Αυτοφροντίδα

Χαλάρωση Στήθος: Μπορώ να κάνω κάτι να την προλάβω;

Χαλάρωση Στήθος: Μπορώ να κάνω κάτι να την προλάβω;

Οι ελεύθερες ρίζες δημιουργούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία καταστρέφει τις ίνες ελαστίνης του δέρματος. Όσο περισσότερο εκτίθεστε στον ήλιο τόσο περισσότερο κινδυνεύετε από χαλάρωση του στήθους.

Χαλάρωση Στήθος: Το γυναικείο στήθος υφίσταται αλλαγές καθώς η γυναίκα διανύει τα διαφορετικά στάδια της ζωής της. Για παράδειγμα, μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, το δέρμα και οι μύες τεντώνονται, με αποτέλεσμα να χαλαρώνει κατά την επαναφορά. Κάτι ανάλογα συμβαίνει στις γυναίκες που παίρνουν και χάνουν πολλά κιλά, ενώ και μετά την εμμηνόπαυση οι μαστοί γίνονται πιο μαλακοί και λιγότερο πυκνοί λόγω της μειωμένης παραγωγής οιστρογόνων.

Δεν μπορείτε να σταματήσετε τη διαδικασία της γήρανσης και σίγουρα δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε τη βαρύτητα. Μπορείτε όμως να υιοθετήσετε υγιεινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν τα κρατήσετε το στήθος σας και τον περιβάλλοντα υποστηρικτικό ιστό, όσο πιο δυνατό γίνεται.

Δείτε παρακάτω 6 στρατηγικές μείωσης του κινδύνου χαλάρωσης του στήθους:

Γυμναστική: Οι ασκήσεις που γυμνάζουν τους μύες του θώρακα, της πλάτης και των ώμων, μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη της χαλάρωσης του στήθους, ενώ ταυτόχρονα θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε καλύτερη στάση σώματος. Η τακτική άσκηση σας βοηθάει επίσης να διατηρήσετε υγιές βάρος και να αποφύγετε τις μεγάλες αυξομειώσεις που επιφέρουν αλλαγές στους μαστούς.

Διατροφή: Αν και δεν υπάρχουν σχετικές αποδείξεις, κάποιοι ειδικοί πιστεύουν ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, μπορεί να συμβάλλει στην ελαστικότητα της επιδερμίδας και στη μείωση του κινδύνου ρυτίδων και χαλάρωσης σε όλο το σώμα. Η ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντική για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Αποφεύγετε επίσης τις ακραίες δίαιτες που βλάπτουν συνολικά την υγεία σας και όχι μόνο το δέρμα σας.

Ο ρόλος του σουτιέν: Παράδοξο μεν, γαλλική μελέτη του 2013 ωστόσο, έδειξε ότι το σουτιέν δεν προλαμβάνει τη χαλάρωση του στήθους, αντίθετα την ευνοεί αποδυναμώνοντας τον υποστηρικτικό συνδετικό ιστό. Φορώντας σουτιέν, εννοείται ότι το στήθος είναι σταθερό και ανορθωμένο, ανάλογα με τον τύπο που θα επιλέξετε. Δεν σας προστατεύει όμως από τη χαλάρωση λόγω της γήρανσης και της βαρύτητας.

Θέση στον ύπνο: Αν κοιμάστε στο πλάι κινδυνεύετε περισσότερο από χαλάρωση του στήθους με την πάροδο του χρόνου. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την επιδερμίδα του προσώπου, επειδή τεντώνεται. Το ιδανικό για το στήθος σας αλλά και την επιδερμίδα του προσώπου είναι να κοιμάστε μπρούμυτα.

Ηλιοθεραπεία: Όπως τα αντιοξειδωτικά διατηρούν την επιδερμίδα ελαστική, τα βλαβερά χημικά που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες, μπορούν να τη βλάψουν και να προκαλέσουν ρυτίδες και χαλάρωση. Οι ελεύθερες ρίζες δημιουργούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία καταστρέφει τις ίνες ελαστίνης του δέρματος. Όσο περισσότερο εκτίθεστε στον ήλιο τόσο περισσότερο κινδυνεύετε από χαλάρωση του στήθους.

Επέμβαση ανόρθωσης στήθους: Εάν δεν αντέχετε να βλέπετε το στήθος σας, μπορείτε να κάνετε επέμβαση ανόρθωσης στήθους ή μαστοπηξία, όπως λέγεται. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης το κρεμάμενο στήθος αναμορφώνεται ώστε η θηλή να βρεθεί σε πιο εμφανή και υψηλή θέση. Η περίσσια του δέρματος αφαιρείται από την κάτω και πλάγια πλευρά του στήθους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πως θα αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση λόγω απώλειας βάρους

Ειδικοί εξηγούν ποιο θεωρείται τελικά το ιδανικό στήθος

Άμεση αποκατάσταση του χαλαρού δέρματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η άσκηση αυξάνει φυσικά τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα

Αθλητισμός: Αλλαγές κυτταρικού επιπέδου συμβαίνουν στο σώμα σας όταν ασκείστε. Ειδικότερα, η άσκηση ωθεί το σώμα σας για να παράξει περισσότερα μιτοχόνδρια μέσα στα μυϊκά σας κύτταρα. Τα μιτοχόνδρια είναι γνωστά ως ενδυναμωτικά των κυττάρων, επειδή δημιουργούν καύσιμο από γλυκόζη που παίρνουν από την τροφή που τρώτε και οξυγόνο από τον αέρα που αναπνέετε. Συνεπώς, αυξάνοντας τον αριθμό τους, αυξάνετε παράλληλα και τα ενεργειακά εφόδια του σώματός σας.

Αυτοφροντίδα : Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τον εαυτό σας

Αυτοφροντίδα : Ο αυτο-μίσος έρχεται συχνά σε μια στιγμή που δεν έχετε συμπόνια για τον εαυτό σας. Εάν έχετε μια περίοδο που αισθάνεστε καλά, προσπαθήστε να γράψετε μια λίστα με αυτά που αγαπάτε για τον εαυτό σας.

Κοιμηθείτε καλύτερα με τη βοήθεια της γίογκα

Αθλητισμός: Η αναπνοή σας είναι το κλειδί για να μπορείτε να χαλαρώσετε στις πόζες. Η αναπνοή στη γιόγκα είναι εξίσου σημαντική - αν όχι πιο σημαντική - με τη φυσική στάση του σώματος.

Εσωτερικός διάλογος : Τεχνικές να τον επιτύχετε

Εσωτερικός διάλογος : Η αυτο-συζήτηση είναι ο εσωτερικός σας διάλογος. Επηρεάζεται από το υποσυνείδητο μυαλό σας και αποκαλύπτει τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις, τις ερωτήσεις και τις ιδέες σας.

Πώς να ενισχύσετε την ανθεκτικότητα σας στο άγχος

Άγχος Στρες: Μπορεί να μην μπορούμε πάντα να αλλάξουμε τους λόγους που μας προκαλούν δυσφορία, άγχος και στρες, αλλά μπορούμε σίγουρα να αλλάξουμε τον τρόπο που κοιτάμε τα πράγματα, υιοθετώντας πιο βιώσιμες οπτικές και πρακτικές.