ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Προσδόκιμο ζωής : Χαμηλά διαμορφώνετε στις χώρες

Προσδόκιμο ζωής : Χαμηλά διαμορφώνετε στις χώρες

Προσδόκιμο ζωής : Το χάσμα στο προσδόκιμο ζωής μεταξύ των νομών έχει αυξηθεί από το 1980. Σε ορισμένες περιοχές, οι άνθρωποι ζουν κατά μέσο όρο 20 χρόνια περισσότερο από ό, τι σε άλλες περιοχέ

Οι Αμερικανοί που γεννιούνται σήμερα σε ορισμένες κομητείες μπορούν να περιμένουν να ζήσουν 20 χρόνια λιγότερο από τους ανθρώπους σε άλλες περιοχές της χώρας. Και αυτό το χάσμα μακροζωίας έχει αυξηθεί από το 1980, σύμφωνα με ένα κανω ΑΝΑΦΟΡΑ δημοσιεύτηκε αυτόν τον μήνα στο JAMA Internal Medicine.

Το προσδόκιμο ζωής το 2014 ήταν χαμηλότερο σε αρκετές κομητείες στη Νότια Ντακότα και τη Βόρεια Ντακότα – συνήθως σε εκείνους με μεγάλους πληθυσμούς αμερικανών ιθαγενών – και σε περιοχές στην κεντρική Απαλάχεια και στην περιοχή του Μισισιπή Δέλτα.

Μακροζωία παρόμοια με το Πακιστάν, την Ινδία
 • Η κομητεία Oglala Lakota, Νότια Ντακότα – έδρα της κράτησης Pine Ridge Native American – είχε το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής στη χώρα στα 66,8 χρόνια.
 • Αυτό είναι συγκρίσιμο με χώρες όπως το Πακιστάν (66,4 έτη), η Σενεγάλη (66,7 έτη) και η Ινδία (68,3 έτη).
 • Η μελέτη βάζει το μέσο προσδόκιμο ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 79,1 έτη το 2014, αύξηση 5,3 ετών από το 1980.
 • Οι ερευνητές συνέκριναν τα αρχεία θανάτου και την απογραφή των απογραφών σε κάθε νομό. Οι συγγραφείς έγραψαν ότι η συνολική αύξηση του προσδόκιμου ζωής, ωστόσο, «καλύπτει τεράστια διακύμανση σε επίπεδο νομού».
 • Ορισμένες κομητείες σημείωσαν πτώση 3% στο προσδόκιμο ζωής από το 1980. Από τις 10 κομητείες με τις μεγαλύτερες μειώσεις, οκτώ βρίσκονται στο Κεντάκι. Οι άλλοι δύο είναι στην Αλαμπάμα και την Οκλαχόμα.
 • Άλλες κομητείες παρουσίασαν αύξηση του προσδόκιμου ζωής μεταξύ 1980 και 2014 έως και 18%. Σε αυτά περιλαμβάνονται η κομητεία της Νέας Υόρκης, η περιφέρεια της Κολούμπια και τέσσερις κομητείες στην Αλάσκα.
 • Πολλές από τις κομητείες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής ήταν στο Κολοράντο, με το Summit County της πολιτείας να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας στα 86,8 χρόνια – 20 χρόνια υψηλότερα από το νομό με το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής.
 • Αυτό είναι ακόμη υψηλότερο από την κορυφαία Ιαπωνία, η οποία έχει προσδόκιμο ζωής 83,7 χρόνια.
 • Οι ερευνητές υπολόγισαν επίσης τον κίνδυνο θανάτου για πέντε ηλικιακές ομάδες μεταξύ 1980 και 2014. Ο κίνδυνος μειώθηκε σε όλες τις κομητείες για παιδιά κάτω των 5 ετών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το χάσμα μεταξύ των καλύτερων και των χειρότερων ποσοστών αυτής της κατηγορίας μειώθηκε.

 • Οι ερευνητές φέρουν την ευθύνη για τα μεγάλα κενά στο προσδόκιμο ζωής για τις διαφορές στη φτώχεια, τη φυλή / εθνικότητα και την πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη και ασφάλιση.
 • Οι προληπτικοί παράγοντες κινδύνου όπως το κάπνισμα, το ποτό, η παχυσαρκία και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο.
 • Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ αυτών των παραγόντων είναι περίπλοκες.
 • Στο τέλος της ημέρας, οι κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες είναι τόσο αλληλένδετοι με τη συμπεριφορά, τον τρόπο ζωής, τις συνθήκες υγείας και τον κίνδυνο ασθένειας που είναι σχεδόν μια ψευδής διχοτομία για τον διαχωρισμό τους.

Ακολουθεί βίντεο για το προσδόκιμο ζωής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καρκίνωμα νεφρικών κυττάρων : Έτσι διαμορφώνεται το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Ρέικι : Τα μειονεκτήματα της θεραπείας

Πώς να ενισχύσετε την ανθεκτικότητα σας στο άγχος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ελαφριά γνωστική έκπτωση συχνά εξαφανίζεται στους ηλικιωμένους

Άνοια γνωστική εξασθένηση: "Θέλαμε να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις σχετικά με τα πρώιμα στάδια της άνοιας ως πιθανό χρονικό πλαίσιο για την πρόληψη ή τις στρατηγικές παρέμβασης της άνοιας", ανέφερε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Jennifer Manly.

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

ΑΣΕΠ-7Κ/2019: Εκ νέου Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων για αναπλήρωση θέσεων εργασίας σε φορείς πρόνοιας

ΑΣΕΠ-7Κ/2019: Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά αρχίζει στις 6 Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 17 Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Παρασκευή. 

5 Ψυχικά Οφέλη της Άσκησης

Αθλητισμός ψυχικά οφέλη: Από το λιγότερο άγχος μέχρι την τόνωση της αυτοεκτίμησης, η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ευεργετική τόσο για τον εγκέφαλό σας και την ψυχή, όσο και για το σώμα. 

Πράσινη σαλάτα με μέλι, βαλσάμικο και αμύγδαλα

Σαλάτα με αμύγδαλα: Οι σαλάτες εχουν γίνει πιο περίπλοκες, με πιο ψαγμένα υλικά και πολλές φορές αντικαθιστούν ακόμα και το κυρίως, ιδιαίτερα αν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, χορταστικό και με λιγοστές θερμίδες.

Πως άλλαξε ο covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.

Λινγκουίνι με βότκα και λαχανικά

Λινγκουίνι με βότκα και λαχανικά: Το πιάτο που θα δούμε σήμερα σίγουρα δεν είναι ούτε ένα πιάτο συνηθισμένο, ούτε κάτι που θα φτιάχνετε κάθε εβδομάδα. Εκτός κι αν είστε μερακλήδες! Είναι όμως ένα εντυπωσιακό πιάτο και οπτικά, αλλά και γευστικά.

Οι μισοί ενήλικες στη Βρετανία αποκρύπτουν την ψυχική τους κατάσταση από τον ασφαλιστικό τους πάροχο

Ψυχική υγεία ασφάλιση: Σχεδόν οι μισοί ενήλικες (47%) σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισαν προκλήσεις ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς εκατομμύρια αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες, άγχος στις σχέσεις και άγρυπνες νύχτες.