Ψυχική Υγεία

Διατροφικές διαταραχές : Μάθε πως χωρίζονται

Διατροφικές διαταραχές : Μάθε πως χωρίζονται

Διατροφικές διαταραχές : Οι διατροφικές διαταραχές είναι πολύπλοκες και σοβαρές καταστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία και θάνατο.

Οι διατροφικές διαταραχές είναι ένας τύπος σοβαρής κατάστασης ψυχικής υγείας που χαρακτηρίζεται από σοβαρές διαταραχές στις διατροφικές συμπεριφορές και συναφείς σκέψεις και συναισθήματα. Συνήθως, τα άτομα με ΕΔ αναπτύσσουν μια ανθυγιεινή ανησυχία με το φαγητό και το μέγεθος του σώματος, το βάρος ή το σχήμα. Η πιο πρόσφατη έκδοση του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου Ψυχικών Διαταραχών (DSM-V) αναγνωρίζει τέσσερις υποκατηγορίες διατροφικών διαταραχών:

 

Βουλημία

  • Η νευρική βουλιμία χαρακτηρίζεται από τακτικά και ανεξέλεγκτα σύντομα επεισόδια υπερφαγίας που ακολουθούνται από μεθόδους καθαρισμού. Άτομα με BN αναφέρουν ότι δεν μπορούν να σταματήσουν ή να αποτρέψουν τα επεισόδια του bingeing, τα οποία μπορεί να συμβούν μεταξύ αρκετών φορές την εβδομάδα έως πολλές φορές την ημέρα. Τα άτομα με ΒΝ μπορεί να διατηρήσουν ένα φυσιολογικό ή πάνω από το φυσιολογικό σωματικό βάρος, και ως εκ τούτου, αυτό διαφοροποιεί την BN από τον τύπο AN binge-purge.

Διατροφική διαταραχή

  • Η διαταραχή της υπερβολικής διατροφής χαρακτηρίζεται από συχνές περιόδους υπερβολικής υπερκατανάλωσης τροφής, συχνά όταν δεν πεινάει, ακολουθούμενη από έντονες αισθήσεις ντροπής, αυτοεκτίμησης και κατάθλιψης παρόμοια με τη νευρική βουλιμία. Ωστόσο, τα επεισόδια του bingeing δεν ακολουθούνται από επεισόδια εκκαθάρισης, παρόλο που οι πάσχοντες μπορεί να συμμετάσχουν σε σποραδικές και επαναλαμβανόμενες δίαιτες.

 

Άλλες διατροφικές διαταραχές

  • Αυτή είναι μια κατηγορία που χρησιμοποιείται για την αναγνώριση και την ταξινόμηση άλλων αστερισμών συμπτωμάτων διαταραχής της διατροφής που δεν ταιριάζουν στις παραπάνω τρεις κατηγορίες, αυτός ο όρος συνδυάζει OFSED και UFED και αντικαθιστά την προηγούμενη κατηγορία «διαταραχή διατροφής που δεν ορίζεται διαφορετικά» στο DSM-IV. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει:

Άλλες συγκεκριμένες διαταραχές σίτισης ή διατροφής 

  • Ένας όρος που χρησιμοποιείται όταν ένα άτομο εμφανίζει συμπτώματα διατροφικής διαταραχής αλλά δεν φτάνει το όριο για κλινική διάγνωση. Στα παραδείγματα μπορεί να περιλαμβάνεται ένα άτομο με όλα τα συμπτώματα της νευρικής ανορεξίας, αλλά χωρίς χαμηλό σωματικό βάρος ή ένα άτομο με τα συμπτώματα της βουλιμίας που δεν προσκρούει και καθαρίζει όσο συχνά αναμένεται.

Ακολουθεί βίντεο για την διατροφική διαταραχή

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

MasterChef 21/5: Η ανακοίνωση των κριτών για την τελική πεντάδα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Παίξτε και κερδίστε έναν μετρητή γλυκόζης αίματος

Survivor 2021: Θα πάει ο Ντάφυ στο Miami;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν η αρνητικότητα θέτει το ζευγάρι σε επερχόμενη δυστυχία και ματαίωση της σχέσης

Όταν εισπράττουμε την αγάπη, νιώθουμε ζωντανοί υπαρξιακά, απόλυτα συνδεδεμένοι με τον πυρήνα μας και τον σημαντικό άλλο. Για αυτό, λοιπόν, μην περιορίζετε τη ζωή σας και μην υποτιμάτε τον εαυτό σας ότι δεν υπάρχουν λύσεις, ότι δεν θα τα καταφέρετε. Όλοι μπορούν.

Πώς μπορεί η κολύμβηση να βοηθήσει την ψυχική υγεία

Κολύμβηση: Όλο και πληθαίνουν τα άρθρα από το εξωτερικό, καθώς και οι αυτοαναφορές ανθρώπων που περιγράφουν πως η κολύμβηση τους βοήθησε να υπερβούν ή να διαχειριστούν πιο εύκολα ψυχικές προκλήσεις ή παθήσεις.

Γιατί νιώθετε ως "δεύτερη επιλογή" σε μία σχέση;

Σχέσεις προτεραιότητα: Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να αισθανόμαστε σαν τη δεύτερη επιλογή και μπορούν να επηρεάσουν τόσο την ψυχική σας υγεία όσο και την σχέση.

Υψηλά επίπεδα κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας μεταξύ υγειονομικών

Υγειονομικοί: Νέα μελέτη προειδοποιεί για υψηλά επίπεδα κατάθλιψης και αυτοκτονικών σκέψεων στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στην Λατινική Αμερική κατά τη διάρκεια της πανδημίας.