Ψυχική Υγεία

Αναγνώριση της κατάθλιψης στους άνδρες: 7 σημάδια για παρακολούθηση

Αναγνώριση της κατάθλιψης στους άνδρες: 7 σημάδια για παρακολούθηση

Αναγνώριση της κατάθλιψης στους άνδρες: 7 σημάδια για παρακολούθηση. Είσαι εσύ ή κάποιος που ξέρεις να παλεύει με την κατάθλιψη; Φαίνεται ότι ο αδερφός, ο θείος, ο πατέρας ή ο φίλος δεν είναι ο συνήθης εαυτός του; Λέει ότι νιώθει κουρασμένος όλη την ώρα; Η γνώση των σημείων κατάθλιψης στους άνδρες είναι σημαντική, ώστε ο αγαπημένος σας να μπορέσει να λάβει την απαραίτητη θεραπεία και να μην ξεπεραστεί από την κατάθλιψη.

  • Το πρώτο στάδιο είναι η απώλεια του ενδιαφέροντος για προηγούμενα χόμπι. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας σημειώνουν ότι οι άνδρες που έχουν κατάθλιψη μπορεί να μην βιώνουν πλέον την ευτυχία να κάνουν τις δραστηριότητες που κάποτε τους έφεραν χαρά. Αυτή η απώλεια ενδιαφέροντος μπορεί επίσης να επεκταθεί και στην κρεβατοκάμαρα, όπου μπορεί να μην ενδιαφέρεται πλέον να κάνει σεξ με τον σύντροφο του, ή να γίνει πιο απόμακρος συναισθηματικά.

  • Είναι θλιμμένος όλη την ώρα. Όλοι έχουν στιγμές που νιώθουν πεσμένοι ή λυπημένοι. Η θλίψη είναι το ίδιο φυσιολογικό ανθρώπινο συναίσθημα με τη χαρά. Ωστόσο, όταν αυτή η θλίψη διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να υπάρξει ένα σοβαρότερο πρόβλημα.
  • Καταχράται αλκοόλ ή ναρκωτικά. Ένας τρόπος που οι άνδρες προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους είναι να πίνουν αλκοόλ ή να κάνουν κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει ακόμα πιο πολύ την κατάσταση και σίγουρα αποτελεί ένα σύμπτωμα.
  • Δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του: Στην εργασία του, σε οικιακά ζητήματα

  • Επικίνδυνη συμπεριφορά: Όταν κάποιος κάνει πράξεις για να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό του ή άλλους χωρίς φόβο ή επίγνωση των συνεπειών. π.χ αλκοόλ -οδήγηση
  • Δεν φροντίζει τον εαυτό του. Όταν έχεις κατάθλιψη, η προσωπική αυτοπερίθαλψη πέφτει στο περιθώριο
  • Αντιμετωπίζει φυσικά προβλήματα, όπως: Κεφαλαλγίες, πόνο, θέματα πέψης, κράμπες
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η ανδρική κατάθλιψη ένας αόρατος εχθρός

Μπορεί να αντιμετωπιστεί η ανδρόπαυση;

Ποια σημάδια δείχνουν ανδρική εμμηνόπαυση

Πάνω από 100 οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση μετά τη Μπεκατώρου

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, έδωσε θάρρος στην κοπέλα, και η μαρτυρία της το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε μια χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, που ακόμη είναι άγνωστο ποιους θα παρασύρει.

Τι σημαίνει τοκοφοβία και πώς εκδηλώνεται

Τοκοφοβία: Φόβος εγκυμοσύνης και τοκετού. Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός είναι πολύ σημαντικά γεγονότα στη ζωή μιας γυναίκας. Αν και πολλοί το βιώνουν ως στιγμή χαράς και γιορτής, για πολλούς άλλους είναι πηγή ανησυχίας - μπορεί ακόμη και να είναι και  ανάμεικτα τα συναισθήματα. Για άλλους, κρύβει έναν πραγματικό «παράλογο φόβο», όχι μόνο του τοκετού, αλλά και του ίδιου του γεγονότος της εγκυμοσύνης.

Πώς να ξεχωρίζουμε το άγχος από την ανησυχία για καλύτερη αντιμετώπιση

Για πολλούς ανθρώπους, η ανησυχία πηγαινοέρχεται και τα αποτελέσματα δεν επηρεάζουν την καθημερινότητά σας. Αλλά το άγχος προκαλεί ένα άβολο συναίσθημα, αρκετά έντονο ώστε να επηρεάσει την ποιότητα ζωής σας.

Πως θα λειάνετε τις "γωνίες" της προσωπικότητάς σας

Δεν είμαστε ανώτεροι ή κατώτεροι από όσους συναντάμε στον δρόμο μας, πιο μορφωμένοι ή πιο έξυπνοι, πιο επιτυχημένοι ή πιο πλούσιοι. Είμαστε ψυχές που περιπλανώνται, πνεύματα που εξελίσσονται και καρδιές που γυρεύουν αγάπη, αποδοχή και συγχώρεση.

Blue Monday 2021: Σήμερα η πιο μελαγχολική μέρα του χρόνου

Blue Monday 2021: Η Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θεωρείται παγκοσμίως η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου, η γνωστή Blue Monday, ωστόσο μην ξεχνάμε, ότι για τη χώρα μας η Blue Monday συμπίπτει με μια σημαντική νίκη απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, καθώς άνοιξε σήμερα 18 Ιανουαρίου το λιανεμπόριο.   

Η ψύχωση ως συνέπεια της πανδημίας

Μπορεί ο κορωνοϊός να προκαλέσει ψύχωση: Ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Ο ξηρός βήχας, ο πυρετός, η κόπωση και η δύσπνοια δεν είναι τα μόνα συμπτώματα του κορωνοϊού που πρέπει να αναζητήσετε. Υπάρχουν τώρα αυξανόμενες ανησυχίες για το πώς η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει την ψυχική υγεία μετά από γιατρούς από όλο τον κόσμο που ανέφεραν επεισόδια ψύχωσης σε άτομα με COVID- 19.

Ψυχοθεραπεία: Γιατί υπάρχει αντίσταση στη θεραπεία

Ψυχοθεραπεία: Ένα από τα πράγματα που βοηθούν τους ανθρώπους να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και τους επιτρέπει να αισθάνονται σαν να έχουν κάποιον έλεγχο στη ζωή τους, είναι να σκεφτούν την αλλαγή.