Ψυχική Υγεία

Αναβλητικότητα: πώς να την καταπολεμήσεις

Αναβλητικότητα: πώς να την καταπολεμήσεις

Αναβλητικότητα: Υπάρχει μία πλειάδα στρατηγικών που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αντιμετωπίσεις την αναβλητικότητά σου τώρα. Η αναβλητικότητα απασχολεί την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες. 

Χαρακτηριστικά ο Σωκράτης και ο Αριστοτέλης δημιούργησαν μία λέξη ώστε να περιγράψουν τον συγκεκριμένο τύπο συμπεριφοράς, η οποία είναι η ακρασία, ή στη νεοελληνική της απόδοση ακράτεια, που είναι το αντίθετο της εγκράτειας, δηλαδή η έλλειψη αυτοπειθαρχίας. Υπάρχουν 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις άμεσα για να υπερβείς την αναβλητικότητά σου.

  • Επιβράβευσε τον εαυτό σου για τα πράγματα που καταφέρνεις πιο γρήγορα. Αν μπορείς να βρεις έναν τρόπο να κάνεις τα οφέλη των μακροπρόθεσμων επιλογών σου πιο άμεσα, τότε γίνεται πιο εύκολο να αποφύγεις την αναβλητικότητα. Ένας τρόπος για να φέρεις τα μελλοντικά οφέλη πιο κοντά στο παρόν είναι με μία στρατηγική, που προέρχεται από τον κλάδο των Οικονομικών της Συμπεριφοράς. Είναι απλό: Κάνε γυμναστική ακούγοντας αποκλειστικά το αγαπημένο σου audiobook ή podcast. Απάντα στα e-mail σου ενώ απολαμβάνεις το pedicure σου. Σιδέρωσε τα φρεσκοπλυμένα ρούχα παρακολουθώντας ταυτόχρονα την αγαπημένη σου εκπομπή στην τηλεόραση. Πραγματοποίησε μια συνάντηση που σε δυσκολεύει στο αγαπημένο σου εστιατόριο.

  • Κάνε τώρα τις συνέπειες της αναβλητικότητα πιο άμεσες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αναγκάσεις τον εαυτό σου να πληρώσει για το κόστος της αναβλητικότητας πιο σύντομα. Για παράδειγμα, εάν κάνεις γυμναστική μόνος σου το να αποφύγεις την προπόνηση για μία εβδομάδα, δε θα επηρεάσει ουσιαστικά τη ζωή σου, καθώς η υγεία σου δε θα επιβαρυνθεί ουσιαστικά. Ωστόσο, αν έχει δεσμευτεί με ένα φίλο σου να προπονηθείτε από κοινού, το κόστος της αναβλητικότητας από το να χάσεις την προπόνηση είναι πιο άμεσο, καθώς θα επηρεάσει τη σχέση σου με το φίλο σου.

  • Σχεδίασε τις μελλοντικές σου πράξεις. Ο μηχανισμός δέσμευσης είναι ένα από τα αγαπημένα εργαλεία των ψυχολόγων. Για παράδειγμα, μπορείς να οργανώσεις τη διατροφή σου εκ των προτέρων ψωνίζοντας για συγκεκριμένα γεύματα ή μπορείς να σταματήσεις να σπαταλάς χρόνο στο κινητό σου διαγράφοντας εφαρμογές για παιχνίδια ή και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Καταπολέμησε το άγχος της μελέτης

Αυτοσαμποτάζ, η τρικλοποδιά που βάζεις στον εαυτό σου

Μυστικά για να αναπτύξουμε την παραγωγικότητά μας

Τρόποι που το στρες είναι πιο επικίνδυνο από ό,τι νομίζετε

Στρες Συμπτώματα: Το συσσωρευμένο στρες της καθημερινής ζωής μπορούν να βλάψουν την υγεία σας με μη αναστρέψιμους τρόπους, από την πρώιμη γήρανση έως τα καρδιακά προβλήματα, έως τη μακροχρόνια αναπηρία.

