Ψυχική Υγεία

Εγωκεντρισμός: Κι όμως δεν είσαι το κέντρο του κόσμου

Εγωκεντρισμός: Κι όμως δεν είσαι το κέντρο του κόσμου

Εγωκεντρισμός: Κι όμως δεν είσαι το κέντρο του κόσμου. Όλοι γνωρίζουμε αυτά τα είδη ανθρώπων που πιστεύουν ότι είναι το επίκεντρο.

Αυτοί οι άνθρωποι, ό, τι κι αν συμβεί, είναι πάντα χειρότερα από εσάς, πάντα υπέφεραν περισσότερο και η ζωή τους ήταν πολύ πιο δύσκολη. Αυτοί οι άνθρωποι στους οποίους θέλουμε να πούμε ότι αν κοιτάξουν από τον ομφαλό τους θα δουν ότι δεν είναι το κέντρο του σύμπαντος. Δεν έχουν συναισθηματική ισορροπία και ζουν ως παράσιτα δίπλα σε άλλους, χρησιμοποιώντας τη θλίψη ως όπλο αποπλάνησης. Δεν έχουν ούτε ένα πρόσωπο, αλλά μεταμφιέζονται ως αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα για να είναι ο ομφαλός του κόσμου τους.

Είναι παιδιά που προσπαθούν να προσελκύσουν την προσοχή και γι ‘αυτό δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα συναισθήματα των άλλων.  Χρησιμοποιούν τα άκρα των συναισθημάτων άλλων ανθρώπων για να αντικαταστήσουν τον πόνο τους, με βάση κόλπα που μεταμφιέζονται σε ιστορίες της δικής τους εφεύρεσης. Αυτές οι ιστορίες που, είναι συνήθως υπερβολές κάποιας ιστορίας που μπορεί να γνωρίζουν,  τους παρασύρει και ισχυρίζονται -αν υπάρχει ομοιότητα με την αρχική ιστορία- ότι είναι καθαρή σύμπτωση. Έτσι, με αυτές τις ιστορίες προσπαθούν να σας κατακτήσουν προσελκύοντας τον πόνο που μπορεί να σας προκαλέσουν. Αυτοί οι άνθρωποι παραπονούνται ότι δεν τους ακούνε, ότι κανείς δεν τους καταλαβαίνει, αλλά είναι οι πρώτοι που σταμάτησαν να ακούνε για να σας πουν για τις θλίψεις τους . Πολλές φορές αυτή η συμπεριφορά είναι ασυνείδητη, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μην αισθάνεσαι μόνος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση που δεν ξέρουν πώς να επικοινωνούν σωστά τα συναισθήματά τους. Επιπλέον, τείνουν να στερούνται κοινωνικών δεξιοτήτων που τους επιτρέπουν να επικοινωνούν καλύτερα και, πάνω απ ‘όλα, να κατανοούν το άλλο και να τοποθετούνται στη θέση τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα: Τι σε εμποδίζει να την εφαρμόσεις;

Κίνδυνος αυτοκτονίας σε άντρες με διαταραχή προσοχής λόγω χρεών

Τα κατοικίδια... η σωτηρία της ψυχής

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη : Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι μητέρες με διαταραχές προσωπικότητας επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών τους

Ψυχολογία: Όταν οι μητέρες αγωνίζονται στις δικές τους διαπροσωπικές σχέσεις, φαίνεται να εμποδίζεται η μετάδοση της ασφαλούς προσκόλλησης και της υγιούς σχέσης στους εφήβους.

Γιατί οι «Kυριακές» δεν χρειάζεται να είναι τρομακτικές: Συμβουλές για να ξεπεράσετε τις εργασιακές σας ανησυχίες

Αλλά αν τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί, «ίσως η αλλαγή της απασχόλησής σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των περιστατικών τρόμου της Κυριακής», είπε η Burke.

Γονείς και γιατροί θρηνούν τις «καταστροφικές» συνέπειες του πανδημικού κλεισίματος των σχολείων καθώς επιδεινώνεται η κρίση ψυχικής υγείας

«Το είδαμε αυτό μέσω της COVID και οι επιπτώσεις συνεχίζονται», είπε. «Άγχος, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές, αυτοτραυματισμός, όλα αυτά ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του lockdown για την COVID, και εξακολουθούμε να βλέπουμε αυτά τα παιδιά να προσπαθούν να αναρρώσουν».

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

1 στους 3 γονείς ανησυχεί ότι η σχολική κυκλοφορία αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά

Οδική ασφάλεια: Σχεδόν το ένα τρίτο των γονέων ανησυχούν για την ασφάλεια του παιδιού τους από και προς το σχολείο, με περισσότερο από το ένα τέταρτο να πιστεύει ότι είναι πιθανό ένα παιδί να τραυματιστεί κοντά στην περιοχή που άφησε το σχολείο.

Ποια είναι τα αίτια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια: Μια μελέτη έδειξε ότι η απώλεια εγκεφαλικού ιστού σε νεαρά άτομα που κινδυνεύουν να νοσήσουν από την ασθένεια συνδέθηκε με ψυχωτικά συμπτώματα όπως παραισθήσεις.

Πώς τα φυτά επηρεάζουν την ψυχολογία μας;

Ψυχική υγεία: Η διατήρηση των φυτών μπορεί να πυροδοτήσει περαιτέρω τη δημιουργικότητα και να φέρει μια αίσθηση ολοκλήρωσης, ειδικά για άτομα που μπορεί να χρησιμοποιούν αυτό που καλλιεργούν για μαγειρικούς σκοπούς.