Ψυχική Υγεία

Αθλητισμός Περπάτημα Οφέλη: Εάν περπατάτε είναι πιο πιθανό να είστε δημιουργικοί και καινοτόμοι [vid]

Αθλητισμός Περπάτημα Οφέλη: Εάν περπατάτε είναι πιο πιθανό να είστε δημιουργικοί και καινοτόμοι [vid]

Αθλητισμός Περπάτημα Οφέλη: Μια ολιγόλεπτη μόλις βόλτα μπορεί να σας δώσει άμεσα μια ψυχική ώθηση ιδιαιτέρως σε στιγμές που την έχετε πραγματικά ανάγκη. Τα καλά δε νέα δεν σταματούν εκεί, αφού μελέτες έχουν αποδείξει ότι το περπάτημα μπορεί να προωθήσει την δημιουργικότητά σας και τις γνωστικές διεργασίες του εγκεφάλου που σχετίζονται με την καινοτόμο σκέψη.

Τα φυσικά οφέλη που προσφέρετε στο σώμα και την υγεία σας καθώς περπάτατε έχουν εκτεθεί σε προγενέστερα κείμενά μας. Η ενίσχυση της καρδιακής υγείας και ο μειωμένος κίνδυνος ανάπτυξης υψηλής αρτηριακής πίεσης είναι μεταξύ των αξιοσημείωτων ευεργεσιών που παρέχει το περπάτημα. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραληφθεί η σημασία της άσκησης και ειδικότερα ενός περιπάτου στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας.

Ειδικότερα, μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ διαπίστωσε ότι το περπάτημα αύξησε τη δημιουργική παραγωγή περί του 60%  – κατά μέσο όρο. Οι ερευνητές χαρακτήρισαν αυτόν τον τύπο δημιουργικότητας «αποκλίνουσα σκέψη», την οποία ορίζουν ως μια διαδικασία σκέψης που χρησιμοποιείται για τη ανάπτυξη δημιουργικών ιδεών, εξερευνώντας πολλές πιθανές λύσεις. Σύμφωνα με τη μελέτη, «το περπάτημα ανοίγει την ελεύθερη ροή ιδεών και είναι μια απλή και ισχυρή λύση στους στόχους αύξησης της δημιουργικότητας και της σωματικής δραστηριότητας».

Οι ψυχολόγοι διαπίστωσαν ότι μία 10λεπτη βόλτα μπορεί να είναι εξίσου καλή με μια προπόνηση 45 λεπτών όσον αφορά για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους. Αυτό είναι μεγάλης σημασίας, δεδομένου ότι η επιστήμη δείχνει ότι η συμμετοχή σε δραστηριότητες που επιτρέπουν στο μυαλό μας να περιπλανηθεί προωθεί μια ψυχική κατάσταση που ευνοεί τις καινοτόμες ιδέες και τις στιγμές έμπνευσης και δημιουργίας.

Αλλά δεν είναι μόνο η δημιουργικότητά σας που θα ωφεληθεί από την ψυχική ανύψωση που σας παρέχει το περπάτημα. Καθώς περπατάτε αποδεδειγμένα ενισχύετε τη διάθεσή σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι μόλις 12 λεπτά βόλτας με τα πόδια οδήγησαν σε αύξηση της ευγένειας, του σθένος, της προσοχής και της αυτοπεποίθησης σε σχέση με τον ίδιο χρόνο που περνούσε κανείς καθιστός.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πράγματα που χρειάζεται να αποφεύγουμε να βάζουμε στο πλυντήριο

Διατροφή : 3 Τροφές για υγιή οργανισμό

Έγκυες και θηλάζουσες : Όσες έχουν κάνει το εμβόλιο είναι ασφαλείς απέναντι στον κορωνοϊό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αθλητισμός: Γιόγκα για ψυχική ενδυνάμωση

Αθλητισμός: Με την πάροδο του χρόνου, μια τακτική πρακτική γιόγκα καλλιεργεί την «απόκριση χαλάρωσης», επιτρέποντάς σας να είστε λιγότερο αντιδραστικοί στο άγχος και τα έντονα συναισθήματα. Σύμφωνα με μια μελέτη, μια συνεδρία γιόγκα διάρκειας 90 λεπτών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης – της ορμόνης του στρες.

Η θάλασσα ως ψυχοθεραπεία

Θάλασσα: Ο χρόνος που περνάμε στη θάλασσα – ή αυτό που επιστήμονες ονομάζουν μπλε χώρους – επηρεάζει θετικά τα συναισθήματά μας και τον τρόπο που σκεπτόμαστε, βοηθώντας μας πιθανώς να υιοθετήσουμε μια πιο θετική ματιά στη ζωή.

Όταν η διάθεση περνά από το στομάχι - Tips για καλύτερη ψυχική υγεία

Κατάθλιψη Διατροφή: Μειώστε την πρόσληψη τροφών που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον εγκέφαλο και τη διάθεσή σας, όπως για παράδειγμα η καφεΐνη, το αλκοόλ, τα τρανς λιπαρά και τα τρόφιμα με υψηλά επίπεδα χημικών συντηρητικών ή ορμονών (όπως ορισμένα είδη κρεάτων), και προσπαθείστε να υιοθετήσετε μια όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένη διατροφική ρουτίνα, με πλούσιες πηγές θρεπτικών συστατικών.

Οι συνέπειες του χρόνιου στρες στην υγεία

Άγχος Συνέπειες: Το άγχος είναι παντού και για κάθε άνθρωπο σημαίνει διαφορετικά πράγματα. Και ενώ το λίγο άγχος είναι εντάξει - ένας βαθμός άγχους είναι και ωφέλιμος - το πολύ άγχος μπορεί να σας κουράσει και να έχει επιπτώσεις στην υγεία σας, τόσο ψυχική όσο και σωματική.