Ψυχική Υγεία

Διαθρησκευτικές σχέσεις: Προκλήσεις και οφέλη μιας σχέσης που αψηφά τα θρησκευτικά “πιστεύω”

Διαθρησκευτικές σχέσεις: Προκλήσεις και οφέλη μιας σχέσης που αψηφά τα θρησκευτικά “πιστεύω”

Διαθρησκευτικές σχέσεις: Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να προχωρήσουν σε μια σχέση με διαφορετικά θρησκευτικά "πιστεύω", αναγνωρίζοντας πως ένα τέτοιο εγχείρημα έχει τις δικές του ξεχωριστές προκλήσεις.

Καθώς η ζωή γίνεται μέρος της παγκοσμιοποίησης, πολλοί άνθρωποι δεν απορρίπτουν πια τις παραδοσιακές πεποιθήσεις μιας σχέσης με άλλους ανθρώπους της ίδιας ή διαφορετικής φυλής ή θρησκείας. Οι Έλληνες δεν διαφέρουν πολύ από τους υπόλοιπους λαούς και δεν υπάρχει πια κανένα ταμπού σε αυτό. Τα στατιστικά στοιχεία λένε ότι σχεδόν το 5% των Ελλήνων δημιουργούν συχνά διαθρησκευτικές σχέσεις. Ενώ η ελπίδα είναι ότι τα ζευγάρια με διαφορετικές θρησκείες μοιράζονται κοινά εδάφη σε πολλούς τομείς, μια διαφορά στις  θρησκευτικές πεποιθήσεις μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα για το μέλλον της σχέσης.

Η δυναμική μιας διαθρησκευτικής σχέσης

Μια ισχυρή ή ακόμη και μέτρια θρησκευτική πίστη είναι ικανή να επηρεάσει πολλές δραστηριότητες που εκτελούν από κοινού ο σύζυγος και η σύζυγος. Ότι έχει να κάνει με τη θρησκεία δεν είναι μόνο η εκκλησία την Κυριακή, αλλά και ιδέες που έχουν να κάνουν με την ανατροφή των παιδιών, με τον τρόπο που ξοδεύονται ο χρόνος και τα χρήματα, οι φιλίες, το επάγγελμα, μπορεί ακόμη και να επηρεάσει το μέρος όπου θα αποφασίσετε να ζήσετε. Όλες αυτές οι διαφορές που μπορεί να παρουσιαστούν, μπορεί να είναι μεταξύ δύο ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών, είτε ακόμα και ενός άθεου και ενός πιστού. Πρέπει όλες οι σχέσεις και πόσο μάλλον οι διαθρησκευτικές σχέσεις να έχουν ως βάση τους τον σεβασμό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να διαφωνείτε ή να συμφωνείτε σε πράγματα, αλλά σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε πάντα κατά νου και τις ανάγκες του άλλου για να κάνετε όλα τα πράγματα γύρω σας να δουλεύουν ρολόι. Αναγνωρίστε τις θρησκευτικές σας διαφορές και κάντε ανοιχτές συζητήσεις σε όλη τη διάρκεια της σχέσης σας, αλλά πάντα να σέβεστε τις θρησκείες του άλλου. Το ίδιο ισχύει αν το ένα μέλος του ζευγαριού είναι θρησκευόμενο και το άλλο όχι. Εάν δεν μπορείτε να σεβαστείτε την πίστη κάποιου, αυτό αναπόφευκτα θα προκαλέσει προβλήματα στη σχέση, ειδικά επειδή οι βαθιά πνευματικοί άνθρωποι προσδίδουν ένα μέρος της ταυτότητάς τους στη θρησκεία τους.

Για να δημιουργήσετε μια ισχυρή ένωση, πρέπει να συμμετέχετε ενεργά ο ένας στη ζωή του άλλου, ειδικά όταν εμπλέκονται οι παραδόσεις. Εάν εξαιρεθείτε από αυτές τις θεμελιώδεις πρακτικές, θα αποξενώσει απλώς τον σύντροφό σας και βέβαια θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει ένα χάσμα μεταξύ εσάς και των παιδιών σας εάν εφαρμόζουν αυτές τις ίδιες παραδόσεις. Δώστε προτεραιότητα στα πράγματα που είναι σημαντικά για τον σύντροφό σας και θα δείτε ότι θα το εκτιμήσει και ο ίδιος και τα πράγματα θα κυλούν πιο ομαλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η σχέση μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών επηρεάζει τη θεραπεία

Πώς είναι η σχέση με αμφιφυλόφιλο και πού πρέπει να δώσετε μεγαλύτερο βάρος;

Μπορούν οι σχέσεις να στηριχτούν στο "πρέπει";

Μπορεί να λειτουργήσει μία σχέση "πίσω από τα σίδερα";

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο νόμος και η ιατρική δεοντολογία δεν παρουσιάζουν μια ξεκάθαρη λύση για την τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου από ψυχιάτρους

Είναι ο ασθενής πρόθυμος να επικοινωνήσει με την αστυνομία και να παραδεχτεί το έγκλημα ή να εξουσιοδοτήσει τον ψυχίατρο να το κάνει;

Η αερόβια άσκηση ενισχύει την ψυχική υγεία ατόμων παχυσαρκία-Μελέτη

Αθλητισμός: Οι ερευνητές μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Affective Disorders εξέτασαν τη σχέση μεταξύ του τύπου, της συχνότητας και της διάρκειας της σωματικής δραστηριότητας σε άτομα με παχυσαρκία και ποικίλου αριθμού χρόνιων ασθενειών. 

Τι είναι το στίγμα και πώς δημιουργείται;

Στίγμα: Με έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πτώση της ψυχικής τους υγείας, η κοινωνία γίνεται καλύτερα εξοπλισμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Ωστόσο, το στίγμα γύρω από την ψυχική ασθένεια και την αναζήτηση βοήθειας παραμένει.

Πώς ωφελεί τα παιδιά το παιχνίδι με την άμμο;

Παιχνίδι στην άμμο: Τα καλοκαιρινά παιχνίδια στην παραλία συμβάλλουν θετικά στις γλωσσικές και κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών. Πάρτε κουβαδάκια και μπρατσάκια και τρέξτε στη θάλασσα!

Το περιπετειώδες παιχνίδι ενισχύει την ψυχική υγεία των παιδιών

Παιδί ψυχική υγεία: Τα παιδιά που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε περιπετειώδη παιχνίδια που εμπεριέχει ένα στοιχείο κινδύνου έχουν λιγότερα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, σύμφωνα με έρευνα που διαπίστωσε ότι η επίδραση ήταν πιο έντονη σε παιδιά από οικογένειες χαμηλότερου εισοδήματος. 

Πώς καταλαβαίνεις ότι ο σύντροφός σου σε αγαπάει;

Σχέσεις: Πολλές φορές αναρωτιέστε αν ο σύντροφός σας έχει περισσότερα αισθήματα για σας κι αν θα σας μιλήσει για αυτά. Μην επικεντρώνεστε τόσο στα λόγια, όσο στις πράξεις τους. Διαβάστε μερικές πράξεις που κάνουν οι άνθρωποι όταν αισθάνονται ευτυχισμένοι με το ταίρι τους.