Ψυχική Υγεία

Αλκοολισμός- τύποι- συνέπειες: Ένα τέρας που δεν μπορείς να το διακρίνεις

Αλκοολισμός- τύποι- συνέπειες: Ένα τέρας που δεν μπορείς να το διακρίνεις

Αλκοολισμός- τύποι- συνέπειες: Ένα τέρας που δεν μπορείς να το διακρίνεις. Η κατανάλωση αλκοόλ είναι ο πιο σημαντικός εθισμός παγκοσμίως. Αυτό το πρόβλημα συχνά καλύπτεται και προκαλεί οργανικές αλλαγές και τροποποιήσεις στην προσωπικότητα του καταναλωτή.

Ένα ακατάλληλο πρότυπο χρήσης ουσιών που οδηγεί σε σημαντική εξασθένηση, που εκφράζεται από τρία (ή περισσότερα) από τα ακόλουθα στοιχεία σε κάποιο σημείο σε μια συνεχή περίοδο 12 μηνών: Ανοχή: ανάγκη αύξησης της δόσης που καταναλώνεται για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Απόσυρση: φυσικά συμπτώματα που έχει το άτομο όταν δεν καταναλώνει αλκοόλ (κούνημα στα χέρια, ναυτία, διέγερση, παραισθήσεις, αϋπνία). Η ουσία λαμβάνεται συχνά σε μεγαλύτερες ποσότητες ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αρχικά προβλεπόμενο. Υπάρχει η επιθυμία για έλεγχο της κατανάλωσης. Αφιερώνεται πολύς χρόνος σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την απόκτηση ή την κατανάλωση της ουσίας. Μείωση των κοινωνικών, εργασιακών ή ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων λόγω της κατανάλωσης της ουσίας. Η ουσία εξακολουθεί να λαμβάνεται παρά την επίγνωση ψυχολογικών ή σωματικών προβλημάτων.

Ένα ακατάλληλο μοτίβο χρήσης ουσιών που οδηγεί σε σημαντική εξασθένηση, που εκφράζεται από ένα (ή περισσότερα) από τα ακόλουθα στοιχεία για περίοδο 12 μηνών: Επαναλαμβανόμενη χρήση ουσιών, η οποία οδηγεί σε παραβίαση υποχρεώσεων στην εργασία, το σχολείο ή το σπίτι. Η επαναλαμβανόμενη χρήση της ουσίας σε καταστάσεις όπου αυτό είναι φυσικά επικίνδυνο, όπως η οδήγηση αυτοκινήτου. Επαναλαμβανόμενα νομικά προβλήματα που σχετίζονται με την ουσία. Συνεχής χρήση, παρά τα κοινωνικά ή διαπροσωπικά προβλήματα που προκαλούνται από τις επιπτώσεις της ουσίας.

Τύποι αλκοολισμού: Ο αλκοολισμός τύπου Ι : υπάρχει μεγάλη επιρροή στο κοινωνικό περιβάλλον, εις βάρος των γενετικών παραγόντων. Χαρακτηρίζονται από το ότι έχουν παθητικά εξαρτώμενα χαρακτηριστικά, παρουσιάζουν συμπεριφορές αποφυγής και ανησυχία για το τι λένε άλλοι. Αλκοολισμός τύπου II : υπάρχει μεγαλύτερη επίδραση στις αντικοινωνικές συμπεριφορές των γονέων και των στενών συγγενών. Παρουσιάζουν συχνά επιθετικές συμπεριφορές, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα. Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους είναι ευερεθιστότητα και παρορμητικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το στρες που έχει δημιουργήσει η πανδημία οδηγεί σε αύξηση κατανάλωσης αλκόολ

Η ανδρική κατάθλιψη ένας αόρατος εχθρός

Γιατί είναι τόσο σημαντική η ψυχική υγεία και γιατί μας επηρεάζει καταλυτικά

Κλινική εικόνα της Διαταραχής της Διαγωγής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η σχέση μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών επηρεάζει τη θεραπεία

Νοσηλευτές ασθενείς: Οι νοσηλευτές ψυχικής υγείας υπερασπίζονται εδώ και καιρό τη σχέση νοσηλευτή-ασθενούς ως εργαλείο που επιτρέπει την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια στο πλαίσιο της θεραπευτικής επικοινωνίας.

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας σχετίζεται με καλύτερη ψυχική υγεία

Αθλητισμός: Αυτό που μας λένε τα ευρήματα της μελέτης είναι ότι ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας κρίσης δημόσιας υγείας, οι άνθρωποι θα πρέπει να ενθαρρύνονται να είναι σωματικά δραστήριοι για να διατηρήσουν τη σωματική και ψυχική τους υγείας.

Ποιο είναι το ιδανικό ταίρι για έναν Υδροχόο;

Σχέσεις Υδροχόος: Προχωρώντας στο 2022, δείτε πώς μπορούν να ταιριάξουν οι Υδροχόοι στις σχέσεις τους με σύμμαχο τον ζωδιακό κύκλο, είτε πιστεύετε στα ζώδια είτε παραμένετε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτά.

Το άγχος για την Covid σχετίζεται με αυξήσεις στα ποσοστά κατάθλιψης στις γιορτές

Κορωνοϊός: Παρά την είσοδο των εμβολίων που προστατεύουν τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου από το να αρρωστήσει σοβαρά από τον ιό και το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκαν lockdown κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης ήταν «στα ίδια με πέρυσι», δήλωσε η Δρ Daisy Fancourt, επικεφαλής. συγγραφέας από το UCL Institute of Epidemiology and Health Care.

Μορφές εκδήλωσης των στερεοτύπων

Ωστόσο, οι άνθρωποι παραμερίζουν εξίσου εύκολα τα στερεότυπά τους, κατά την αξιολόγηση των άλλων, όταν έχουν σαφείς, εξατομικευμένες πληροφορίες για αυτούς.