ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ψωρίαση: Τι είναι και πώς προκαλείται αυτή η φλεγμονώδης δερματική πάθηση;

Ψωρίαση: Τι είναι και πώς προκαλείται αυτή η φλεγμονώδης δερματική πάθηση;

Ψωρίαση: Η ψωρίαση είναι μια φλεγμονώδης πάθηση του δέρματος που μπορεί να παρουσιαστεί με πολλούς τρόπους. Οι διαφορετικοί τύποι ψωρίασης μπορεί να διαφέρουν ως προς τη σοβαρότητα, τη θέση και τη μορφή.

Η ψωρίαση είναι μια φλεγμονώδης δερματική πάθηση που επηρεάζει περίπου το 3,2% του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ψωρίασης, οι οποίοι μπορεί να διαφέρουν ως προς τη σοβαρότητά τους, τη θέση τους στο σώμα και τη φυσική τους εμφάνιση. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν. Σε αυτό το άρθρο, ρίχνουμε μια ματιά σε διαφορετικούς τύπους ψωρίασης και πώς μπορούν να επηρεάσουν τους ανθρώπους.

Πώς προκαλείται η ψωρίαση;

Η ψωρίαση είναι μια δερματική πάθηση που προκαλεί το σχηματισμό των κυττάρων του δέρματος πολύ γρήγορα. Επειδή αυτά αναπτύσσονται γρηγορότερα από ό,τι το σώμα μπορεί να αποβάλει τα υπάρχοντα κύτταρα του δέρματος, σχηματίζονται παχιά, φολιδωτά μπαλώματα. Σε πιο ανοιχτόχρωμους τόνους δέρματος, η ψωρίαση εμφανίζεται συνήθως ως ροζ ή κόκκινα μπαλώματα με ασημόλευκα λέπια. Σε πιο σκούρο δέρμα, η ψωρίαση είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί ως μωβ μπαλώματα με γκρι ή ως σκούρο καφέ χρώμα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ψωρίασης. Οι περισσότεροι τύποι ψωρίασης τείνουν να είναι ήπιοι έως μέτριοι. Ωστόσο, ορισμένοι τύποι ψωρίασης μπορεί να είναι σοβαροί. Οι τύποι της πάθησης περιλαμβάνουν:

  • ψωρίαση κατά πλάκας
  • ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής εντερική
  • ψωρίαση αντίστροφη ψωρίαση
  • φλυκταινώδης ψωρίαση
  • ερυθροδερμική ψωρίαση

Τα άτομα με ψωρίαση μπορεί αρχικά να αναπτύξουν μόνο έναν τύπο ψωρίασης, αλλά μπορεί να αναπτύξουν έναν άλλο τύπο σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανακαλύψτε τα οφέλη του μπάνιου με θαλασσινό αλάτι

Scrub με θαλασσινό αλάτι για να μακρύνουν τα μαλλιά σας

Η άσκηση βοηθά τα άτομα με ψωρίαση

Δοκιμάστε αλάτι της Νεκράς Θάλασσας για δυνατά μαλλιά & καθαρό δέρμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αν η μυρωδιά της αναπνοής σας είναι φρουτώδης ίσως πάσχετε από διαβήτη

Οι κετόνες είναι υδατοδιαλυτά μόρια που παράγονται από το ήπαρ και σχηματίζονται από λιπαρά οξέα μέσα στο σώμα όταν δεν παράγεται αρκετή ινσουλίνη για να μετατραπεί η γλυκόζη σε ενέργεια.

Ο έγκαιρος εντοπισμός ψυχικών ασθενειών με την ανίχνευση του "γονιδίου της παρορμητικότητας"

Ελπίζεται ότι περιγράφοντας τη λειτουργία των γονιδιακών δικτύων που συνθέτουν τη βαθμολογία, η μελέτη θα υποκινήσει πρόσθετες έρευνες με στόχο την ανάπτυξη νέων θεραπειών στο μέλλον.

Σεξουαλική απόλαυση μετά τον τοκετό: Έχει σημασία ο τρόπος του τοκετού;

Συνδυασμοί βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων μπορούν να επηρεάσουν τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ υπάρχει και ένα διαπροσωπικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε κατά νου, σημείωσε η Rosen.

Τα παιδιατρικά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για παιδιά με καρκίνο αποτελούν επιτυχία στα νοσοκομεία της Λατινικής Αμερικής

Σημειωτέον, ένα σχόλιο που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο CANCER συνοψίζει τις κορυφαίες εξελίξεις στον παιδιατρικό καρκίνο κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Παγκόσμια Ημέρα Αμφιβληστροειδούς - Προσβασιμότητα για Άτομα με Προβλήματα Όρασης

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις συνέπειες της πανδημίας στην κοινότητα των Ατόμων με Προβλήματα Όρασης, η Retina International καλεί τις κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο να δώσουν προτεραιότητα και να προστατεύσουν την ευημερία και την ένταξη όσων έχουν προσβληθεί από Σπάνιες Κληρονομικές, Εκφυλιστικές Παθήσεις του Αμφιβληστροειδή.

Αποκόλληση υαλοειδούς: Πόσο σοβαρή είναι;

Αν ξαφνικά αρχίσετε να βλέπετε στο ένα μάτι σκιές, μυγάκια ή συννεφάκια που κινούνται, τότε πιθανότατα να έχετε κάποια αποκόλληση υαλοειδούς ή κάποιο άλλο πρόβλημα στο βυθό του οφθαλμού σας.

Η κεταμίνη σε συνδυασμό με την παρακολούθηση χαμογελαστών προσώπων υπόσχεται πολλά για άτομα ανθεκτικά στη θεραπεία για την κατάθλιψη

Οι ασθενείς στη δοκιμή μας θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν ερωτηματολόγια σχετικά με τα συμπτώματα κατάθλιψης για ένα ολόκληρο έτος μετά την έγχυση, επιτρέποντάς μας να αποκτήσουμε μια αρχική κατανόηση του πόσο ακριβώς μπορεί να διαρκέσει αυτό το όφελος.