ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρκίνωμα νεφρικών κυττάρων : Έτσι διαμορφώνεται το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Καρκίνωμα νεφρικών κυττάρων : Έτσι διαμορφώνεται το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Καρκίνωμα νεφρικών κυττάρων : Πάνω από το 90% των καρκίνων των νεφρών είναι καρκινώματα των νεφρικών κυττάρων (RCC), τα οποία ξεκινούν από τα σωληνάρια των νεφρών.

Ο καρκίνος των νεφρών εμφανίζεται όταν σχηματίζονται καρκινικά κύτταρα στα νεφρά. Πάνω από το 90% των καρκίνων των νεφρών είναι καρκινώματα των νεφρικών κυττάρων (RCC), τα οποία ξεκινούν από τα σωληνάρια των νεφρών. Τα σωληνάρια είναι μικροσκοπικοί σωλήνες στα νεφρά που βοηθούν στο φιλτράρισμα απορριμμάτων από το αίμα για να κάνουν ούρα. Το υπόλοιπο 10% των καρκίνων των νεφρών ξεκινά από τη νεφρική λεκάνη στο κέντρο του νεφρού, όπου συλλέγονται τα ούρα.

Τι αυξάνει τον κίνδυνο

Οι παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη καρκινώματος των νεφρικών κυττάρων περιλαμβάνουν:

 • κάπνισμα
 • υπέρταση
 • ευσαρκία
 • χημικές εκθέσεις στο χώρο εργασίας
 • οικογενειακό ιστορικό
 • προχωρημένη νεφρική νόσο
 • γενετικοί παράγοντες
 • Ηπατίτιδα Γ
Ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα
 • Ένα από τα πρώτα συμπτώματα του καρκίνου των νεφρών είναι η εμφάνιση αίματος στα ούρα. Μερικές φορές, ένα κομμάτι μπορεί να γίνει αισθητό στην κοιλιά.

 • Μόλις επιβεβαιωθεί ο καρκίνος των νεφρών, η ιατρική σας ομάδα θα καθορίσει το στάδιο του καρκίνου. Το στάδιο βασίζεται στο πόσο ή λίγο έχει εξαπλωθεί ο καρκίνος.
 • Το στάδιο 1 σημαίνει ότι ο καρκίνος είναι μόνο στα νεφρά και ο όγκος έχει μήκος 7 εκατοστά ή μικρότερο.
 • Το στάδιο 2 σημαίνει ότι ο καρκίνος εξακολουθεί να περιέχεται στο νεφρό, αλλά ο όγκος είναι μεγαλύτερος από 7 εκατοστά.
Όταν ο καρκίνος των νεφρών κάνει μεταστάσεις
 • Τα στάδια 3 και 4 δείχνουν ότι ο καρκίνος έχει μετασταθεί ή έχει εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματός σας. Ο καρκίνος των νεφρών εξαπλώνεται μέσω αίματος, λεμφαδένων ή με άμεση επέκταση του αρχικού καρκινικού όγκου σε κοντινούς ιστούς ή δομές.
 • Το στάδιο 3 σημαίνει ότι ο καρκίνος υπάρχει επίσης σε έναν λεμφαδένα κοντά στο νεφρό, ή σε ένα κύριο αιμοφόρο αγγείο νεφρού ή λιπώδη ιστό γύρω από το νεφρό.
 • Το στάδιο 4 σημαίνει ότι ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί στον επινεφρίδιο πάνω από τα νεφρά ή σε άλλο όργανο ή σε απομακρυσμένους λεμφαδένες.

Ακολουθεί βίντεο για τον καρκίνο των νεφρών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πνευμονική αρτηριακή υπέρταση : Διαμόρφωση προσδόκιμου ζωής ασθενών

Προσδόκιμο ζωής : Συνήθειες που βοηθούν στην αύξηση του

Ο ρόλος της COVID-19 στο προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποτροπή/πρόληψη ρήξεις πρόσθιου χιαστού

Οι γυναίκες αθλήτριες είναι γνωστό ότι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τραυματίσουν τον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμό τους (ΠΧΣ), ενώ συμμετέχουν σε αγωνιστικά αθλήματα.

Η ξηρασία αναγκάζει την επανεξέταση της χρήσης του νερού στην Ισπανία

Η κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ υιοθέτησε ένα στρατηγικό σχέδιο τον περασμένο μήνα για την προσαρμογή του συστήματος διαχείρισης του νερού της Ισπανίας στις «επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

Η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγεί σε περισσότερα παιδιά με κακή υγεία παγκοσμίως

Υπερθέρμανση του πλανήτη: Είναι επιτακτική ανάγκη τα παιδιά να ενθαρρύνονται να κάνουν καθημερινή σωματική δραστηριότητα για να χτίσουν και να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.

Αλλαγές στην περίοδο μετά τη χορήγηση εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Covid19: Το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας διεξάγει μια μεγάλη μελέτη σε περισσότερες από 60.000 γυναίκες ηλικίας 12-80 ετών στη Νορβηγία για να διερευνήσει οποιαδήποτε συσχέτιση μεταξύ του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και των διαφορετικών τύπων αλλαγών της περιόδου.