Οι διαφορές μεταξύ coaching και ψυχοθεραπείας

Διαφορές μεταξύ του Coaching και της ψυχοθεραπείας. Αν ενδιαφέρεστε να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο, το να μιλάτε με κάποιον στο εξωτερικό της ζωής σας μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Η ψυχοθεραπεία και η καθοδήγηση είναι δύο υπηρεσίες που έχουν βοηθήσει αμέτρητους ανθρώπους να ζήσουν την καλύτερη ζωή τους, αλλά συχνά συγχέονται, καθώς υπάρχει μεγάλη αλληλεπικάλυψη μεταξύ των δύο αυτών τομέων.

Αντιμετωπίστε το στρες στη σχέση σας πριν να εγκλωβιστείτε σε αυτήν

Τέλος, το 19% των ερωτηθέντων ένιωθε αγχωμένο για την έλλειψη προσπάθειας από την άλλη πλευρά. Και είναι μια δύσκολη περίπτωση, γιατί συνήθως νιώθουμε πως ο/η σύντροφός μας δεν επενδύει σοβαρά χρόνο και συναισθήματα σε αυτό που έχουμε αποφασίσει να χτίσουμε εξαρχής μαζί.

Ψυχολογικές θεωρίες αγάπης

Ψυχική υγεία: Ψυχολογικές θεωρίες της αγάπης. Γιατί οι άνθρωποι ερωτεύονται; Γιατί κάποιες μορφές αγάπης είναι τόσο μόνιμες και άλλες τόσο φευγαλέες; Ψυχολόγοι και ερευνητές έχουν προτείνει αρκετές διαφορετικές θεωρίες αγάπης για να εξηγήσουν πώς η αγάπη σχηματίζεται και αντέχει.

Οι πιο συχνοί μύθοι για τις κρίσεις πανικού

Κρίσεις πανικού: Οι πιο συνηθισμένοι μύθοι που τις συνοδεύουν. Υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις και ψευδείς υποθέσεις για τις κρίσεις πανικού, οι οποίες μπορούν να κάνουν απογοητευτική την εξήγηση της κατάστασής σας σε άλλους. Οι μύθοι για τις κρίσεις πανικού μπορούν να οδηγήσουν σε εσφαλμένη διάγνωση των συμπτωμάτων σας ή να σας κάνουν να πιστεύετε ότι είστε αδύναμοι επειδή δεν είστε σε θέση να διαχειριστείτε τα συμπτώματά σας.

7 φράσεις που χρησιμοποιούν οι gashlighters για να μπερδεύουν και να ελέγχουν

"Δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάς" Απλό, κι όμως αποτελεσματικό. Αυτή η δήλωση μπορεί να εμπλουτιστεί με ένα «…αλλά χρειάζεται να ηρεμήσεις». Ο gashlighter μπορεί απλώς να ισχυριστεί ότι δεν έχει ιδέα γιατί έχουμε εκνευριστεί ή θυμώσει και καμία γνώση για τις κατηγορίες που του προσάπτουμε. Απλώς δεν γνωρίζουν. Και ακριβώς επειδή παίζουν το χαρτί του αθώου τόσο αποτελεσματικά, εμείς μένουμε με το ερώτημα μήπως υπερβάλλουμε ή μήπως εμείς τελικά φταίμε σε κάτι.

Πώς θα χτίσουμε υγιή σχέση με εσωστρεφή σύντροφο

Προσπαθήστε να μην το παίρνετε προσωπικά αν ο/η σύντροφός σας χρειάζεται χρόνο να αποφορτιστεί και να μείνει μόνος/η. Είναι πολύ συνηθισμένο οι εσωστρεφείς να χρειάζονται περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σας συγκριτικά με τους εξωστρεφείς.

Τροφές που αποδυναμώνουν το άγχος και άλλες που το επιτείνουν

Θα μπορούσαν οι επεξεργασμένες τροφές, όπως το hot dog, το λουκάνικο, οι πίτσες και τα κέικ να προκαλούν άγχος; Ερευνητές στο Λονδίνο βρήκαν ότι μια τέτοια διατροφή αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.