Αυτοφροντίδα

Χαλάρωση Στήθος: Μπορώ να κάνω κάτι να την προλάβω;

Χαλάρωση Στήθος: Μπορώ να κάνω κάτι να την προλάβω;

Οι ελεύθερες ρίζες δημιουργούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία καταστρέφει τις ίνες ελαστίνης του δέρματος. Όσο περισσότερο εκτίθεστε στον ήλιο τόσο περισσότερο κινδυνεύετε από χαλάρωση του στήθους.

Χαλάρωση Στήθος: Το γυναικείο στήθος υφίσταται αλλαγές καθώς η γυναίκα διανύει τα διαφορετικά στάδια της ζωής της. Για παράδειγμα, μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, το δέρμα και οι μύες τεντώνονται, με αποτέλεσμα να χαλαρώνει κατά την επαναφορά. Κάτι ανάλογα συμβαίνει στις γυναίκες που παίρνουν και χάνουν πολλά κιλά, ενώ και μετά την εμμηνόπαυση οι μαστοί γίνονται πιο μαλακοί και λιγότερο πυκνοί λόγω της μειωμένης παραγωγής οιστρογόνων.

Δεν μπορείτε να σταματήσετε τη διαδικασία της γήρανσης και σίγουρα δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε τη βαρύτητα. Μπορείτε όμως να υιοθετήσετε υγιεινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν τα κρατήσετε το στήθος σας και τον περιβάλλοντα υποστηρικτικό ιστό, όσο πιο δυνατό γίνεται.

Δείτε παρακάτω 6 στρατηγικές μείωσης του κινδύνου χαλάρωσης του στήθους:

Γυμναστική: Οι ασκήσεις που γυμνάζουν τους μύες του θώρακα, της πλάτης και των ώμων, μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη της χαλάρωσης του στήθους, ενώ ταυτόχρονα θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε καλύτερη στάση σώματος. Η τακτική άσκηση σας βοηθάει επίσης να διατηρήσετε υγιές βάρος και να αποφύγετε τις μεγάλες αυξομειώσεις που επιφέρουν αλλαγές στους μαστούς.

Διατροφή: Αν και δεν υπάρχουν σχετικές αποδείξεις, κάποιοι ειδικοί πιστεύουν ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, μπορεί να συμβάλλει στην ελαστικότητα της επιδερμίδας και στη μείωση του κινδύνου ρυτίδων και χαλάρωσης σε όλο το σώμα. Η ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντική για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Αποφεύγετε επίσης τις ακραίες δίαιτες που βλάπτουν συνολικά την υγεία σας και όχι μόνο το δέρμα σας.

Ο ρόλος του σουτιέν: Παράδοξο μεν, γαλλική μελέτη του 2013 ωστόσο, έδειξε ότι το σουτιέν δεν προλαμβάνει τη χαλάρωση του στήθους, αντίθετα την ευνοεί αποδυναμώνοντας τον υποστηρικτικό συνδετικό ιστό. Φορώντας σουτιέν, εννοείται ότι το στήθος είναι σταθερό και ανορθωμένο, ανάλογα με τον τύπο που θα επιλέξετε. Δεν σας προστατεύει όμως από τη χαλάρωση λόγω της γήρανσης και της βαρύτητας.

Θέση στον ύπνο: Αν κοιμάστε στο πλάι κινδυνεύετε περισσότερο από χαλάρωση του στήθους με την πάροδο του χρόνου. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την επιδερμίδα του προσώπου, επειδή τεντώνεται. Το ιδανικό για το στήθος σας αλλά και την επιδερμίδα του προσώπου είναι να κοιμάστε μπρούμυτα.

Ηλιοθεραπεία: Όπως τα αντιοξειδωτικά διατηρούν την επιδερμίδα ελαστική, τα βλαβερά χημικά που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες, μπορούν να τη βλάψουν και να προκαλέσουν ρυτίδες και χαλάρωση. Οι ελεύθερες ρίζες δημιουργούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία καταστρέφει τις ίνες ελαστίνης του δέρματος. Όσο περισσότερο εκτίθεστε στον ήλιο τόσο περισσότερο κινδυνεύετε από χαλάρωση του στήθους.

Επέμβαση ανόρθωσης στήθους: Εάν δεν αντέχετε να βλέπετε το στήθος σας, μπορείτε να κάνετε επέμβαση ανόρθωσης στήθους ή μαστοπηξία, όπως λέγεται. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης το κρεμάμενο στήθος αναμορφώνεται ώστε η θηλή να βρεθεί σε πιο εμφανή και υψηλή θέση. Η περίσσια του δέρματος αφαιρείται από την κάτω και πλάγια πλευρά του στήθους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πως θα αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση λόγω απώλειας βάρους

Ειδικοί εξηγούν ποιο θεωρείται τελικά το ιδανικό στήθος

Άμεση αποκατάσταση του χαλαρού δέρματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η αυτοφροντίδα βοηθά στην σκέψη και στον έλεγχο του άγχους;

Φροντίδα: Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι η καθημερινή επαφή με τη φροντίδα του εαυτού μας μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ παράλληλα μας βοηθά να βελτιώσουμε την υγεία μας

Είστε εξ αποστάσεως εργαζόμενος; 5 έξυπνοι τρόποι για να παραμένετε συνδεδεμένοι και παραγωγικοί

«Με τη συνεχή καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να προσφέρουν εξαιρετική δουλειά, να υπερασπίζονται καινοτόμες ιδέες και να είναι ο καλύτερος εαυτός τους», εξήγησε ο Tipton. Επαινέστε δημόσια, δώστε σχόλια ιδιωτικά

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.