Ψυχική Υγεία

Αθλητισμός κατάθλιψη: H αποτελεσματικότητα της γιόγκα στη μείωση των συμπτωμάτων [vid]

Αθλητισμός κατάθλιψη: H αποτελεσματικότητα της γιόγκα στη μείωση των συμπτωμάτων [vid]

Αθλητισμός κατάθλιψη: Ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι οι διατάσεις, η αναπνοή και η εστίαση σε μία πόζα δεν μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογική σας ευεξία, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η γιόγκα μπορεί να είναι αποτελεσματική στη μείωση της κατάθλιψης.

Ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι οι διατάσεις, η αναπνοή και η εστίαση σε μία πόζα δεν μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογική σας ευεξία, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η γιόγκα μπορεί να είναι αποτελεσματική στη μείωση της κατάθλιψης. Η παραδοσιακή θεραπεία για την κατάθλιψη συνήθως περιλαμβάνει συνδυασμό ψυχοθεραπείας και φαρμακευτικής αγωγής. Αλλά δεν ανταποκρίνονται όλοι καλά σε αυτούς τους τύπους θεραπειών. Μόνο το ένα τρίτο των ατόμων λαμβάνουν ανακούφιση από την πρώτη τους δοκιμή με αντικαταθλιπτικά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για πρακτικές νου-σώματος που μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογική ευεξία. Η γιόγκα, ειδικότερα, έχει δείξει απότομη αύξηση στη δημοτικότητα την τελευταία δεκαετία. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το ποσοστό του πληθυσμού των ΗΠΑ που έκανε γιόγκα αυξήθηκε από 5,8% το 2002 σε 10,1% το 2012. Υπάρχουν πολλές μελέτες που έχουν δείξει ότι η γιόγκα μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Στην πραγματικότητα, ορισμένες μελέτες έχουν βρει ότι η γιόγκα είναι εξίσου αποτελεσματική με τα αντικαταθλιπτικά στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η γιόγκα παρέχει άμεση ανακούφιση καθώς και μακροπρόθεσμη μείωση των συμπτωμάτων. Επίσης, μειώνει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Έρευνα για τη γιόγκα και την κατάθλιψη – Περιορισμοί και ερωτήσεις

Ενώ ο αριθμός των μελετών για τη γιόγκα και την κατάθλιψη αυξάνεται, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο έρευνας του θέματος. Ακολουθούν μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η έρευνα σχετικά με τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η γιόγκα στην κατάθλιψη είναι περίπλοκη:

  • Ορισμένες μελέτες περιλαμβάνουν άτομα που αισθάνονται κατάθλιψη, αλλά δεν διαγιγνώσκονται απαραίτητα με κατάθλιψη.
  • Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι γιόγκα που κάνουν τη σύγκριση των μελετών πιο περίπλοκη.
  • Η γιόγκα πιθανότατα επηρεάζει κάθε πληθυσμό με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο.Κάποιες έρευνες έχουν διεξαχθεί σε συγκεκριμένους πληθυσμούς, όπως γυναίκες ή μέλλουσες μητέρες.

 

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η γιόγκα ενισχύει την καρδιακή υγεία

H αποτελεσματικότητα της γιόγκα ως επικουρικής θεραπείας σε ασθενείς με ημικρανία

Η γιόγκα ως τεχνική διαχείρισης του μυοσκελετικού πόνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορείτε να απομακρυνθείτε από μια δύσκολη συναισθηματική κατάσταση;

Δύσκολες εμπειρίες: Ενώ η διαδικασία της λήθης μιας δύσκολης κατάστασης είναι πολύπλευρη και διαφέρει από άτομο σε άτομο, αυτές οι στρατηγικές μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση για την πλοήγηση στην πορεία προς τη θεραπεία και την ανθεκτικότητα.

Εφηβεία: Η καθημερινή συνήθεια με τα κινητά προκαλεί συναισθηματικά προβλήματα.

Από την επεξεργασία των δεδομένων δεν προέκυψε ότι οι έφηβοι ,που είχαν προϋπάρχουσες συναισθηματικές δυσκολίες,  είχαν ακολούθως και πρόβλημα ρύθμισης του χρόνου χρήσης του διαδικτύου. Διαπιστώθηκε ωστόσο ότι η προβληματική χρήση του διαδικτύου έχει πιο σοβαρές επιπτώσεις σε μορφές στάθμισης των συναισθημάτων που χρειάζονται προσπάθεια, όπως δυσκολίες στην επιδίωξη στόχων ζωής και στην κατανόηση των συναισθημάτων κάποιου.

Συναισθήματα: Πώς θα διαβάσετε τους γύρω σας;

Όταν συναντάτε ένα άτομο για πρώτη φορά, το ένστικτό σας, σας μιλά πριν καν προλάβετε να σκεφτείτε. Είναι μια πρωταρχική απόκριση που έχει το σώμα μας και τη χρησιμοποιεί για αυτοπροστασία.

Το άγχος επηρεάζει το σάκχαρο του αίματος

Στρες διαβήτης: Το άγχος, συμπεριλαμβανομένων των περιστάσεων της ζωής, της ασθένειας και της έλλειψης ύπνου, είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Όσο νωρίτερα στολίσετε για τα Χριστούγεννα, τόσο καλύτερα

Τα Χριστούγεννα  και, γενικά, η περίοδος των γιορτών μπορεί να είναι δύσκολη αν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σας «κλέβουν» τη χαρά ή αποχωριστήκατε πρόσφατα ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, αλλά το να στολίζετε το σπίτι σας – ακόμη κι αν δεν έχετε όρεξη – μπορεί να κάνει καλό στην ψυχική σας υγεία.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό στην εφηβεία;

ΔΑΦ: Στην πλοήγηση στον αυτισμό κατά την εφηβεία, μια συλλογική και διεπιστημονική προσέγγιση που περιλαμβάνει γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας και τον ίδιο τον έφηβο είναι ζωτικής σημασίας