Ψυχική Υγεία

Αναβλητικότητα: πώς να την καταπολεμήσεις

Αναβλητικότητα: πώς να την καταπολεμήσεις

Αναβλητικότητα: Υπάρχει μία πλειάδα στρατηγικών που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αντιμετωπίσεις την αναβλητικότητά σου τώρα. Η αναβλητικότητα απασχολεί την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες. 

Χαρακτηριστικά ο Σωκράτης και ο Αριστοτέλης δημιούργησαν μία λέξη ώστε να περιγράψουν τον συγκεκριμένο τύπο συμπεριφοράς, η οποία είναι η ακρασία, ή στη νεοελληνική της απόδοση ακράτεια, που είναι το αντίθετο της εγκράτειας, δηλαδή η έλλειψη αυτοπειθαρχίας. Υπάρχουν 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις άμεσα για να υπερβείς την αναβλητικότητά σου.

  • Επιβράβευσε τον εαυτό σου για τα πράγματα που καταφέρνεις πιο γρήγορα. Αν μπορείς να βρεις έναν τρόπο να κάνεις τα οφέλη των μακροπρόθεσμων επιλογών σου πιο άμεσα, τότε γίνεται πιο εύκολο να αποφύγεις την αναβλητικότητα. Ένας τρόπος για να φέρεις τα μελλοντικά οφέλη πιο κοντά στο παρόν είναι με μία στρατηγική, που προέρχεται από τον κλάδο των Οικονομικών της Συμπεριφοράς. Είναι απλό: Κάνε γυμναστική ακούγοντας αποκλειστικά το αγαπημένο σου audiobook ή podcast. Απάντα στα e-mail σου ενώ απολαμβάνεις το pedicure σου. Σιδέρωσε τα φρεσκοπλυμένα ρούχα παρακολουθώντας ταυτόχρονα την αγαπημένη σου εκπομπή στην τηλεόραση. Πραγματοποίησε μια συνάντηση που σε δυσκολεύει στο αγαπημένο σου εστιατόριο.

  • Κάνε τώρα τις συνέπειες της αναβλητικότητα πιο άμεσες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αναγκάσεις τον εαυτό σου να πληρώσει για το κόστος της αναβλητικότητας πιο σύντομα. Για παράδειγμα, εάν κάνεις γυμναστική μόνος σου το να αποφύγεις την προπόνηση για μία εβδομάδα, δε θα επηρεάσει ουσιαστικά τη ζωή σου, καθώς η υγεία σου δε θα επιβαρυνθεί ουσιαστικά. Ωστόσο, αν έχει δεσμευτεί με ένα φίλο σου να προπονηθείτε από κοινού, το κόστος της αναβλητικότητας από το να χάσεις την προπόνηση είναι πιο άμεσο, καθώς θα επηρεάσει τη σχέση σου με το φίλο σου.

  • Σχεδίασε τις μελλοντικές σου πράξεις. Ο μηχανισμός δέσμευσης είναι ένα από τα αγαπημένα εργαλεία των ψυχολόγων. Για παράδειγμα, μπορείς να οργανώσεις τη διατροφή σου εκ των προτέρων ψωνίζοντας για συγκεκριμένα γεύματα ή μπορείς να σταματήσεις να σπαταλάς χρόνο στο κινητό σου διαγράφοντας εφαρμογές για παιχνίδια ή και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Καταπολέμησε το άγχος της μελέτης

Αυτοσαμποτάζ, η τρικλοποδιά που βάζεις στον εαυτό σου

Μυστικά για να αναπτύξουμε την παραγωγικότητά μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εγκέφαλος νεύρο απεικόνιση : Έτσι θεραπεύεται η κατάθλιψη

Εγκέφαλος νεύρο απεικόνιση :  Η επαναλαμβανόμενη διακρανιακή μαγνητική διέγερση, εγκρίθηκε από το FDA το 2008 ως ασφαλής και αποτελεσματική μη επεμβατική θεραπεία για σοβαρή κατάθλιψη ανθεκτική στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Ήρθε η ώρα για τους ανθρώπους να αρχίσουν να ελέγχουν την ψυχική τους υγεία

Ο καλός ύπνος μπορεί να διώξει το άγχος μακριά: Ο ύπνος μιας καλής νύχτας είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και τη διατήρηση της νευροχημικής ισορροπίας του εγκεφάλου σε βέλτιστο επίπεδο. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι Αμερικανοί δεν κοιμούνται αρκετά.

Η θάλασσα μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα

Θάλασσα Ψυχική Υγεία: Όλο και περισσότερες έρευνες υποστηρίζουν την άποψη ότι οι άνθρωποι που ζουν κοντά στην θάλασσα ή κάποιο σώμα νερού αναφέρουν λιγότερες ψυχικές προκλήσεις, όπως για παράδειγμα κατάθλιψη.

Αυτοφροντίδα : 6+1 πρακτικές για να είσαι ευτυχισμένος

Αυτοφροντίδα : Η ενσωμάτωση της αυτοεξυπηρέτησης κάθε μέρα βοηθά να χρησιμεύσει ως πανοπλία για την προστασία της ενέργειας που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε και να ευδοκιμήσουμε. Η αυτοεξυπηρέτηση συμβάλλει σημαντικά στη διαχείριση του άγχους και στην καλύτερη ζωή σας