικών συνόρων
• Αναγκασμός του συντρόφου να πιει ή να πάρει ναρκωτικά
• Απειλή ο σύντροφος να συμμορφωθεί με την
επιθυμία του

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε έναν επιθετικό σύντροφο

Η διαχείριση μιας σχέσης με έναν επιθετικό σύντροφο μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, αλλά δεν είναι αδύνατο.

1. Αξιολογήστε πόσο υγιής είναι η σχέση για εσάς

Εάν είναι υγιές για εσάς, τότε αποδεχτείτε ότι ο σύντροφος έχει μια ανίατη εκδοχή του εαυτού του που χρειάζεται δουλειά. Εργαστείτε για την ηρεμία σας και ενθαρρύνετέ τους δίνοντας το παράδειγμα. Μπορεί να αντισταθούν ή να γελάσουν στο ταξίδι σας, αλλά τελικά θα τα πάνε καλά στο ταξίδι μαζί σας, λέει ο ειδικός.

2. Αποδεχτείτε τον θυμό αλλά σταματήστε την επιθετικότητα

Αναγνωρίστε και επιβεβαιώστε ότι μπορεί να είναι θυμωμένοι εξαιτίας ενός υποκείμενου συναισθήματος. Αυτό μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ότι ακούγονται και βλέπονται, κάτι που θα μπορούσε να αποκλιμακώσει την ένταση. Εάν όχι, αρνηθείτε κατηγορηματικά να γίνετε θύμα της επιθετικότητάς τους.

3. Καθιερώστε ξεκάθαρα όρια

Ενημερώστε τον σύντροφό σας τι δεν είναι αποδεκτό για εσάς και επαναλάβετε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για κακοποίηση. Το να έχουν ξεκάθαρα όρια και να αναφέρουν μια σταθερή συνέπεια στις πράξεις τους μπορεί να είναι χρήσιμο.

4. Γνωρίστε τα «hot buttons» του συντρόφου σας

Η αναγνώριση των ερεθισμάτων τους είναι απαραίτητη για να αισθάνονται ασφαλείς μέσα στη σχέση. Μια υγιής σχέση ευδοκιμεί με το να γνωρίζετε τα ερεθίσματα του συντρόφου σας και να τον υποστηρίζετε με μικρές στιγμές ηρεμίας, γαλήνης, χαράς και στοργής.

5. Εξασκηθείτε στην αυτοσυμπόνια

Μπορεί να είναι εξαιρετικά συντριπτικό να είσαι με κάποιον που είναι επιθετικός. Έτσι, εξασκηθείτε στην αυτοσυμπόνια . Μπορείτε να διοχετεύσετε την άνεση στον εαυτό σας – να τρέφετε το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας με πράγματα που σας αρέσουν σε καθημερινή βάση. Είτε πρόκειται για μια βόλτα, είτε για να μαγειρέψετε το αγαπημένο σας γεύμα, είτε αγκαλιάζεστε είτε κάνετε πράγματα που αγαπάτε.

6. Χτίστε την κοινότητά σας

Η τραπεζική σε μια δική σας κοινότητα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ασφαλείς, να σας βοηθήσει να καλύψετε τις ανάγκες σας και να αισθανθείτε υγιείς. Επιλέξτε το μέγεθος και τον τύπο των ανθρώπων που σας κάνουν να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας. Μπορεί να είναι ο φίλος σας που σας συνοδεύει σε μια βόλτα ή μια πνευματική ομάδα, φίλοι εργασίας ή φίλοι κολεγίου.

Εάν, αφού προσπαθήσετε για το καλύτερο, δεν υπάρχει πραγματική αλλαγή, τότε σκεφτείτε αν αξίζει πραγματικά να είστε στη σχέση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε ποια ηλικία οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να απατήσουν;

Πώς μπορείτε να αποκαταστήσετε τις σχέσεις σας;

Συμβουλές για να αποκτήσετε περισσότερη οικειότητα στη σχέση σας

Νέα έρευνα για το πότε οι άνθρωποι θέλουν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρευνα προτείνει πιθανούς στόχους για την πρόληψη και την έγκαιρη αναγνώριση ψυχωσικών διαταραχών

Αυτή η πενταετής μελέτη παρακολουθεί 1.500 παιδιά και νέους που παρουσιάζονται για υπηρεσίες ψυχικής υγείας, εξετάζει τη βιολογία, την εκπαίδευση και τη γνωστική τους ικανότητα, κοινωνικούς παράγοντες και πρότυπα χρήσης υπηρεσιών. Ο στόχος είναι να αυξηθεί η κατανόηση του ποιος κινδυνεύει για ψύχωση και, το πιο σημαντικό, πώς να μετριαστεί αυτός ο κίνδυνος μέσω προηγούμενης παρέμβασης.

Πώς η οδήγηση μππορεί και να επηρεάσει την ψυχική μας υγεία;

Οδήγηση ψυχική: Η οδήγηση, ενώ συχνά θεωρείται ως μια δραστηριότητα ρουτίνας, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχική υγεία με διάφορους τρόπους, επηρεάζοντας τη διάθεση, τα επίπεδα άγχους και τη συνολική ευεξία.

Οδηγός για μπαμπάδες και για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τα αισθήματα άγχους

Άγχος εγκυμοσύνη: Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια περίοδος χαράς, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει σημαντικό άγχος και αισθήματα θλίψης, όχι μόνο για τις μητέρες αλλά και για τους πατέρες.

Οι γενετικοί παράγοντες προβλέπουν τα πρότυπα κατάθλιψης σε εφήβους 

Κατάθλιψη: Τα ευρήματα αυτής της μελέτης έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας των εφήβων, καθώς υπογραμμίζουν την περίπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ γενετικών, περιβαλλοντικών και ψυχολογικών παραγόντων στην ανάπτυξη της κατάθλιψης.

Η προώθηση της αίσθησης ότι ανήκουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ μπορεί να μειώσει τα προβλήματα υγείας

Και ο Τζουντ και εγώ μελετάμε το να ανήκουμε σε ηλικιωμένους LGBTQ+ ενήλικες, οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν την κοινωνική απομόνωση, τη μοναξιά και διάφορες μορφές στιγματισμού, όπως η ηλικία και η ομοφοβία.

Πώς ο χορός μπορεί να βοηθήσει στο μπουστάρισμα της ψυχικής μας ευεξίας;

Χορός ψυχική: Ο χορός είναι μια ολιστική δραστηριότητα που ενισχύει την ψυχική υγεία μέσω της ανακούφισης από το στρες, της συναισθηματικής έκφρασης, της κοινωνικής αλληλεπίδρασης, της γνωστικής εμπλοκής και της επίγνωσης.

Close Icon