Ψυχική Υγεία

Άγχος: 5 Τρόποι να διαχειριστείτε το άγχος σας

Άγχος: 5 Τρόποι να διαχειριστείτε το άγχος σας

Άγχος: η ζωή μπορεί να αισθάνεται συντριπτική και αγχωτική μερικές φορές.

Στη σημερινή κοινωνία, το άγχος και η αλλαγή συχνά θεωρούνται το ίδιο πράγμα. Το άγχος είναι μια φυσιολογική και ψυχολογική απάντηση σε μια αλλαγή σε μια κατάσταση που το σώμα και το μυαλό θεωρούν ότι είναι συντριπτική.

Διαχειριστείτε το άγχος σας

Με τους γρήγορους ρυθμούς της δουλειάς και του σπιτιού, το να πλημμυρίζετε συνεχώς από την τεχνολογία και να συνεχίζετε να θέλετε να έχετε χρόνο για να συνδεθείτε με τους γύρω σας, η ζωή μπορεί να αισθάνεται συντριπτική και αγχωτική μερικές φορές.Μπορεί συχνά να αναρωτιέστε πώς πρέπει να διαχειριστείτε το άγχος. Δοκιμάστε αυτές τις πέντε συμβουλές για να διαχειριστείτε το άγχος και να μειώσετε το συνολικό άγχος των καθημερινών δραστηριοτήτων:

Χρησιμοποιήστε καθοδηγούμενο διαλογισμό.

Ο καθοδηγούμενος διαλογισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποσπάσετε την προσοχή σας από το άγχος της καθημερινής ζωής. Υπάρχουν πολλοί καθοδηγούμενοι διαλογισμοί διαθέσιμοι στο διαδίκτυο που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε πέντε λεπτά κεντραρισμένης χαλάρωσης.

Εξασκηθείτε στη βαθιά αναπνοή.

Η βαθιά αναπνοή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε την ενεργοποίηση του συμπαθητικού νευρικού σας συστήματος, το οποίο ελέγχει την αντίδραση του σώματος σε μάχη ή φυγή σε μια αντιληπτή απειλή. Οι βαθιές αναπνοές που λαμβάνονται για πέντε δευτερόλεπτα, κρατούνται για δύο δευτερόλεπτα και αφήνονται για πέντε δευτερόλεπτα, μπορούν να σας βοηθήσουν να ενεργοποιήσετε το παρασυμπαθητικό νευρικό σας σύστημα για ξεκούραση και πέψη, κάτι που βοηθά στη μείωση του γενικού στρες και του άγχους που μπορεί να αντιμετωπίζετε.

Διατηρήστε τη σωματική άσκηση και την καλή διατροφή.

Η σωματική άσκηση και η διατροφή είναι δύο σημαντικά συστατικά στον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεστε στο στρες. Όταν το σώμα σας είναι υγιές, το μυαλό σας μπορεί να είναι υγιές και το αντίστροφο. Η σωματική άσκηση έχει αποδειχτεί ότι ανακουφίζει από το στρες και βοηθά επίσης στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής σας. Η διατροφή είναι σημαντική γιατί το άγχος μπορεί να εξαντλήσει ορισμένες βιταμίνες, όπως το σύμπλεγμα Α, το σύμπλεγμα Β, το C και το Ε. Η διατήρηση της σωστής διατροφής δεν βοηθά μόνο το σώμα σας να αισθάνεται καλύτερα, αλλά και το μυαλό σας, κάτι που σας επιτρέπει να καταπολεμήσετε καλύτερα το στρες.

Διαχειριστείτε το χρόνο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το να ξοδεύετε χρόνο σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να γίνει αγχωτικό, όχι μόνο από το τι μπορεί να δείτε σε αυτούς, αλλά και επειδή ο χρόνος μπορεί να αφιερωθεί καλύτερα για να απολαύσετε μια επίσκεψη με φίλους, να είστε έξω απολαμβάνοντας τον καιρό ή να διαβάσετε ένα υπέροχο βιβλίο. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη νύχτα, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει τον ύπνο λόγω αυξημένου άγχους την ακριβή ώρα που οι άνθρωποι προσπαθούν να χαλαρώσουν για το βράδυ, με αποτέλεσμα λιγότερες συνολικά ώρες ποιοτικού ύπνου.

Συνδεθείτε με άλλους.

Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα. Πρέπει να έχετε σχέσεις με ανθρώπους για να αισθάνεστε υποστήριξη. Η εύρεση μιας αίσθησης κοινότητας, είτε στη δουλειά, είτε με μια θρησκευτική οργάνωση είτε μέσω κοινών δραστηριοτήτων, όπως οργανωμένα αθλήματα, είναι σημαντική για την ευημερία σας. Η απόλαυση μιας κοινής δραστηριότητας σάς επιτρέπει να βρείτε υποστήριξη και να καλλιεργήσετε σχέσεις που μπορούν να είναι υποστηρικτικές σε δύσκολες στιγμές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα αποφύγετε το άγχος της καθημερινότητας;

Πώς να αυξήσετε τη σεξουαλική επιθυμία του ζευγαριού

5 τρόποι για να καλλιεργήσετε την αγάπη για τον εαυτό σας

Τεχνητό πάγκρεας δοκιμάστηκε σε παιδιά με διαβήτη τύπου 1

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς τα social media επηρεάζουν τη ζωή μας;

Social Media: Για να μετριάσετε τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία, είναι σημαντικό να καθιερώσετε υγιή όρια και πρακτικές.

Τεχνολογίες παρακολούθησης που δεν εμπιστεύονται τα άτομα με ψυχικές ασθένειες, σύμφωνα με μελέτη

"Συνιστάται έντονα η ενσωμάτωση σε βάθος γνώσης της βιωμένης εμπειρίας της ψυχικής ασθένειας και των ευρύτερων πλαισίων της φροντίδας ψυχικής υγείας μέσω του συνσχεδιασμού από τους χρήστες και τους φροντιστές", λέει ο Patrickson. Οι ερευνητές λένε ότι ενώ τα ευρήματα αυτά ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους επαγγελματίες της υγείας, τους σχεδιαστές ψηφιακής υγείας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Γέννηση Μωρού - "Γεγονός κρίσης" για τη σχέση του ζευγαριού - Συχνά συνδέεται με μείωση της ποιότητας της σχέσης

Η μελέτη αυτή περιορίστηκε από ένα αρκετά μικρό δείγμα ετερόφυλων γονέων που συμβιώνουν. Παρ' όλα αυτά, υπογραμμίζει την αξία των ιστοριών στη διαμόρφωση των οικογενειακών μεταβάσεων. Για τους θεραπευτές που εργάζονται με νέους γονείς στον απόηχο μιας δύσκολης γέννησης, η ενθάρρυνση των ζευγαριών να αναζητήσουν νόημα στην ιστορία της γέννησης του μωρού τους μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση της μετάβασής τους στη γονεϊκότητα.

Μπορούν τα αναψυκτικά να επηρεάσουν την ψυχική μας υγεία;

Αναψυκτικά: Η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης και καφεΐνης, τα τεχνητά πρόσθετα και η εξάρτηση από τα ανθρακούχα αναψυκτικά ως μηχανισμό αντιμετώπισης είναι πτυχές που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική υγεία.