Ψυχική Υγεία

Αθλητισμός Περπάτημα Οφέλη: Εάν περπατάτε είναι πιο πιθανό να είστε δημιουργικοί και καινοτόμοι [vid]

Αθλητισμός Περπάτημα Οφέλη: Εάν περπατάτε είναι πιο πιθανό να είστε δημιουργικοί και καινοτόμοι [vid]

Αθλητισμός Περπάτημα Οφέλη: Μια ολιγόλεπτη μόλις βόλτα μπορεί να σας δώσει άμεσα μια ψυχική ώθηση ιδιαιτέρως σε στιγμές που την έχετε πραγματικά ανάγκη. Τα καλά δε νέα δεν σταματούν εκεί, αφού μελέτες έχουν αποδείξει ότι το περπάτημα μπορεί να προωθήσει την δημιουργικότητά σας και τις γνωστικές διεργασίες του εγκεφάλου που σχετίζονται με την καινοτόμο σκέψη.

Τα φυσικά οφέλη που προσφέρετε στο σώμα και την υγεία σας καθώς περπάτατε έχουν εκτεθεί σε προγενέστερα κείμενά μας. Η ενίσχυση της καρδιακής υγείας και ο μειωμένος κίνδυνος ανάπτυξης υψηλής αρτηριακής πίεσης είναι μεταξύ των αξιοσημείωτων ευεργεσιών που παρέχει το περπάτημα. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραληφθεί η σημασία της άσκησης και ειδικότερα ενός περιπάτου στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας.

Ειδικότερα, μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ διαπίστωσε ότι το περπάτημα αύξησε τη δημιουργική παραγωγή περί του 60%  – κατά μέσο όρο. Οι ερευνητές χαρακτήρισαν αυτόν τον τύπο δημιουργικότητας «αποκλίνουσα σκέψη», την οποία ορίζουν ως μια διαδικασία σκέψης που χρησιμοποιείται για τη ανάπτυξη δημιουργικών ιδεών, εξερευνώντας πολλές πιθανές λύσεις. Σύμφωνα με τη μελέτη, «το περπάτημα ανοίγει την ελεύθερη ροή ιδεών και είναι μια απλή και ισχυρή λύση στους στόχους αύξησης της δημιουργικότητας και της σωματικής δραστηριότητας».

Οι ψυχολόγοι διαπίστωσαν ότι μία 10λεπτη βόλτα μπορεί να είναι εξίσου καλή με μια προπόνηση 45 λεπτών όσον αφορά για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους. Αυτό είναι μεγάλης σημασίας, δεδομένου ότι η επιστήμη δείχνει ότι η συμμετοχή σε δραστηριότητες που επιτρέπουν στο μυαλό μας να περιπλανηθεί προωθεί μια ψυχική κατάσταση που ευνοεί τις καινοτόμες ιδέες και τις στιγμές έμπνευσης και δημιουργίας.

Αλλά δεν είναι μόνο η δημιουργικότητά σας που θα ωφεληθεί από την ψυχική ανύψωση που σας παρέχει το περπάτημα. Καθώς περπατάτε αποδεδειγμένα ενισχύετε τη διάθεσή σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι μόλις 12 λεπτά βόλτας με τα πόδια οδήγησαν σε αύξηση της ευγένειας, του σθένος, της προσοχής και της αυτοπεποίθησης σε σχέση με τον ίδιο χρόνο που περνούσε κανείς καθιστός.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πράγματα που χρειάζεται να αποφεύγουμε να βάζουμε στο πλυντήριο

Διατροφή : 3 Τροφές για υγιή οργανισμό

Έγκυες και θηλάζουσες : Όσες έχουν κάνει το εμβόλιο είναι ασφαλείς απέναντι στον κορωνοϊό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια τα οφέλη από το εποικοδομητικό άγχος;

Εποικοδομητικό άγχος: Το καλό άγχος, που συχνά αναφέρεται ως "eustress", είναι ένας τύπος άγχους που μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην ευημερία, τα κίνητρα και την απόδοση ενός ατόμου.

Τι είναι το οξειδωτικό στρες και πώς επηρεάζει την υγεία μας

Παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν το οξειδωτικό στρες περιλαμβάνουν την κακή διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα και έλλειψη φρούτων και λαχανικών, το κάπνισμα, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το χρόνιο στρες.

Μπορεί μια εξέταση αίματος να διαγνώσει κατάθλιψη και διπολική διαταραχή

Προορίζεται για ασθενείς ηλικίας 18 ετών και άνω που λαμβάνουν θεραπεία για ένα μέτριο ή σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων διαβιβάζονται εντός 4 εβδομάδων στον συνταγογραφούντα ψυχίατρο, ο οποίος θα επιβεβαιώσει τη διάγνωση στον ασθενή κατά τη διάρκεια μιας διαβούλευσης.

Πώς να θωρακίσετε συναισθηματικά το παιδί για να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό 

Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αναδεικνύοντας τα δυνατά του σημεία, τα ταλέντα και τις θετικές του ιδιότητες. Ενθαρρύνετέ τα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και χόμπι που τους αρέσουν και στα οποία διαπρέπουν.