Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Δεξιότητες: Πώς το να μάθετε κάτι νέο ωφελεί την ψυχική σας υγεία

Δεξιότητες: Πώς το να μάθετε κάτι νέο ωφελεί την ψυχική σας υγεία

Δεξιότητες: Πολλά στοιχεία δείχνουν ότι το να μαθαίνετε κάτι νέο είναι ενδιαφέρον και καλό για την ψυχική σας ευεξία και ευτυχία.

Πιθανότατα έχει περάσει λίγος καιρός από τότε που καταφέρατε να μάθετε κάτι νέο. Οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν να συγκεντρώνουν νέες δεξιότητες καθώς μεγαλώνουν και αντ’ αυτού επικεντρώνονται στη φροντίδα της οικογένειας και στην πληρωμή των λογαριασμών. Αλλά πολλά στοιχεία δείχνουν ότι το να μαθαίνετε κάτι νέο είναι ενδιαφέρον και καλό για την ψυχική σας ευεξία και ευτυχία. Είτε πρόκειται για ένα νέο χόμπι είτε για την εκμάθηση ενός νέου θέματος, θα αποκομίσετε κάθε είδους οφέλη εάν μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε κάτι νέο.

Θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση

Η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων βελτιώνει την αυτοπεποίθηση. Μελέτες δείχνουν ότι θα μπορείτε να αναλαμβάνετε νέα καθήκοντα είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι όταν προσθέτετε μια νέα δεξιότητα. Οι άλλοι πιθανότατα θα ζητήσουν τη συμβουλή σας και γενικά θα αισθάνεστε πιο ικανοί και σίγουροι επίσης. Επιπλέον, η απλή αίσθηση του να ξέρεις ότι βάλατε στόχο να πετύχετε έναν στόχο και το κάνατε θα σας δώσει μια αίσθηση ολοκλήρωσης που ενισχύει την αυτοεκτίμηση.

Θα γίνετε πιο περίεργοι

Όταν είστε απασχολημένοι να μάθετε κάτι νέο, ειδικά κάτι που σας ενδιαφέρει, φυσικά θα κεντρίσετε την περιέργειά σας. Έρευνες δείχνουν ότι οι περίεργοι άνθρωποι νιώθουν περισσότερα θετικά συναισθήματα, λιγότερο άγχος και γενικά είναι πιο ικανοποιημένοι με τη ζωή και τον κόσμο γύρω τους. Εν ολίγοις, βρίσκουν περισσότερη απόλαυση στην καθημερινή τους ζωή, επειδή οι περίεργοι άνθρωποι τείνουν να βλέπουν την καινοτομία στον κόσμο γύρω τους.

Θα βρείτε σύνδεση

Ένα από τα πιο προφανή οφέλη της εκμάθησης κάτι καινούργιο είναι η αυξημένη πιθανότητα σύνδεσης με άλλους. Εάν η δεξιότητα που θέλετε να μάθετε απαιτεί να παρακολουθήσετε μια τάξη ή ένα εργαστήριο, είναι πιθανό να βρείτε άλλα άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα. Ένα κοινό ενδιαφέρον για ένα θέμα είναι ένα από τα πιο κοινά θεμέλια για φιλίες και μπορεί να σας οδηγήσει σε νέες συνδέσεις που διαφορετικά δεν θα είχατε. Ένα από τα δύσκολα πράγματα σχετικά με την ενηλικίωση για πολλούς ανθρώπους είναι η εύρεση νέων φίλων, καθώς απλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο στο κολέγιο ή νωρίτερα στη ζωή. Η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας μπορεί να σας βοηθήσει να το αλλάξετε.

Θα αμφισβητήσετε τον εαυτό σας

Μαθαίνοντας μια νέα δεξιότητα, προκαλείτε τον εαυτό σας με νέους τρόπους. Συχνά σκεφτόμαστε τις προκλήσεις ως αρνητικές εμπειρίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αλλά το να προκαλέσετε τον εαυτό σας διανοητικά για να επεκτείνετε τη σκέψη σας και να κατακτήσετε μια εργασία είναι εξαιρετικό για την υγεία του εγκεφάλου σας και την ψυχική σας ευεξία. Αυτό συμβαίνει επειδή η πρόκληση του μυαλού σας το ενισχύει, κάτι που μια μελέτη του Πανεπιστημίου Duke έδειξε ότι βοηθά στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης.

Θα δημιουργήσετε

Πολλές δεξιότητες σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε κάτι από το τίποτα. Για παράδειγμα, η κηπουρική ξεκινά με τίποτα περισσότερο από σπόρους, χώμα και νερό. Αλλά μπορείτε να καλλιεργήσετε τη δική σας συγκομιδή με λίγο χρόνο, προσοχή και ηλιοφάνεια. Με πιο δημιουργικές αναζητήσεις όπως το σχέδιο ή η φωτογραφία, λυγίζετε ενεργά τους δημιουργικούς σας μυς. Η δημιουργία βελτιώνει την ψυχική και σωματική υγεία δίνοντάς σας μια διέξοδο για συναισθήματα που διαφορετικά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν και να σας βαρύνουν συναισθηματικά.

Οποιαδήποτε νέα δεξιότητα ή αντικείμενο και αν επιλέξετε να μάθετε, μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο σας ωφελεί. Θα αποκτήσετε μια νέα δεξιότητα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με χρήσιμους τρόπους στη ζωή σας. Και το αναμφισβήτητα μεγαλύτερο όφελος είναι μια συνολική βελτίωση της ψυχικής σας ηρεμίας και της απόλαυσης στη ζωή και στον κόσμο γύρω σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η υποστήριξη από άλλους σε αγχωτικές περιόδους μπορεί να μετριάσει τον αντίκτυπο του γενετικού κινδύνου κατάθλιψης, σύμφωνα με μελέτη

Πολλοί ηλικιωμένοι δεν έχουν καθαρή όραση, ακόμη και με γυαλιά, διαπιστώνει μελέτη

Οι ευτυχισμένοι έφηβοι γίνονται πιο υγιείς ως ενήλικες

Η σημασία της ενδυνάμωσης κορμού στη συνολική φυσική κατάσταση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο θυμός οδηγεί σε αλλαγές στα αιμοφόρα αγγεία που μπορεί να βλάψουν την καρδιά

Θυμός καρδιά: Όταν θυμώνουμε, το σώμα μας απελευθερώνει ορμόνες του στρες όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη, που μπορεί να προκαλέσουν αύξηση της αρτηριακής μας πίεσης και αύξηση του καρδιακού μας παλμού.

Η διαταραχή της υπερφαγίας δεν είναι τόσο παροδική όσο πιστεύαμε προηγουμένως

Από τη λήξη της μελέτης, οι ερευνητές διερευνούν και αναπτύσσουν θεραπευτικές επιλογές για τη διαταραχή υπερφαγίας και εξετάζουν μεθόδους προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καλύτερο εντοπισμό ατόμων που θα ωφελούνταν από τη θεραπεία.

Γιατί ο νεαρός εγκέφαλος είναι τρομερά ευάλωτος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

Κοινωνική δικτύωση: Ο νεαρός εγκέφαλος είναι τρομερά ευάλωτος στις αρνητικές επιπτώσεις των social media λόγω του αναπτυξιακού του σταδίου και της ευαισθησίας του σε εξωτερικές επιρροές.

Close Icon